İnternette daha önce hiç aratılmamış bir virüs buldum

Any.run ve Hybrid Analysis var ücretsiz hizmetler arasında benim bildiğim. En basitinden ATT&CK matrisine bakıp genel bir fikir sahibi olabiliyorsunuz ancak bu yöntemler ile neyin zararlı olup olmadığına karar vermek için bir bilgi birikiminizin olması gerekiyor.
Hybrid Analysis kullanıyorum ben de Sandboxie ile açıp karar veremediğimde. O da baya iyi.
 
Aslında bayağıdır da farkındaydım fakat ciddiye almamıştım. Tekrar gördüğümde ise sinirlendim ve yardıma ihtiyacım olduğunu fark ettim. Bahsettiğim şey shorthemosa isimli bir uygulama. 2018 yılında bilgisayarıma kurulmuş ve o zamandan beri defalarca format atmama rağmen orada duruyor. İnternette araştırdım ve arama sonuçlarında hiçbir şey çıkmadı. Yeni bir virüs keşfetmiş olabilir miyim? Fotoğrafları aşağıda umarım bilen birisi çıkar.
Edit: Şimdi fark ettim uygulamanın olduğu dosya geçtiğimiz günlerde yüklenmiş fakat uygulama 2018'de yüklenmiş olarak gözüküyor.
Aynı ikonda biraz daha az boyutu olan ve bilgisayarı 2019da almama rağmen 2018 5 mayıs yani seninle aynı tarihte gösteren, görev yöneticisinde görevi sonlandır dedikten yarım saniye sonra tekrar açılan bir dosya da bende var ve kapatamadığım için silemiyorum. "Bir yerde açık olduğundan silemiyoruz" tarzı bir yazı geliyor. Ve bu dosya açıkken bilgisayarda hiçbir değişiklik görmedim.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-02-06_010837.png
    resim_2021-02-06_010837.png
    27,2 KB · Görüntüleme: 77
Eğer silinmiyor sa unlocker yükle dosyanın kilidini aç sil.

Hayır o yüzden değil. Uygulamayı durduramadığım için dosyalarını silemiyorum.
Aynı ikonda biraz daha az boyutu olan ve bilgisayarı 2019'da almama rağmen 2018 5 Mayıs yani seninle aynı tarihte gösteren, görev yöneticisinde görevi sonlandır dedikten yarım saniye sonra tekrar açılan bir dosya da bende var ve kapatamadığım için silemiyorum. "bir yerde açık olduğundan silemiyoruz" tarzı bir yazı geliyor. Ve bu dosya açıkken bilgisayarda hiçbir değişiklik görmedim.

Tam olarak aynısını yaşıyorum bende.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı