İnternetten tıkladığım linkle virüs bulaşır mı?

ArcadeDoll

Hectopat
Daha fazla  
Hocam, ben bir tane siteye girdim iexplore.exe nedir diye virüs değil biliyorum çünkü sonda r si yok. Tamam baktım virüs değil falan filan. Sonra bir gün başka bilgisayardan o siteye yine girdim. O bilgisayarda ESET Internet Security vardı. Ben siteye tıklar tıklamaz tehdit kaldırıldı uyarısı aldım. Sitede gezebiliyordum ama tehit kaldırıldı uyarısı vardı. Şimdi bu ESET'siz bilgisayarda virüs var mıdır yani linkten virüs geçebilir mi?

Bu arada hiçbir şekilde dosya indirmediğini sanıyorum.
VirüsTotal'den taradım bir şey çıkmadı: VirusTotal

Son düzenleme:
Hocam, ben bir tane siteye girdim iexplore.exe nedir diye virüs değil biliyorum çünkü sonda r si yok. Tamam baktım virüs değil falan filan. Sonra bir gün başka bilgisayardan o siteye yine girdim. O bilgisayarda ESET Internet Security vardı. Ben siteye tıklar tıklamaz tehdit kaldırıldı uyarısı aldım. Sitede gezebiliyordum ama tehit kaldırıldı uyarısı vardı. Şimdi bu ESET'siz bilgisayarda virüs var mıdır yani linkten virüs geçebilir mi?

Bu arada hiçbir şekilde dosya indirmediğini sanıyorum.
İp adresini öğrenebilirler diye duymuştum ama modeme reset atınca düzeliyor diye biliyorum doğru olmayadabilir.

IP adresini öğrenebilirler diye duymuştum ama modeme reset atınca düzeliyor diye biliyorum doğru olmayabilir de.

Teşekkürler IP adresimi değiştirmeme gerek var mı Pek bu konulara hakim değilim.

Windows Defender'dan gelişmiş tarama yapın, veya şüpheli gözüken linklere tıklamadan önce VPN kullanabilirsiniz.

Teşekkürler galiba virüsmüş tarama taprım bir şey çıkmadı. Ama ESET JS/Adware.Apdate.A buldu
Demek ki bir reklam virüsü. Reklam virüsleri sitelerden bulaşıyor ama sitenin illegal olduğunu sanmıyordum. Şu ana kadar reklam yemedim yersem bir AdwCleaner yüklerim

Son düzenleme:
Modeme reset atmakla ilgisi yok, zararlı varsa Hitman.Pro ve KVRT taramaları gerçekleştirin. Reset atmayı zorunlu kılacak, ağ bazında yayılan bir zararlıyla karşı karşıya değiliz.

Modeme reset atmakla ilgisi yok, zararlı varsa Hitman.Pro ve KVRT taramaları gerçekleştirin. Reset atmayı zorunlu kılacak, ağ bazında yayılan bir zararlıyla karşı karşıya değiliz.
Hocam KVRT ile taradım 914531 öğe taradı 0 tehdit, Sizce yeterlimidir başka bir antivirüs kullanmama gerek varmı çünkü malwarebytes'da bulamadı

Hocam KVRT ile taradım 914531 öğe taradı 0 tehdit, Sizce yeterlimidir başka bir antivirüs kullanmama gerek varmı çünkü malwarebytes'da bulamadı
Hitman.Pro ile de tarama yapın. Hızlıca bitiyor zaten, emin olalım.

Hitman.Pro ile de tarama yapın. Hızlıca bitiyor zaten, emin olalım.
Hocam şimdi ben taramamı yaptım. 0 Tehdit ama şöyle birşey var. 11 tane tracking cookie yani traces buldu. Silmem gereken dosyalar sanırım doğru muyum ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-07-29 122247.png
    Ekran görüntüsü 2022-07-29 122247.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran görüntüsü 2022-07-29 122251.png
    Ekran görüntüsü 2022-07-29 122251.png
    48,3 KB · Görüntüleme: 42

Technopat Haberler

Geri
Yukarı