Çözüldü İnternet Kopma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Noonecaresnow

Kilopat
Merhabalar, uzun zamandır 8 Bbit olan internetimde kopma yaşıyorum. İnternet sağlayıcımı aradığımda bana sadece hat değerlerimin zayıf olduğunu, istersem hızımı düşürebileceğimi söylüyorlardı ve ben de buna razı olup 8 Mbit interneti 2 Mbit olarak kullandım bu zamana kadar ama artık 2 Mbit internet bana yetmemeye başladı. Bir video izlemek bile bazen interneti kesiyor. Çevrimiçi bir oyuna girmek benim için imkansız girdiğim an internetim gidiyor ve bazen ışıkların tamamı yandığı halde modemi kapatıp açana kadar kullanamıyorum. Bu sadece Windows 10 yüklü masaüstü bilgisayarımda oluyor. Aynı internete laptop, televizyon, telefon gibi Wi-Fi kullanan cihazlar bağlanıyor ve hiçbir sorun oluşmuyor. Wi-Fi adaptörü alıp bilgisayara taktım yine aynı şekilde kesilmeye devam etti.
Windows 10 sürüm 1803 kullanıyorum. Eski sürümüm 1607 yani 2016 tarihliydi belki Windows sürümüm eski olduğu için kopuyor diye dün format attım fakat değişen bir şey olmadı. Ethernet sürücümü güncelledim yine işe yaramadı.
Airties RT-204V3 model ADSL2+ eski bir modem kullanıyorum. Splitter ürünüm de eski ve telefona bağlıyorum. Firmware sürümüm en son çıkan sürüm. Hat değerlerim aşağıdaki ekran görüntüsünde mevcuttur. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Selamlar herkese. Sorunumun kısmen de olsa çözüldüğünü belirtmek isterim. Yukarıda belirttiğim hat zayıflamasının bilgi konusunda yetersiz olduğunu fark etmem uzun zaman aldı. SNR değerimin 5.9 olduğunu yani kritik değerin altında olduğu için kopmalar yaşadığımı fark ettim. Aşağıdaki ekran görüntüsünde bu değerler mevcuttur. Şimdiki SNR değerlerim internet boştayken 9.4, bir oyun açıkken 8.1'dir.
Çözüm: DMT Tool diye bir programla yukarıda belirttiğim gibi "kısmen" çözdüm problemimi. Technopat Sosyal'de DMT Tool ile ilgili bir konu var o yüzden anlatma gereği duymuyorum. Söyleyeceğim tek şey program SNR değerinizi yükseltirken bir yandan da internet hızınızı düşürüyor olması. Bunu da bir çözüme kavuşturmak için bugün bir modem sipariş etmeyi düşünüyorum. Deneme-yanılma yoluyla problemin modem ve evin içinde bağlantı kurduğum kablo/splitterde mi yoksa bina içi kablolarda mı olduğunu çözmeye çalışacağım. Çözüldü olarak işaretleyeceğim ama herhangi bir gelişme olursa buraya yazacağım.

Modem arayüzünden
internet/dsl/adsl2+ olan işareti kaldırın sadece adsl2 kalacak şekilde tüm işaretleri kaldırın sorununuz düzelecektir.

Modem arayüzünden
internet/dsl/adsl2+ olan işareti kaldırın sadece adsl2 kalacak şekilde tüm işaretleri kaldırın sorununuz düzelecektir.
Teşekkür ederim çok önce dışarıdan bir kablo çektirerek çözmüştüm ki artık kendi evimdeyim ve hiçbir problemim yok. Yine de cevabınız için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…