İnternet kutusuna bakarak FTTB mi FTTH mi olduğu nasıl anlaşılır?

Yorumlarınızı okudum. Açıkçası çok fazla terim var ve tam anlayamadım. TT çalışanının dediği gibi bir kutu yaptırsam yetmez mi?

Ben ve mafaky hocam biraz teknik konuşuruz :D Onun demek istediği durumu anlatayım;

Bahsettiğimiz durum şudur;

Bu altta gördüğün dahili sonlandırma kutusu
(fiber priz) iki SC girişli. Bu kutunun içinde OBK (sendeki sarı renk fiber kablo)'yu toplayıp, içte kalan SC girişine (Yeşil kısma) takacaksın

ftth-108.jpg

Daha sonra Bu altta gördüğün fabrikasyon Patch cord (SC APC) Bu kablo'nun bir konnektörünü Dahili sonlandırma kutusunda olan Dış kısımdaki SC girişine takacaksın, diğer konnektörü ise ONT'nin (küçük türk telekom yazılı cihaz)ın SC girişine takacaksın.

sc-apc-lc-apc-single-mode-simplex-patch-cord-20-single-mod-simpleks-patch-cord-samm-teknoloji-...png
Diğer bir durumda bahsettiğimiz olay, Bu yukarı da ki Patch kablo eğer uzun olursa sıkıntı olabileceği yönünde. Yani sen Uzun bir Patch cord kablo alırsan, muhafaza etmek zorundasın bunu da Plastik kablo kanalı ile yapabilirsin. Yani metresine göre aldığın (eğer uzunsa) patch kablo'yu kablo kanalının içinden geçerek ayarlayarsan, en güvenli yolu ayarlamış olursun

images.jpeg

Hocam modemi attığım fotoğrafa bakarsanız alttaki prizin yanında DSL hattı bulunuyor. Onu iptal edip onun yerine bu fiber prizi dediğiniz şeyi yaptırabilir miyiz? Ondan sonra da üstte bir yerde kabloları toplarız. @777608 @mafaky
Herrşeyden önce siz "Fiber Modemi" (=HGW) kalıcı olarak o sigorta kutusunun altında ya da canibinde tutmaya kararlı mısınız? Evin (dairenin) kaba yapısını bilemiyorum ama o Huawei Fiber Modem'den (o bölgede) durduğu sürece tam WiFi verimi alacağınızı pek tahmin edemiyorum.

"Fiber Prizi" denilen parça o DSL prizinin yerine adapte edilemez. Yukarıda bu "Fiber Prizinini" işlevini anlatılanlara göre anlamaya çalışınız. Bu prizin tavsiye edilmesimin tek nedeni sigorta kutusunun içinden dışarıya çıkartılmış sarı renkli fiber kablonun (=OBK) biraz daha güvenliğini sağlamaktır; hepsi o kadar...

Bu arada evde evcil hayvan, küçük çocuk var mı/olacak mı?

Herrşeyden önce siz "Fiber Modemi" (=HGW) kalıcı olarak o sigorta kutusunun altında ya da canibinde tutmaya kararlı mısınız? Evin (dairenin) kaba yapısını bilemiyorum ama o Huawei Fiber Modem'den (o bölgede) durduğu sürece tam WiFi verimi alacağınızı pek tahmin edemiyorum.

"Fiber Prizi" denilen parça o DSL prizinin yerine adapte edilemez. Yukarıda bu "Fiber Prizinini" işlevini anlatılanlara göre anlamaya çalışınız. Bu prizin tavsiye edilmesimin tek nedeni sigorta kutusunun içinden dışarıya çıkartılmış sarı renkli fiber kablonun (=OBK) biraz daha güvenliğini sağlamaktır; hepsi o kadar...

Bu arada evde evcil hayvan, küçük çocuk var mı/olacak mı?
Modem oradan başka bir yere ayrılmaz yüksek ihtimal. Merak etmeyin evin her yerinde Wifi çekiyor. Hayır, evde küçük çocuk ya da evcil hayvan yok. Galiba sigorta kutusunun yanına, o bildiğimiz sürgü kapaklı ecza dolaplarından yaptırıp modemi ve diğer cihazı oraya yerleştireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı