İnternetten tartıştığım kişi T.C. kimliğimi söyledi

Eğer iyi bir hacker ise bulması normal, ama bu bilgiler ile bir şey yapamaz.

Hocam ne hackerlığı adınızı soy adınızı söyleyin ben bile bulurum hsys ve mernis sızıntıları vardı üstüne birde reçetem enabız çıktı bir kişinin yaşını + ad soyadını veya tek başına telefon numarasını bilirseniz tüm bilgilerine ulaşıyorsunuz ülkede siber güvenlik mi var?
 
Bir adam Steam hesabımın adını ve şifresini kullanarak iki adımlı doğrulamayı ve e-posta güvenliğini kırarak hesabı çalmıştı. Nasıl yaptıklarını bende bilmiyorum ama yapıyorlar işte.
 
8GB'lık Mernis verileri ile herkesin telefon numarası, TC'si, sülalesi, açık adresi... Her şeyi bulunabiliyor. Hackerlık ile alakalı bir şey değil.

Ayrıyetten bir şeyler de yapabilirler. Anne-babanızı taciz eder, eve sipariş yollar, SMS bombası atar, yasaklı sitelere senin adına kayıt olur ve dahası.
 
İnternetten birisiyle tartışmıştım ve sadece adımı bilerek anne adımı, baba adımı, T.C.'mi, adresimi, annemin ve babamın T.C. nosunu bana attı. Böyle bir şey nasıl olabiliyor? Korkuyorum şu anda, ne yapmalıyım?
Siz bana onun adını söyleyin, ben de onunkini bulayım.
 
8 GB'lık mernis verileri ile herkesin telefon numarası, T.C.'si, sülalesi, açık adresi... Her şeyi bulunabiliyor. Hackerlık ile alakalı bir şey değil.

Ayrıyeten bir şeyler de yapabilirler. Anne-babanızı taciz eder, eve sipariş yollar, SMS bombası atar, yasaklı sitelere senin adına kayıt olur ve dahası.

Bunu yapan arkadaşım vardı 1 haftaya paket oldu 5-6 gün sonra hapse girecek siz siz olun yapmayın.
 
5 sunucu daveti ile alınan sızıntı data panellerini kullanmış, ben yaşasam dalga geçerdim yapan kişiyle.

Bu arada adınıza hastane randevusu bile alabilir haberiniz olsun bir şey yapabilir yani.
 

Geri
Yukarı