İnternet tarayıcısı tercihi ve nedenleri

Laxerian

Decapat
Katılım
12 Eylül 2020
Mesajlar
757
Şu ana kadar 3 tane arama motoru kullandım, bunların ilki Google Chrome RAM'i ortalama ve sayfa açma hızı vs. ortalama genel olarak normal bir yapısı var; diğeri Opera GX, sorunları çok fazla RAM yiyor ve sayfalar bir tık geç açılıyor, bunun dışında faydaları da var ana ekrana çıkan ucuza oyun alma siteleri vs. Soldaki WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaları sol taraftan direkt görebiliyorsun, kendiliğinden VPN'i ve reklam engelleyicisi vardı da çok iyi ve ekstrem bir artılarının olduğunu söyleyemem. Benim en çok hoşuma giden ve şu anda kullandığım Microsoft Edge. Çok hızlı ve az RAM yiyor. Sayfaların açılış hızı diğerlerine göre çok daha fazla ama otomatik gelen arka planın pikselleri düşük gibi geldi bana, onun dışında alt taraf indiğinizde haberlere ve önemli olan koronavirüsü ve daha birçok şeye bakabiliyorsunuz. Bu çok hoşuma gitti ve işime yaradı. Microsoft Edge'i tavsiye edebilirim. Daha iyi tavsiyeniz var mı peki sizin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar 3 tane arama motoru kullandım, bunların ilki Google Chrome RAM'i ortalama ve sayfa açma hızı vs. ortalama genel olarak normal bir yapısı var; diğeri Opera GX, sorunları çok fazla RAM yiyor ve sayfalar bir tık geç açılıyor, bunun dışında faydaları da var ana ekrana çıkan ucuza oyun alma siteleri vs. soldaki WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaları sol taraftan direkt görebiliyorsun, kendiliğinden VPN'i ve reklam engelleyicisi vardı da çok iyi ve ekstrem bir artılarının olduğunu söyleyemem. Benim en çok hoşuma giden ve şu anda kullandığım Microsoft Edge. Çok hızlı ve az RAM yiyor. Sayfaların açılış hızı diğerlerine göre çok daha fazla ama otomatik gelen arka planın pikselleri düşük gibi geldi bana, onun dışında alt taraf indiğinizde haberlere ve önemli olan koronavirüsü ve daha birçok şeye bakabiliyorsunuz. Bu çok hoşuma gitti ve işime yaradı. Microsoft Edge'i tavsiye edebilirim. Daha iyi tavsiyeniz var mı peki sizin?

Düşük sistemi olanlar ve Win 7 altını kullananlar için kesinlikle k-meleon öneririm her sistemde çalışıyor.
 
Uzun bir süre Google Chrome kullandım; alışmışım, zor vazgeçebildim. Şu anda Firefox kullanıyorum. Gayet akıcı geliyor, memnunum. Scroll animasyonunu, ya da diğer bazı animasyonları (mesela YouTube'da tam ekrana geçerkenki akıcılığını) daha iyi buluyorum.

Mobildeyse hala Chrome'dayım. Firefox'u kullanmak istiyorum aslında senkronizasyon açısından, ama arayüzünü o kadar iyi bulmadım. Pek pratik gelmedi mobil versiyonu.
 
Masaustu Edge Chromium, mobil kiwi browser + IDM (indirme yoneticisi olarak kullaniyorum Kiwi'ye bağlı)
 
Opera ve Mozilla kullanışlı RAM'ı yiyip bitirmeyen ve birçok seçeneği halihazırda sunan tarayıcılar - VPN, reklam engelleyici gibi ayrıca Mozilla birçok tarayıcıdan daha güvenilir olduğu için 1. tercihiniz Mozilla'dan yana olmalı.
 
Opera GX.
Ram ve işlemci kullanımını istediğim gibi kontrol edebiliyorum. Bir sekmeye bakarken açık olan diğer sekmeler daha az veri kullanıyor hatta duruyor diyebilirim.
Opera sağ olsun Youtube reklamları olduğunu unutmuşum bazen telefondan girince bir şaşırma geliyor reklam çıktığında.

Tarayıcıyı tema filan indirmekle uğraşmadan direk dahili arkaplanlarını ve renk temasını seçerek kişiselleştirebiiliyorsunuz. Yazıların rengini de aynı şekilde.

Çok hızlı bir şekilde ücretsiz ve indirimde olan oyunlara veya oyunlar ile ilgili haberlere bakabiliyorsunuz. Aynı şekilde Whatsapp Web, Twitch, Instagram ve Facebook gibi sık kullanılan platformların kısayolları var.

Bir metni seçtiğinizde direk ara ve kopyala seçenekleri çıkıyor sağ tık bile yapmıyorsunuz çok pratik.

Dahili ücretsiz VPN var.

Tek bulduğum eksi yönü Chrome ve diğer tarayıcılarda olan Ana sayfa butonu.
 
Edge tasarımını hoş buluyorum. Ayrıca pratik. Chrome'da kullanılan eklentileri desteklemesi de cabası. Kaynak kullanımı desen minimum düzeyde. Daha ne isterim ki bir tarayıcıdan?
 

Geri
Yukarı