İnternetten tartıştığım kişi T.C. kimliğimi söyledi

Geçen günlerde devasa bir sızıntı oldu bütün herkesin T.C kimliği var artık internette devletimiz sağ olsun istiyorsan link atarım dosya 30 GB ama.

Link atma şansınız var mı? 101 milyon söyleniyor ama 35 milyon da söyleniyor merak ettim.

İnternetten birisiyle tartışmıştım ve sadece adımı bilerek anne adımı, baba adımı, T.C.'mi, adresimi, annemin ve babamın T.C. Nosunu bana attı. Böyle bir şey nasıl olabiliyor? Korkuyorum şu anda, ne yapmalıyım?

Böyle bir şey maalesef günümüzdeki sızıntılarla mümkün. Yapmanız gereken ailenizle ve sizinle alakalı kimlik bilgilerinizi vs. atan kişiyi ihbar etmeniz. Fakat ona söylemeden etmeniz daha doğru olur.

Sanırım Technopat'ta bu konu gibilerini 9999.kez görüşüm. Bu tür kişisel bilgilerinizi nereden alırlarsa alsınlar sizi tehdit edip apaçık bir şekilde paylaşıyorlarsa şikayet edin. Bu kadar basit.

Sanırım Technopat'ta bu konu gibilerini 9999.kez görüşüm. Bu tür kişisel bilgilerinizi nereden alırlarsa alsınlar sizi tehdit edip apaçık bir şekilde paylaşıyorlarsa şikayet edin. Bu kadar basit.

Maalesef TikTok gibi yerlerde 11-12 yaşındaki çocuklar bu tür Database'leri kullanarak checker adı verilen siteler yaparak gelir kaynağı olarak kullanıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı