İnternet tarifesi önerisi

Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Halihazırda kullandığım internet sağlayıcısı Türksat 50 Mbps'e kadar paket kullanıyorum ve 49 Mbps civarında hız alıyorum ve pingim olmuyor çok şükür. Memnunum özetle. Şu anda indirme falan yapmıyorum. Günlük ortalama 3 GB kullanımım görünüyor. Bu da ortalama ayda kafadan 90 GB otomatik gidiyor anlamına gelir. Lakin 150 GB Duran Kotalı bu internetim. Bknz.

Adsız2.png

Seçili internet tarifesini kullanıyorum. Lakin ilerleyen dönemlerde alacağım sistemden ötürü birçok yüksek depolama gerektiren oyunları indirmeyi düşünüyorum. Bu interneti bilgisayara ve televizyona kablo ile bağladım. Bilgisayar ve televizyon üzerinden çok şükür hızlı bir şekilde film ve video oynatabiliyorum. Arkadaşlar aşağıya resmini bıraktığım pakete geçmeyi düşünüyorum ancak birkaç aklımı kurcalayan soru var.
Adsız.png

Ben akşam saat 19: 00 saatlerinde işten geliyorum. Yani o saatlerde kullanımım 20 Mbps olacak. Lakin ben indirmeleri sabah erken saatlerde veyahut geç saatlerde bilgisayarı indirmeye ve kapatmaya programlayarak 50 Mbps hızın bulunduğu saatlerde indirme yaptırabilirim. O konuda sıkıntı yok. Fakat, benim aklıma takılan televizyonda akşamları film sitelerinden film izlerken bu hızın 1080P kalitesinde yeterli olup olmayacağı. 20 Mbps civarında verirse şayet ben televizyonda da sorunsuz bir şekilde donmadan film izleyebilirsem (deli oluyorum çünkü) bu internet paketine sınırsız olduğundan ötürü geçmem için hiçbir engel bulunmuyor olacak. Size danışmak istiyorum. Ben akşamları 20 Mbps civarında iken televizyon üzerinden internet sitelerinde rahatça donmadan film izleyebilir miyim? Aynı zamanda online oyunlarda ping veyahut internet hızından kaynaklı (20 Mbps) yüklenme sorunları olur mu?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 80TL ona vermek yerine 100 güldüren tarife olması lazım bir paket var. Ben de onu kullanıyorum. Kota falan yok KabloTV de dahil. 100 indirme 5 yükleme veriyor. 7 12 arasında da 30Mbps alıyorum hızı. 1080P için yeterli olacaktır muhtemelen. Bir bakın derim.

Hocam 80TL ona vermek yerine 100 güldüren tarife olması lazım bir paket var. Ben de onu kullanıyorum. Kota falan yok KabloTV de dahil. 100 indirme 5 yükleme veriyor. 7 12 arasında da 30Mbps alıyorum hızı. 1080P için yeterli olacaktır muhtemelen. Bir bakın derim.
100 Güldüren mevcut değil halihazırda...

Film türü içerikler çoğunlukla 25-30FPS olur. Böyle bir video 8mbps ile rahatlıkla izlenebilir. 60FPS ise 12-14Mbps yeterlidir. Sabit 20Mbps ile teoride 1080p film izlemek son derece kolaydır. Yani stabil bir internet bağlantısı ile o anda bir indirme vs yapılmıyorsa bir sorun yaşamazsınız.

merhabalar forumunuza yeni katıldım sormak istediğim şu türk telekom limitsiz 20 megabit hızında fiber internet kullanmaktayım bedensel engelim olduğu için türk telekom uygun fiyatlı tarife sunuyor şuan 45 TL sabit telefon hattı ile kullanmaktayım bazı durumlarda büyük gb li oyunlar indirdiğimden ve televizyonumun internete bağlı olmasından dolayı 100 megabit tarifelere bakıyorum binamda kablonet altyapısı var türk telekom sözleşmem 2 ay sonra doluyor sizce ttnet bana uygun fiyatlı tarife sunmaz ise geçmeye değer mi tanıdıklarımdan bildiğim kadarıyla netmaster modemlerde çekim sorunu var

merhabalar forumunuza yeni katıldım sormak istediğim şu türk telekom limitsiz 20 megabit hızında fiber internet kullanmaktayım bedensel engelim olduğu için türk telekom uygun fiyatlı tarife sunuyor şuan 45 TL sabit telefon hattı ile kullanmaktayım bazı durumlarda büyük gb li oyunlar indirdiğimden ve televizyonumun internete bağlı olmasından dolayı 100 megabit tarifelere bakıyorum binamda kablonet altyapısı var türk telekom sözleşmem 2 ay sonra doluyor sizce ttnet bana uygun fiyatlı tarife sunmaz ise geçmeye değer mi tanıdıklarımdan bildiğim kadarıyla netmaster modemlerde çekim sorunu var
Kesinlikle değer. Elhamdülillah 2 yıl kullandım türksatı memnunum yeni başladım bu pakete de. Tavsiye ederim. Modem harika boş aldanmayınız.

cevabınız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim günün büyük bir kısmını evde geçirmekteyim akıllı sınırsız tarifesi bana uygun olur kanaatindeyim
Rica ederim, Benim durumum biraz farklı o zaman sizinkinden :) Ücretlendirmesine göre verdiği hizmetin kalitesi ve gerçekçiliği türksatı diğer isslerden öne geçiriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı