İnternet neden bu kadar cezbedicidir?

alyhisa

Hectopat
Makaleler
2
Dershanede İngilizce hocamın söylediği sözün beni gaza getirmesi sonucu yazacağım metindir.
internetin bu kadar cezbedici olmasının sebebi nedir?
Sebebi gerçek olmamasıdır. Sanal bir ortamdır internet. Mesela kendimden örnek vereyim. 11 yaşında ki halimden, bende 11 yaşında herkes gibi 6. sınıfa giden harçlıkla geçinmeye çalışan eve gelince okul kıyafetini yatağın üzerine çıkarıp esrarengiz kasaba izleyen bir çocuktum. Mesela gerçek hayatta ben Mert/16'yken, internette istediğim gibi Chocomint_/39 falan olabilirim. Ve atıyorum bunu PUBG Mobile oynayan çocuklara da inandırabilirim. Burası internet, istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. İstersen VPN kur istediğini yap. Ve bir süreden sonra çok fazla takılınca artık o eski gerçek dünya hayatını sevmemeye başlıyorsunuz. Asosyalleşiyorsunuz. Her neyse fazla uzatmaya gerek yok. Okuduğunuz için sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet Türkiye'deyken aynı zamanda Fransa'da, İngiltere'de olabilmektir. Amerika'da olan bir olaya tanık olabilmek, Kanada'da yaşayan biri ile sohbet edebilmektir. Gerçeklikten uzaklaşıp fantastik evrenlerde yolculuk yapabileceğin bir kapı aralıyor. Bir insanın hiç bitmemesini istediği güzel bir rüyası gibi. Bu nedenle internetin sağladığı kolaylıklar üstüne üstlük bu ütopya ile birlikte insanlara vazgeçilmez bir ortam sunuyor.

Hayır, televizyondaki iğrenç dizilerin aksine burada insanlar eğleniyor. Her gün aşk dizileri izlemekten bıkıp, şiddet gören kadınları dizilerde izlemek yerine internette bir duyuruda bulunmak istiyor. Ve bunu birçok insan da yapıyor. Asosyalleşmek a*tal insanlarla konuşmayarak olmaz. Ayrıca gerçek hayatı sevmemek herkesin sinirli ve garip davranması yüzünden. Bu forumdaki insanların saygısını sokaktaki insanlarda bulamazsınız. Dışarda şiddet gören birine yardım etmek istediğinizde 12 yıl hapis yersiniz :)

Bir konuyu merak ettiğim zaman 10 kişiye tek tek gidip sormak hem zaman kaybıdır, hem de doğru bilgiyi elde edemeyebilirim. Fakat internet sayesinde bir konuyu 10 kaynaktan incelemek hiç de zor değildir. İnternette zaman geçirdiğimizde asosyal olmuyoruz. Şu an bir uygulama indirip bir İngiliz ile, Amerikalı ile, Kanadalı ile sesli, görüntülü, yazılı şekilde konuşabilirim. Merak ettiğim an MIT'nin derslerini de dinleyebilirim. İnternetin bu gibi imkanlarını saymakla bitiremem. Sosyal olmak demek illa gidip birisiyle yüz yüze olmak mı demektir? Çağımızın gerekliliği internettir. Çağa ayak uydurmama çabası neden?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı