İnternette pedofili içerikler çıkıyor

Zırtapost

Femtopat
Katılım
15 Nisan 2022
Mesajlar
24
Herkese iyi geceler. Direkt konuya girmek gerekirse(ki gerekir), yakın zamanlarda malum videoları izlemek için girdiğim sayfalarda, birkaç tane pedofili içeriği ile karşılaştım ve ne yapacağımı şaşırdım. Mesela geçenlerde Twitter'da, şu an adını hatırlamadığım bir sayfada, "Liseli kız ..." ile başlayan bir video gördüm ve o an aklıma, şikayet etme fikri gelmediği için direkt uygulamayı kapattım ve sayfayı arama geçmişimden sildim sadece. Aradan geçen 1-2 hafta sonrasında ise başka sayfalarda tekrardan pedofili olduğunu düşündüğüm bir video gördüm ve bu sefer şikayet etmeyi akıl ettim. Bilmiyorum o şikayet ettiğim video kaldırıldı mı; ama benim aklıma takılan şey şu ki, genel anlamda bu tür içerikler konusunda, bunları şikayet etmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok mu? Örneğin bir Change.org kampanyası gibi bir şey başlatarak, Twitter ve diğer sitelerde, Instagram gibi bazı sosyal medya platformlarında olduğu gibi 18+ içerik paylaşımını yasaklatamaz mıyız? Bu sadece bir fikir. Başka bir çözümü varsa o da olur çünkü bu konu kafama çok takıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle change.org'un hiçbir halta yaradığını düşünmüyorum. Twitter ve CİMER'e şikayet edebilmek dışında sanıyorum ki yapabileceğimiz başka hiçbir şey yok.
 
Twitter kendi platform usulüne göre +18 e izin vermekte. Şikayet sadece o videoyu kaldırmaya yeter, daha sonra tekrar paylaşırlar yeni sayfalar açıp. Çabalamak boşa olur. Instagram da bu durumlar geçerli değil, direkt yasak kendisinde.
 

Geri
Yukarı