İnternetten aldığım monitörü iade edebilir miyim?

Şem-i Ruhsar

Decapat
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı bayramlar.
3-5 gün önce bir internet sitesinden MSI marka VA panel monitör satın aldım. 2 gün önce kargodan teslim aldım ve kullanmaya başladım. Monitörde ışık sızması, ölü piksel gibi sorunlar kesinlikle yok. Monitörü gerçekten yapı olarak, özellik olarak çok beğenerek aldım. Yaşadığım sıkıntı şöyle...

Bundan önce hiç TN veya VA panel kullanmamıştım. Bütün kullandığım monitörler IPS paneldi. Bu monitör gözlerimi inanılmaz yoruyor. Yazıları okurken sanki arada bazı harfler yeşil bazıları siyah gibi duruyor. Yani harfin sağında yeşil bir gölge var gibi oluyor. En önemlisi de sanki yazılar piksel piksel. Bu VA paneller böyle mi yoksa bu monitörün problemi mi çözemedim. Gerçekten benim bu monitörü kullanmam imkansız. Bildiğiniz gözlerimi ağrıtıyor.

Sitede kutusu açılmış ürünlerin iadesinin olmayacağı belirtilmiş. Belki haklılar ancak açmadan, kullanmadan nasıl anlayabilirdim...

Daha önce iade konusunda tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum.

İnternetten alınan ürünlerin 14 gün içinde iade olayı kutusu açılmış ürünlerde geçerli mi acaba?
Ben bu monitörü bir şekilde iade edebilir miyim?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Hani gerekirse THH'ye nasıl başvurabilirim?
Not: Kutu ve içeriği eksiksiz...

Belki sorunumu şu fotoğraf tarif edebilir. Fotoğrafı tam boy açtığınızda İ, J, L gibi harflere dikkatli bakında yeşil gölgelenmeler göreceksiniz.

IMG_20200524_011940.jpg

Son düzenleme:

Benimkini büyük ihtimalle iade alacaklar gibi görünüyor.
Ben de bu iki monitör arasında gidip geliyorum.
Acer VG240YPbiip
Asus VP249QGR

Aslında AOC 23.8" 24G2U İtopya' da hediyeli ve uygun. Üstteki iki monitörden daha çok almak istediğim ürün ama masam küçük olduğundan duvara monteli kullanıyorum ve AOC buna uygun değil malesef.

Nasıl memnun musunuz hocam ?

@Şem-i Ruhsar ölü piksel veya ghosting yok. 144 Hz ile IPS birleşince ortaya tatlı bir şey çıkmış. Genelde film ve hikaye tabanlı oyun oynuyorum. Benim önceki monitörüm AOC marka idi ondanda memnundum. Ben AOC G24U'da baktım 1500 TL civarı yoktu. Bir de Curved panel istemediğimden bunu aldım. Sonuç olarak memnunum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı