İnternetten Nasıl Para Kazanabilirim?

Arkadaşlar okuluma bir süre ara vermek zorunda kaldım. Bilgisayarla alakalı bir bölüm okuyorum. Okullar açılana kadar boşum ve kendimi belli konularda geliştirmek istiyorum. Aynı zamanda da ufak bile olsa kendime gelir yaratmak istiyorum. Web tasarım sizce mantıklı mı? Yoksa başka alanlar mı önerirsiniz? Mobil oyun geliştirmeyi öğrenmek, Yazılım öğrenmek vb bilmediğim birçok yol var. Biraz bilgisizim bu konularda nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ne yapabilirim?
Hiçbir şey mantıksız değildir. Daha detaylı bilgi verirsen iyi olur. Şöyle söyleyeyim. Oyun için C# tercih ediyorum ben. Web tasarım için Node, Angular, TypeScript gibi JavaScript odaklı çalışma yapmanı tevsiye ederim.
Genel olarak sorarsan ne nedir diye bunlar benim kişisel görüşümdür. Java ölmez hala devam eder ama C# .Net platformu revaçta. Genel kodlamaya baktığım zamanda %30 Web tasarım programları oluşturur. %20 Güvenlik zevkli bir alan %10 Veri Tabanı geriye kalanın çoğunu da mobil platform kodları kaplıyor. Başlangıç olarak OpenGL , WebGL derslerine bakabilirsin. Oyun yazmak zevkli sonuçta. İlk başta kendi kütüphaneni yazarsın zamanla geliştirirsin kendini. Örnek olarak bir oyun tasarlayacaksın. 5 tane ördek var aşağıdan yukarı çıkıyorlar. Space bastığında ok gidecek ördeği vurursa ördek kaybolacak puan kazanacaksın gibi 1 satırlık bir örneği gerçekleştirmek için 400-600 satır kod gerekiyor. Tabi bunun %60-70 i o pencerenin kodu değişkenler formüller gibi olaylar. Twitch'de Selman Kahya adlı birisi var canlı yayında oyun yapıyor. 8-10 saat kod öğretiyor. YouTube'da da bulabilirsin videolarını. JavaScript ve türevi dilleri de öğrenmiş olursun. İleri düzey oyun içinse CodeBullet öneririm Makine öğrenmesi ve yapay zeka ile oyun yazıyor. Popüler oyunları oynayabilen yapay zeka oluşturuyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı