İnternetin uzaktan daha iyi çekmesi nasıl sağlanır?

İlk yöntemdeki gibi yapıp dolaylı yoldan yapmak yerine, direk ethernet kablosunu bilgisayara takmak aynı şey olmaz mı?
Bence direkt ethernet çekin. Kabloyu gizleyebilirseniz ne güzel. Ben öyle yaptım ama kablo ulu ortada. Kablo sabitleme şeyleri var ufak çivili aparatlar onlar işinize yarayabilir.

Bence direkt ethernet çekin. Kabloyu gizleyebilirseniz ne güzel. Ben öyle yaptım ama kablo ulu ortada. Kablo sabitleme şeyleri var ufak çivili aparatlar onlar işinize yarayabilir.
Belli olmayacak gibi değil ya, ama ben bu aparatı aldım ve boşuna da almış olmak istemiyorum. Neden 100'lük internetimden 12-15 falan alıyorum. Normal mi bu?

Modem salonda, bilgisayar odamda. Bu da sıkıntı oluyor çünkü bayağı bir mesafe var arada. Onun için de aparat aldık TP-Link ama hala çok iyi çekmiyor. 100 Mbps internetim var, 12-15 falan alıyorum ve stabil değil. Başka bir yöntemi yok mu çekmesini sağlamak için?
Kablolu anten alırsan bu yükselebilir

Belli olmayacak gibi değil ya, ama ben bu aparatı aldım ve boşuna da almış olmak istemiyorum. Neden 100'lük internetimden 12-15 falan alıyorum. Normal mi bu?
Sizin sorununuzu anladım. 12-15 almıyorsunuz hocam. İnternet hız testi sitelerine girmek yerine steam'den oyun indirin ve indirme hızına bakın, daha sağlıklı gösteriyor. Nerede olursanız olun size zaten 100 mbit verir ama bağlantı zayıf olduğundan 10 mbit gibi gözükür size. Dediğim gibi ethernet en iyi çözüm ama kabloyu gizlemeniz lazım. Bahsettiğim ürün "POWERLİNE" olarak geçiyor. Tp link powerline yani. Dediğiniz cihaz bu mu?

Tp-link ürününüzün modeli nedir. Bende de aynı durum vardı. Salon ile odamın arası da bayağı mesafeli, aradaki duvarlar falan. Prize takılan çoğaltıcılardan alacaktım. Tp-link dahil çok fazla olumsuz yorumlarını görmüştüm. Çevremde de birkaç satın alan oldu ve gerçekten de bağlantı problemi yaşatan cihazlarmış. Sonra tavsiye üzerine TP-LINK TL-WR844N Router'ını satın aldım. İnternet paketim 24'lüktü ortalama 14-15'ini aktarıyordu. Şimdi paketi 50'lik yaptırdım ve ortalama 25-30 Mbps aktarıyor. Yani ortalama yüzde 50-60 arası değerler veriyor. Sizin cihazda bu işe yaramayan cihazlardan olabilir.
Cihazı eğer yeni aldıysanız iade edin. Eğer bütçeniz var ise bütçenize göre uygun bir cihaz önerelim. Kablo çekme işi biraz sıkıntılı olabilir. Bende kablo çekecektim. Kablo evin ortasında gıcık gıcık suratımıza mı bakacak dediler, ev ahalisi çok sıcak bakmamıştı bu konuya. Sizde evdekileri kablo mevzusuna ikna edemezseniz, mecbur yeni stabil çalışan cihazlardan almalısınız.

Sizin sorununuzu anladım. 12-15 almıyorsunuz hocam. İnternet hız testi sitelerine girmek yerine steam'den oyun indirin ve indirme hızına bakın, daha sağlıklı gösteriyor. Nerede olursanız olun size zaten 100 mbit verir ama bağlantı zayıf olduğundan 10 mbit gibi gözükür size. Dediğim gibi ethernet en iyi çözüm ama kabloyu gizlemeniz lazım. Bahsettiğim ürün "POWERLİNE" olarak geçiyor. Tp link powerline yani. Dediğiniz cihaz bu mu?
Bakacağım birazdan, şöyle söyleyeyim. Normalde salonda saniyede 12-13 MB indirirken odamda 1-1.5 MB falan indiriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı