İnternet kutusuna bakarak FTTB mi FTTH mi olduğu nasıl anlaşılır?

Dostum netspeed falan kafan karışmasın,
Altyapı sahibi T.T netspeed ise t.t altyapısından hizmet veren işletmeci.

Getirecekleri ONT ve ROUTER T.t (türk telekom)a aittir. Ayrıca FTTH'de modem görevini ONT görür.

Senin evine kadar gelen PON sisteminin tamamı Türk telekoma ait.
Ayrı bir ücret verecek miyim o bağladıkları cihazlara?

Şu anda Netspped kullanıyorsunuz da bu VDSL üzerinden olsa gerek. Zira halen FTTH abonesi değilsiniz. Netspeed'de kalmak istiyorsanız onlar üzerinden FTTH'a geçiş (dönüşüm) isteyeceksiniz. Ama size ONT + HGW (Fiber Modem) T.Telekom ekibi getirecek ve kuracak. Zaten getireckleri cihazları normal piyasadan alamazsınız ve bunlar aslında T.Telekom'a zimmetli... Bunlar olmadan (en azından ONT olmadan zaten FTTH da kullanılamaz....) Sizden bunların aylık kiraları talep edilir mi, tam emin değilim. Bana göre kira istenir. (Eğer TTNet VDSL abonesi olsaydınız ve TTNet VDSL abonesi olarak FTTH'a dönüşüm isteseydiniz kira alınmıyor...) Keenetic DSL modemse (modelin özelliklerini) bilmiyorum) ama WAN girişi varsa bu Telekom'un getirecği HGW yerine kullanılabilir; bazı ufak yazılım değişikliği ile. Ama size bağlanacak fiber (FTTH) hatta tanımlı bir sabit tefon olacaksa o zaman eknik nedenle T.Telekom HGW'sini kullanmaya mecbursunuz.
Evet VDSL olarak kullanıyordum. Telekom kira alır mı onu bilmiyorum. Belki duruma göre Telekom altyapısına da geçiş yapabilirim.

Aylık 50-60 TL arası kiralama ücreti var. Cihazlar hiçbir zaman sizin değil, T.Telekom'un mülkiyeti ve teknik garantisinde...

Netspeed VDSL'den FTTH'e geçince dahi, kira alıyor fakat T.T'nin kendisinden alsaydın, almıyorlar. ONT dairenin, hiç bir şekilde iade etmeyeceksin iptal etsende.

Ben işin Santral tarafındaki teknik bilgileri bilirim.
Kira mevzusu değişebilir.

Evet VDSL olarak kullanıyordum. Telekom kira alır mı onu bilmiyorum. Belki duruma göre Telekom altyapısına da geçiş yapabilirim.
Bir dakika: "Netspeed kullanıyordum" demek ne oluyor? Şu anda oturduğunuz adreste Netspeed VDSL çalışmıyor mu)

Bir dakika: "Netspeed kullanıyordum" demek ne oluyor? Şu anda oturduğunuz adreste Netspeed VDSL çalışmıyor mu)
Oturduğum yerde altyapı yok herhangi bir şekilde. Fiber aktif olunca Netspeed'i eski adresimden aktaracağım. Netspeed VDSL'den fiber paketine geçeceğim. Olmazsa Türk Telekom paketi de alabilirim.

Oturduğum yerde altyapı yok herhangi bir şekilde. Fiber aktif olunca Netspeed'i eski adresimden aktaracağım. Netspeed VDSL'den fiber paketine geçeceğim. Olmazsa Türk Telekom paketi de alabilirim.
Burada bir ikilem seziyorum, bence peşinen Netspeed ile konuşup sonradan bir aksilik oluşmasını peşinen önleyin. Siz bu durumda VDSL altyapı olan bir adresten FTTH altyapı olan bir adrese Telekom diliyle "nakil yaptıracaksınız". Burada Netspeed kafa karışıklığına düşmesin diye uyarayım dedim.

VDSL Netspeed hesabınızı olduğu adreste iptal ettirebilirsiniz; herhalde cezai bir müeyyide çıkmayacaktır ama yeni (mevcut) adreste yeni müşteri olarak FTTH aboneliğine başvuracak olursanız, Netspeed sizden yeniden kurulum ve aktivasyon ücreti (bir seferlik) talep eder: bundan da kaçınmanız menfaatinize. VDSL===>FTTH nakil yaptırmanız maddi açıdan sizin çıkarınıza.

Burada bir ikilem seziyorum, bence peşinen Netspeed ile konuşup sonradan bir aksilik oluşmasını peşinen önleyin. Siz bu durumda VDSL altyapı olan bir adresten FTTH altyapı olan bir adrese Telekom diliyle "nakil yaptıracaksınız". Burada Netspeed kafa karışıklığına düşmesin diye uyarayım dedim.

VDSL Netspeed hesabınızı olduğu adreste iptal ettirebilirsiniz; herhalde cezai bir müeyyide çıkmayacaktır ama yeni (mevcut) adreste yeni müşteri olarak FTTH aboneliğine başvuracak olursanız, Netspeed sizden yeniden kurulum ve aktivasyon ücreti (bir seferlik) talep eder: bundan da kaçınmanız menfaatinize. VDSL===>FTTH nakil yaptırmanız maddi açıdan sizin çıkarınıza.
Netspeed'e belirteceğim zaten. İptal edersem bir daha üyelik ile falan uğraşırım. Müşteri hizmetleri ile görüşürüm bu konuyu.

Şu anda evde internet yok. Eski evimizde VDSL kullanıyorduk. Eki Görüntüle 2257925
Merhaba, yeni binaysa kapının girişinde ayakkabılık vs varsa içinde bir telefon kutusu da oluyor metal kapaklı. Sarı kabloyu oraya çekmişlerdir. Genelde en altta veya bir üst rafta olur. Aynı durumu ben de yaşadım. 5-10 dk içerisinde kurulum oluyor. Sarı kabloyu sıva altı getirip, telefon kutusunun içerisine koyuyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı