İnternet ve Online oyunlardaki grafik

• Konuyu başlatan Timurozer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 374
T

Timurozer

Ziyaretçi
Forumdaşlarım, Online oyun oynarken tüketilen internet miktarı oyun içi grafik ayarlarıyla bağlantılı mıdır? Örneğin: Yüksek grafikli 1 saat Valorant'ta internet tüketimi 200 MB iken düşük grafikli Valorant'ta 100 MB'dır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle olmaması lazım çünkü sizin indirdiğiniz dokular yada efektler değil indirdiğiniz komutlar.
O dokuları ve efektleri önceden yüklüyorsunuz sanırım. (Yanlış bilgilendirme olabilir.)

Değildir. Zaten grafikleri oyun yüklerken bilgisayarına indiriyor. 480p çözünürlükte de oynasan aynı interneti tüketir 4K oynadan da.

Grafik ayarlarının yüksekliğini herkes kendi ayarlarından değiştirebildiği için internet tüketimini etkilediğini düşünmüyorum, her zaman aynı olacağını düşünüyorum.

Oyunun grafiklerini işleyen şey senin bilgisayarın. İnternet oyun sırasında sadece oyuncuların verdiği komutları sunucuya iletmek için kullanılıyor bu yüzden grafik ayarlarının değiştirilmesi internet kullanım miktarını etkilemeyecektir.

Neredeyse bütün oyunlarda grafik İnternet'i etkilemez.
Hakiki oyunlarda öyle bir şey olmaz. Hakiki oyundan kastım bilgisayar yüklenen normal oyunlar.
Ancak ''Roblox'' gibi (ve bana göre saçma olan) oyunlarda etkileyebiliyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı