Elektronik İnventus Kasa İndirimleri

P400A kullanıyorum gerçekten çok güzel bir kasa. Bundan önceki kasada yan kapak açık kullanıyordum, bunu alınca kasa iyide olsa sıcaklıklar artar diye düşündüm ama tam tersi işlemcide 4~ düşüş yaşandı. Kasayı aldığınızda 3 fan takılı geliyor, üçüde önde. Yapılan testler ve kullanıcı yorumlarına göre işlemci sıcaklığı açısından en iyi kullanım şekli o şekilde, yani fanların yerini değiştirmeyin. Tabiki ek fan takarsanız o ayrı, o zaman 4 fana çıkmış oluyorsunuz zaten stok halde 3 fan olduğundan kıyas yapmak mantıksız 4 fan tabiki daha iyi olur. Ama eğer üç fanlı kullanacaksanız üçüde önde olsun. Fanların performansı ve RGB'si de son derece kaliteli bunu da belirtmiş olayım. Ses konusunda sesli çalışmıyor ama özellikle sessiz olsun diye de uğraşılmamış, performans ve RGB konusunda özen gösterilmiş. Ha tabiki uçak fanı gibi yada kalitesiz fanlar gibi ses çıkarmıyor gene belli bir standart gözetilmiş ama ekstra sessiz değil. Yanlış hatırlamıyorsam 33~ db felandı full performansta ama emin değilim bu bilgiden.

Kasanın tek eksik yanı üst panele 360mm radyator takamıyorsunuz. Şimdi bu konuda şöyle bir durum var: üst kapağa 360mm radyatoru monte edebilirsiniz yani tasarım buna müsait ama bunu yapınca radyatör fanı egzoz fana değiyor ve sığmıyor bu yüzden resmi olarak desteklenmediği söylenmiş ama eğer egzoz fan takmayacaksanız gayrı resmi olarak 360mm radyator takabiliyorsunuz, takanlar var redditten felan bakabilirsiniz. Tabi dediğim gibi resmi olarak desteklenmiyor, ona göre her durumı düşünüp alınız. Ben hiçbir zaman sırf işlemciyi soğutmak için 360mm sıvı soğutucu almayacağım için bunu dert etmedim, malum fiyatlar ortada o kadar bütçeyi soğutmaya hayatımın hiçbir noktasında yatırmam ama eğer siz kullanacaksanız bu durum aklınızda olsun. Ön panel 360lık radyator destekliyor sadece üst desteklemiyor.
 
P400a kullanıyorum gerçekten çok güzel bir kasa. Bundan önceki kasada yan kapak açık kullanıyordum, bunu alınca kasa iyide olsa sıcaklıklar artar diye düşündüm ama tam tersi işlemcide 4~ düşüş yaşandı. Kasayı aldığınızda 3 fan takılı geliyor, üçüde önde. Yapılan testler ve kullanıcı yorumlarına göre işlemci sıcaklığı açısından en iyi kullanım şekli o şekilde, yani fanların yerini değiştirmeyin. Tabii ki ek fan takarsanız o ayrı, o zaman 4 fana çıkmış oluyorsunuz zaten stok halde 3 fan olduğundan kıyas yapmak mantıksız 4 fan tabii ki daha iyi olur. Ama eğer üç fanlı kullanacaksanız üçüde önde olsun. Fanların performansı ve RGB'si de son derece kaliteli bunu da belirtmiş olayım. Ses konusunda sesli çalışmıyor ama özellikle sessiz olsun diye de uğraşılmamış, performans ve RGB konusunda özen gösterilmiş. Ha tabii ki uçak fanı gibi ya da kalitesiz fanlar gibi ses çıkarmıyor gene belli bir standart gözetilmiş ama ekstra sessiz değil. Yanlış hatırlamıyorsam 33~ dB falandı Full performansta ama emin değilim bu bilgiden.

Kasanın tek eksik yanı üst panele 360mm radyator takamıyorsunuz. Şimdi bu konuda şöyle bir durum var: Üst kapağa 360mm radyatoru monte edebilirsiniz yani tasarım buna müsait ama bunu yapınca radyatör fanı egzoz fana değiyor ve sığmıyor bu yüzden resmi olarak desteklenmediği söylenmiş ama eğer egzoz fan takmayacaksanız gayrı resmi olarak 360mm radyator takabiliyorsunuz, takanlar var Reddit'ten falan bakabilirsiniz. Tabii dediğim gibi resmi olarak desteklenmiyor, ona göre her durumı düşünüp alınız. Ben hiçbir zaman sırf işlemciyi soğutmak için 360mm sıvı soğutucu almayacağım için bunu dert etmedim, malum fiyatlar ortada o kadar bütçeyi soğutmaya hayatımın hiçbir noktasında yatırmam ama eğer siz kullanacaksanız bu durum aklınızda olsun. Ön panel 360'lık radyator destekliyor sadece üst desteklemiyor.

Hocam beyaz olanı mı kullanıyorsunuz siyah olanı mı? Beyaz olan ise fanların RGB'leri açık şekilde fotoğraf paylaşabilir misiniz?
 
Bu kasada önde 1 tane mi fan var
 

Dosya Ekleri

  • 5C24B570-D7F3-4321-96BE-C690333D52B2.png
    5C24B570-D7F3-4321-96BE-C690333D52B2.png
    280 KB · Görüntüleme: 28
Bu kasada önde 1 tane mi fan var?
Evet DRGB olmayan modelde önde 1 ve arkada 1 olmak üzere toplam 2 adet fan var. İkisi de 140mm olması lazım. Aşağıdaki mesajda da doğrulanmış.

Düz modeli aldıysan 2x140mm SK140 fan ile geliyor, onları öne taksan bir de egzozdaki dediğin fan olsa yeterli olur. DRGB modelinde 3x140mm DRGB fan yer alıyor ön tarafta, ona cidden hiç ilave gerekmiyor. Tabi yine de almak istiyorum diyorsan, bütçe ve kaç tane almak istediğini belirt, önerelim.

1.png
 
Son düzenleme:
Evet DRGB olmayan modelde önde 1 ve arkada 1 olmak üzere toplam 2 adet fan var. İkisi de 140mm olması lazım. Aşağıdaki mesajda da doğrulanmış.

Eki Görüntüle 1498529

2,5 civarına be alabilirim ya kaç gündür bakıyorum. Üste kalın bloklu 360mm sıvı soğutma desteklemesi lazım
 
P500A'nın DRGB olanına indirim gelse belki düşünürdüm. Gerçi RGB ile çok ilgim yok ama yükselip inen masalardan almayı düşündüğüm için masada güzel etki yapabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı