İnternet Servis Sağlayıcı ve Modem Önerisi

NuclearReactor

Centipat
Arkadaşlar evimde 50 Mbit hızında 100GB kotada Superonline ve Superonline'ın verdiği modem, gpon terminal(fiber kablo evin içine kadar geliyor) ve Turkcell TV kullanıyorum. Oyun oynarken ve özellikle gece bağlantım bazen kopuyor. Ayrıca Haziran 2019'dan bu yana internet kullanımım kotasını dolduruyor ve ek paket almak durumunda kalıyorum. 80TL'lik fatura 130 TL oldu. Yıllık izinde olduğum ayda bile böyle oldu. (İzinde evde değildim ve modem arayüzünden başka bağlantıların olmadığını takip ediyorum) Açıkçası bu durumdan biraz sıkıldım. Bir akıl fikir verin. Servis sağlayıcı mı değiştireyim? Modemimi kendim mi alayım? TV de önemli. Bu hususları göz önünde bulundurarak ne önerirsiniz?

75 TL'ye en güzel hizmet tavsiye ederim.Taahüt yok.

TÜRKNET düşünen arkadaşlar varsa YAPA altyapısındaysanız düşünmeden geçin derim.
davet kodum: LQI45AS85XFV
Neye göre en güzel hizmet tartışılır , 2 ay kullandım ne müşteri hizmetlerine ulaşabiliyor destek kaydı oluşturdugumda saçma sapan bir cevap ile mesaj atıyolar aramıyolar bile , internette aksamları ping değerlerinde indirme hızlarında düşüş yaşanıyor altyapıdandır dicem yeni eve geçtiğimde binaya yeni internet yapısı yapıldıgında bile aynı sorunları yaşayınca iptal ettirdim , netspeed kullanıyor sabit bir değer alıyorum. Türknet bazı konularda eziyet çektiriyor diyebilirim.

Neye göre en güzel hizmet tartışılır , 2 ay kullandım ne müşteri hizmetlerine ulaşabiliyor destek kaydı oluşturdugumda saçma sapan bir cevap ile mesaj atıyolar aramıyolar bile , internette aksamları ping değerlerinde indirme hızlarında düşüş yaşanıyor altyapıdandır dicem yeni eve geçtiğimde binaya yeni internet yapısı yapıldıgında bile aynı sorunları yaşayınca iptal ettirdim , netspeed kullanıyor sabit bir değer alıyorum. Türknet bazı konularda eziyet çektiriyor diyebilirim.
Kendi YAPA altyapısındaysan hiçbir problem yaşamazsın üstelik fiber altyapısı olmayanlar için 75 TL' ye sınır koymayan upload ve download ile en güzelidir.1 mbps adsl upload şimdi vdsl yapa 10 mbps upload oldu tabi ki gözümde en iyisi. Gene yazıyorum 75 TL'ye en güzel hizmet YAPA altyapısı olanlar düşünmden geçebilir.

Kendi YAPA altyapısındaysan hiçbir problem yaşamazsın üstelik fiber altyapısı olmayanlar için 75 TL' ye sınır koymayan upload ve download ile en güzelidir.1 mbps adsl upload şimdi vdsl yapa 10 mbps upload oldu tabi ki gözümde en iyisi. Gene yazıyorum 75 TL'ye en güzel hizmet YAPA altyapısı olanlar düşünmden geçebilir.
Kendi altyapısında herhangi bir sorun yaşamayabilirsiniz hak veriyorum bu konuda ama müşteri hizmetleri bakımından yetersiz hizmet veriyor kanaatimce

TV+ kullanıyorsunuz ve kotadan yiyor. Benim internetim limitsiz kotasız olarak geçiyor fakat müşteri hizmetlerindeki şahıs bana tv+ aboneliği aldığım taktirde kota veya indirme hızınızda düşüş yapmayacağını özel bir ip adresini kullandığını ve sadece bağlantı için modemimle iletişime geçtiğini söyledi ki doğru da çıktı. Salonda şu anda tv+ var. Ailem televizyonu açsa bile benim internetimde herhangi bir düşüş olmuyor. Bağlantı problemlerinin benzerlerini bende yaşadım diyebiliriz. En sonunda Superonline’den gelip modemimi ZTE marka modem ile değiştirdiler. Bu modem sayesinde evimin her yerinden internet sorunsuz çekiyor ve bağlantı problemi yaşamıyorum. İstersen bi arayıp ZTE modem talebinde bulunabilirsiniz. Eğer internet hızarına takılı değilseniz yine Superonline’de limitsiz 24 MBPS ayda 99 TL tv+ ile beraber. Tavsiye edebilirim.

Superonline Fiber altyapınız var yazdığınızdan anlaşıldığı kadarıyla. Fiber varken gidip de Vdsl hizmeti almayın, direkt hizmet kalitesini düşürmek olur bu. Türknet'i eleyin yani, fiber hizmet veremez onlar. Netspeed'i de eleyin, fiber olarak Turk Telekom altyapısından hizmet veriyorlar, Superonline altyapısından hizmet alamazsınız. Zaten şu aralar Netspeed Vdsl de almayın, kronik paket kaybı sorunu olan bir firma, 1 haftadır çözmeye uğraşıyorlar, henüz çözebilmiş değiller. Çalışmanın sonucunda bu sorunu çözebilirlerse Vdsl için bir alternatif olur.

Superonline fiber altyapısını kullanarak Millenicom'dan hizmet alabilirsiniz. Fakat içinde TV+ olmayacaktır bu şekilde.

TV sizin için önemliyse ve Kablonet altyapınız varsa direkt Kablonet ile anlaşın. Hem internet olarak Türkiye'deki en iyi firma hem de TV hizmeti var.

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. TV+ kotadan kullanma durumunu hiç düşünmemiştim. 2018'de taahhüt yaptığımda hızımı 25 mbit olacak şekilde düşüreceklerdi yada 120 liraya 50 mbit hız verebileceklerini söylediler. Ben de bunları başka bir servis sağlayıcıya geçmekle tehdit ettim. 100gb kotayla 50 mbit fiber Tv+ 80 liraya bağladık. Geçmiş faturalara baktığımda 1 yıl sonrasında kota dolmaya başlamış. Bu durumla ilgili müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede bilgi vermediler. Onlarda anlamamış. Dediğiniz gibi TV+ 1 yıl beleş verdiler 2. yıl kotadan intikam alıyor olabilirler.
Vodafone veya Türk Telekom kullansam nasıl olur? Kablonet altyapısı yok. Modemi de kendim alsam ne dersiniz? Vodafone TV kutusu var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı