İnternet tavsiyesi

Bende sana benzer durumdayım. Artık AKK olmadığı için birçok firma da indirme limiti koymuyor bu sebepten ötürü biraz pahalı paket fiyatları. Benim şu an kullandığım internet TTNET HiperNet(VDSL) 35 Mbps / 100 GB paketi. Aralıkta bitecek sözleşmeye sahip olunca araştırdım. Sakın ama sakın YouTube'da bulunan TürkNet deneyimim! ( Reklam) pardon :) videolara asla inanma hepsi reklam amaçlıdır. Şu an kullandığın hatta sorun yaşıyorsan hepsinde yaşayacaksın sebebi ise o lanet olası kutu.
Turkcell'e gittim sordum çalışan tanıdığımdı bana şunu söyledi:
Abi sen hangi firmaya gidersen git senin portunu Türk Telekom'dan kiralayacakalar, eğer o bölgede birisi internet almak için başvurmuş ve bekliyorsa senin portu ona tahsis ediyorlar seni sıraya alıyorlar kendi müşterisi öncelikli oluyor biz kiracı olduğumuz için bekliyoruz ve biz asla tam hız veremiyoruz Telekom verdirmiyor dedi. Yani bu şu demek Telekom port vermezse tanrı bile olsa internet alamazsın demek oluyor. Bu işlerden çok iyi anlayan üniversiteden bir dostum bana şunu söyledi:
-Kral sen TTNET'ten hizmet alırken kopma yaşadın mı?
Ben: Hayır hiç donma, kopma olmadı.
- O zaman kimi seçersen seç senin için tek sorun 35 Mbps'den fazla alamayacak olman.
Türk Telekom'a bugün gittim sordum bana dediler ki;
Sizin şu an kullandığınız paket yeni gelene 160 ₺ fakat siz devam ederseniz size 120 ₺. Bana mantıklı geldi ki şu an 88 ödüyorum rakam bana mantıklı geldiği için aralıkta gidip yeni sözleşme ile devam kararı verdim ki artık hız düşmesi de yaşamayacakmışım.

Haklı olabilirsin ama 75 Mbps hız alıp 1, 2 Mbps indirme getirmezler onun bence bir ayarı vardır öyle bir şey olsa adamı vururlar be kral :)

Ne kadar indirme hızı alıyorsun

@Aras Poyraz Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum bir kısmınada katılmıyorum.
Türknet savunucusu falan değilim fakat bizim altyapımız iyi olduğu için f/p olarak çok iyiler. Türk Telekom port kısıtlıyormuş hız vermiyormuş hikaye çünkü Türkiye'de bir çok internet kullanıcısı hala 2.4Ghz kullanıyor ve bir odada bir odaya Wi-Fi ile bağlanıyor ve diyorki ping çok yüksek dowland ve upload çok düşük deneyimlerime göre ethernete geçen bir çok kullanıcı istediği hızı alıyor eğer modemine gelen hız aldığı paket ile aynı değilse bu durumda haklıdır ve hakkını araması gereklidir.

Bazen İSS'lerde packet loss ve ping yaşanabiliyor yaşanmıyor değil fakat sanıldığı kadar fazla değil. Kablonet öneririm fakat CGN havuzu, ping sorunu ve sık kesilme sıkıntısı duydum eğer bölgenizde bu tür sıkıntılar yoksa geçebilirisinzi.

Dostlar birde internet alırken buraya sormak yerine bölgenize sorun bizim bölgemizde güzel olan sizde olmayabilir yakındaki akraba, konu komşu bunlara sorarsanız daha kesin ve güzel cevaplar alırsınız.

Haklı olabilirsin ama 75 Mbps hız alıp 1, 2 Mbps indirme getirmezler onun bence bir ayarı vardır öyle bir şey olsa adamı vururlar be kral :)

Ne kadar indirme hızı alıyorsun
Şuan memleketimdeyim fakat virüs zamanı yaptığım bir test buldum. Yani herkesin evinde olduğu sıralar. Konum: İstanbul Screenshot_2020-08-10-23-41-28-233_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Arkadaşlar merhaba;
Superonline 8 Mbps kullanıyorum 1’i bile zor görüyorum, şimdi 2 tane yere danıştım şu şekilde;
Türk Telekom modem dahil 50 Mbps hız = 120 TL.
TürkNet modem dahil 75 Mbps hız =125 TL.
Hiçbir bilgim yok şahsen iyi hız alsın istiyorum internetim altyapı destekliyormuş fakat şimdi 50 aldıgımda indirme hızı 15, 20 gelirse olmaz siz hangisini önerirsiniz veya başka önerileriniz var mı?

Kablonet oneririm. 100Mbps 100-110TL.

@Aras Poyraz Üslubunuzu biraz daha düzeltirseniz memnun olurum. Fiyat konusunda pahalı olduğu için çokta tercih edilmeyen bir firma TT yoksa elimdeki ilk fırsatta TT geçmek isterim :).

Şunu unutmayınız lütfen herkesin geliri aynı olmayabilir, aylık belki 120Tl sizi etkilemiyor ama herkes için olmayabilir :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı