İnternet Servis Sağlayıcı Değişikliği

GevşekConta

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler. Ben öğrenciyi mi evimde yıllarca Türk Telekom kullandım. Bu yılın şubat ayında Türk Telekom ile nihayet bağımı kısmen de olsa koparıyorum. Altyapı olarak sadece TT kullanabiliyorum. Mevcut paketimin fiyatı 210 liraya yükseltilecek ve TT bu fiyata 24Mbps hız veriyor. Bu paraya bu hızı almak saçmalık. Yeni bir servis sağlayıcıya geçeceğim. Hepsinde sorgulama yaptım ve hemen hemen aynı sonuçları aldım. Ancak yeni sağlayıcı seçmem için aşağıda paylaşacağım (TurkNet, Millenicom, Netspeed vb.) İnternet sağlayıcı firmaları kullananların tavsiyelerine ihtiyacım var. Görüşlerinizi bekliyorum.
(TurkNet)

Screenshot_20230103_233328[1].jpg

(Netspeed)

Screenshot_20230103_233017_com.android.chrome_edit_107891494428848[1].jpg

(Millenicom)

Screenshot_20230103_232748_com.android.chrome_edit_107929770572071[1].jpg

Öncelikle herkese iyi günler. Ben öğrenciyi mi evimde yıllarca Türk Telekom kullandım. Bu yılın şubat ayında Türk Telekom ile nihayet bağımı kısmen de olsa koparıyorum. Altyapı olarak sadece TT kullanabiliyorum. Mevcut paketimin fiyatı 210 liraya yükseltilecek ve TT bu fiyata 24Mbps hız veriyor. Bu paraya bu hızı almak saçmalık. Yeni bir servis sağlayıcıya geçeceğim. Hepsinde sorgulama yaptım ve hemen hemen aynı sonuçları aldım. Ancak yeni sağlayıcı seçmem için aşağıda paylaşacağım (TurkNet, Millenicom, Netspeed vb.) İnternet sağlayıcı firmaları kullananların tavsiyelerine ihtiyacım var. Görüşlerinizi bekliyorum.
(TurkNet)

Eki Görüntüle 1622332

(Netspeed)

Eki Görüntüle 1622333

(Millenicom)

Eki Görüntüle 1622334
TurkNet ile Millenicom aynı fiyatlar değil mi? TurkNet tercih et. Müşteri olduktan sonra muhatap bulamıyorsun diyenlerde var, bilemiyorum.

Netspeed kullanıyorum hiçbir ping, kopma sorunu yaşamadım. Müşteri hizmetleri teknik bilgiye sahip hemen ilgileniyorlar. Valorant'ta 9 ping alıyorum sabit. Arkadaş koduyla kayıt olana 12 ay boyunca 10TL indirim yansıyor.

Millenicom'dan memnun kalmadım açıkçası, WhatsApp ve telefon servislerindeki arkadaşların çoğu yeterli bilgiye sahip değildi. Netspeed ise bunlara göre biraz daha butik bir İSS, çok yoğun bir sorun yaşadığınızda telefonla bile ulaşamıyordunuz. TurkNet ise ticket sistemi ile çalışıyor fakat diğerlerine göre daha derli toplu benim gözümde. Eski müşterileri de gelecek zamlardan belli bir süre etkilemiyor.

Ek not, hangisini tercih edeceksen fark etmez; Türk Telekom'u iptal etme direkt yeni İSS'ye başvuru yap. (TurkNet bu konuda e-devlet'den başvuru alıyor daha kolay işleyişi. Kağıt imzalama vs. yok. Şubat'ı bile beklemene lüzum olmayacaktır.)

Millenicom'dan memnun kalmadım açıkçası, WhatsApp ve telefon servislerindeki arkadaşların çoğu yeterli bilgiye sahip değildi. Netspeed ise bunlara göre biraz daha butik bir ISS, çok yoğun bir sorun yaşadığınızda telefonla bile ulaşamıyordunuz. TurkNet ise ticket sistemi ile çalışıyor fakat diğerlerine göre daha derli toplu benim gözümde. Eski müşterileri de gelecek zamlardan belli bir süre etkilemiyor.

Ek not, hangisini tercih edeceksen fark etmez; Türk Telekom'u iptal etme direkt yeni ISS'ye başvuru yap. (TurkNet bu konuda e-Devlet'den başvuru alıyor daha kolay işleyişi. Kağıt imzalama vs. yok. Şubat'ı bile beklemene lüzum olmayacaktır.)

TurkNet'in e-Devlet'ten kolay kayıt özelliğini biliyorum. Ancak mevcut abonelik ailemin üzerine. Yani yeni başvuru yapmam gerekiyor. Olay nasıl işler? Kurulum ücreti, modem ücreti gibi ücret öder miyim? Hali hazırda 2 adet modemim var.

Netspeed kullanıyorum hiçbir ping, kopma sorunu yaşamadım. Müşteri hizmetleri teknik bilgiye sahip hemen ilgileniyorlar. Valorant'ta 9 ping alıyorum sabit. Arkadaş koduyla kayıt olana 12 ay boyunca 10TL indirim yansıyor.

Netspeed'in kullanıcı yorumları falan hoşuma gitti. Ancak kampanyaları incelediğimde paketleri VDSL ve fiber olarak ikiye ayırmışlar. Kampanya şartları da ayrıca bir tuhaf geldi.

Ekran görüntüsü 2023-01-04 034229.png

Ekran görüntüsü 2023-01-04 034728.png

Ekran görüntüsü 2023-01-04 034311.png

Ekran görüntüsü 2023-01-04 034545.png

Son düzenleme:
TurkNet'in e-Devlet'ten kolay kayıt özelliğini biliyorum. Ancak mevcut abonelik ailemin üzerine. Yani yeni başvuru yapmam gerekiyor. Olay nasıl işler? Kurulum ücreti, modem ücreti gibi ücret öder miyim? Hali hazırda 2 adet modemim var.
Hayır halihazırda transferlerde ücret ödenmiyor. Modem varsa başvuru sırasında modem istemiyorum seçeneği seçilmeli sadece. Kullanıcı adı ve şifre değişiyor sadece, modem arayüzünden o da tekrar kolayca kurulabilir. (Mevcut abonelik aile üstüneyse onların e-devlet'inden başvuru yapmak gerekecek tabii)

Netspeed'in kullanıcı yorumları falan hoşuma gitti. Ancak kampanyaları incelediğimde paketleri VDSL ve fiber olarak ikiye ayırmışlar. Kampanya şartları da ayrıca bir tuhaf geldi.

Eki Görüntüle 1622416

Eki Görüntüle 1622417

Eki Görüntüle 1622418

Eki Görüntüle 1622419
Eskiden ADSL vardı kaldırdılar. Kampanya şartlarında pek bi sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı