İnternet Servis Sağlayıcı Seçiminde Kararsızlık

99 depremi görmüş bir ev 20 sene min :D
Yanlış anlamayın sakın, ben çıldırıyorum da, 30 yaşında binalarda fiber altyapı var, bizim muhitte tavan sayı olarak 10 yaş binalarda 8 Mbps ADSL var isyan ediyorum :D Siz de öyle eski masrafa değmez dediğiniz binada VDSL olması benim umutlarımı yine kırdı :D
Düzenleme: 10 yıldır ADSL'den kurtulmayı bekleyen bir vatandaş.

Yanlış anlamayın sakın, ben çıldırıyorum da, 30 yaşında binalarda fiber altyapı var, bizim muhitte tavan sayı olarak 10 yaş binalarda 8 Mbps ADSL var isyan ediyorum :D Siz de öyle eski masrafa değmez dediğiniz binada VDSL olması benim umutlarımı yine kırdı :D
Düzenleme: 10 yıldır ADSL'den kurtulmayı bekleyen bir vatandaş.
Üzücü. Benim oturduğum yer Bağcılar Belediyesi'nin baya yakınında onla alakası vardır belki. He birde şey Türk Telekom Binası var yakınlarda onla da alakalı olabilir. Süperonline Süperbox deneyin isterseniz. Telefon iyi çekiyorsa evde o işinizi görebilir fiyatı nedir bilmem ama.

Birçok kez Türk Telekom ile uğraştım, beyanlarına göre saha ekiplerini yolluyorlar inceleme için(?) fakat her zaman olumsuz yanıt geliyor. O yüzden bıraktım, site olmadığı için binayla gitmenin de bir anlamı yok. Zaten muhitte binlerce hane var, fakat ne kadar teknolojiyle iç içe insanlar bilemiyorum. 2007 yılında da 8 Mbps kullanıyordum, 2019'da da 8 Mbps kullanıyorum. Genelde arkadaşlarımla yakarıyoruz bu duruma :D

Bulunduğunuz yerde TürkNet kendi altyapısı var. Türk Telekomun altyapısı değil. Türknet almanız en iyi tercih olur.
Hocam şimdi ben ADSL hizmeti alabilirken TürkNet bana VDSL hizmeti verecek doğru mu anladım?
Aynı binada ki komşum da TürkNet kullanıyor ama hız testi yaptım, 11-12 MBPS alıyor. Onu YAPA altyapısına alıp VDSL hizmeti nasıl aldıracağım? Önce o geçsin iyiyse ben de geçerim. Yüzüne de söyledim bunu yanlış anlaşılmasın.

Hocam şimdi ben ADSL hizmeti alabilirken TürkNet bana VDSL hizmeti verecek doğru mu anladım?
Aynı binada ki komşum da TürkNet kullanıyor ama hız testi yaptım, 11-12 MBPS alıyor. Onu YAPA altyapısına alıp VDSL hizmeti nasıl aldıracağım? Önce o geçsin iyiyse ben de geçerim. Yüzüne de söyledim bunu yanlış anlaşılmasın.
Türknet kullanıyorsa zaten YAPA olarak hizmet alıyordur, aksi takdirde VAE için ek 10 lira ödemesi gerekiyor. Destekten VDSL geçiş için talep oluşturması lazım.

Türknet kullanıyorsa zaten YAPA olarak hizmet alıyordur, aksi takdirde VAE için ek 10 lira ödemesi gerekiyor. Destekten VDSL geçiş için talep oluşturması lazım.
Bu süreç tahmini olarak ne kadar sürüyor? Eğer uzun sürüyor ise ben kendim hallederim. Sonuçta 35 MBPS verecekler. Şu an ping ölçümde 6-10 arası çıkıyor bu değer komşu da 22. Bundan korkuyorum açıkçası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı