Ayrı bir ücret verecek miyim o bağladıkları cihazlara?Dostum netspeed falan kafan karışmasın,
Altyapı sahibi T.T netspeed ise t.t altyapısından hizmet veren işletmeci.
Getirecekleri ONT ve ROUTER T.t (türk telekom)a aittir. Ayrıca FTTH'de modem görevini ONT görür.
Senin evine kadar gelen PON sisteminin tamamı Türk telekoma ait.
Evet VDSL olarak kullanıyordum. Telekom kira alır mı onu bilmiyorum. Belki duruma göre Telekom altyapısına da geçiş yapabilirim.Şu anda Netspped kullanıyorsunuz da bu VDSL üzerinden olsa gerek. Zira halen FTTH abonesi değilsiniz. Netspeed'de kalmak istiyorsanız onlar üzerinden FTTH'a geçiş (dönüşüm) isteyeceksiniz. Ama size ONT + HGW (Fiber Modem) T.Telekom ekibi getirecek ve kuracak. Zaten getireckleri cihazları normal piyasadan alamazsınız ve bunlar aslında T.Telekom'a zimmetli... Bunlar olmadan (en azından ONT olmadan zaten FTTH da kullanılamaz....) Sizden bunların aylık kiraları talep edilir mi, tam emin değilim. Bana göre kira istenir. (Eğer TTNet VDSL abonesi olsaydınız ve TTNet VDSL abonesi olarak FTTH'a dönüşüm isteseydiniz kira alınmıyor...) Keenetic DSL modemse (modelin özelliklerini) bilmiyorum) ama WAN girişi varsa bu Telekom'un getirecği HGW yerine kullanılabilir; bazı ufak yazılım değişikliği ile. Ama size bağlanacak fiber (FTTH) hatta tanımlı bir sabit tefon olacaksa o zaman eknik nedenle T.Telekom HGW'sini kullanmaya mecbursunuz.