Internet sadece VPN ile çalışıyor

yasingunaydiin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Son çarem bu foruma post yazmak olacaktır, fikri olan çıkmazsa ISP değiştireceğim. Yaklaşık 2 aydır internete sadece VPN ile girebiliyorum. Sorun evdeki tüm cihazlarda mevcut (konsol, telefon, laptop).

Şunları denedim:
Modem reseti,
Ethernet ile bağlanmak,
DNS değiştirmek,
Farklı yabancı sublarda post açmak,
Mtu ayarları değiştirmek (MacBook'ta mümkün),
Türksat cağrı merkezini 10 kez aramak,
Twitter'da şikayet ettikten sonra teknisyen gönderildi o da çözemedi.

Sorunumu açayım: VPN açmadığımda bazı siteler, örnek veriyorum Twitter sitesinin adresini girdiğimde sadece X logosu çıkıyor ve belki 2 dk sonra site açılıyor ama başka hiçbir şey olmuyor, YouTube açtığımda site açılıyor ama thumbnailler açılmıyor, videonun sayfası açılıyor ama video başlamiyor. Bazı siteler hiç açılmıyor ama hata yazısı da çıkmıyor.

Garip olan şey şu an bu yanıtı paylaşabiliyorum, bulunduğum siteyi yenileyebiliyorum......

Son düzenleme:
Merhaba,
Son çarem bu foruma post yazmak olacaktır, fikri olan çıkmazsa ISP değiştireceğim. Yaklaşık 2 aydır internete sadece VPN ile girebiliyorum. Sorun evdeki tüm cihazlarda mevcut (konsol, telefon, laptop).

Şunları denedim:
Modem reseti,
Ethernet ile bağlanmak,
DNS değiştirmek,
Farklı yabancı sublarda post açmak,
Mtu ayarları değiştirmek (MacBook'ta mümkün),
Türksat cağrı merkezini 10 kez aramak,
Twitter'da şikayet ettikten sonra teknisyen gönderildi o da çözemedi.

Sorunumu açayım: VPN açmadığımda bazı siteler, örnek veriyorum Twitter sitesinin adresini girdiğimde sadece X logosu çıkıyor ve belki 2 dk sonra site açılıyor ama başka hiçbir şey olmuyor, YouTube açtığımda site açılıyor ama thumbnailler açılmıyor, videonun sayfası açılıyor ama video başlamiyor. Bazı siteler hiç açılmıyor ama hata yazısı da çıkmıyor.

Garip olan şey şu an bu yanıtı paylaşabiliyorum, bulunduğum siteyi yenileyebiliyorum......
Hocam aynı sorunu yaşıyorum naptınız?

Hocam benzer durumu yaşadım. Bazı sitelere rahatlıkla girebilirken birçok siteye giremiyordum. Uzunca bir süre uğraştıktan sonra fark ettim ki bir şekilde güvenli internet ayarı açılmış. Nasıl açıldığına dair bir fikrim yok ama kapattığımda düzelmişti. Telefon internetinde yaşamıştım ben ev interneti için olur mu bilmiyorum ama bir bakın isterseniz.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum naptınız?
Abi hic ugrasmiyorsun bunu cozmen icin hemen baska bi ISPye geciyorsun ve cozuluyor.

Hocam benzer durumu yaşadım. Bazı sitelere rahatlıkla girebilirken birçok siteye giremiyordum. Uzunca bir süre uğraştıktan sonra fark ettim ki bir şekilde güvenli internet ayarı açılmış. Nasıl açıldığına dair bir fikrim yok ama kapattığımda düzelmişti. Telefon internetinde yaşamıştım ben ev interneti için olur mu bilmiyorum ama bir bakın isterseniz.
Guvenli internet kapaliydi hocam :) baska ispye gectim duzeldi

Güvenli internet zaten kapalı

Abi hiç ugrasmiyorsun bunu cozmen icin hemen baska bir ISP'ye geciyorsun ve cozuluyor.

Guvenli internet kapaliydi hocam :) baska ISP'ye gectim duzeldi

Hocam ISP derken nasıl başka bir ISP'ye geçeceğim? Öğlenleri internet hızı normal ama akşam vakitlerinde 5mpbs'e düşüyor ve vpn olmadan kullanamıyorum. WARP gibi vpnler ile bağlanınca sorun çözülüyor. Statik IP alsam sorun çözülür mü?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı