Inverter kullanılır mı?

Dönüştürmede mutlaka kayıp olur. İnverter’in verimliliği ile alakalı artık o konu. Muhtemelen bir sıkıntı yaşamazsınız. Yeterli olacağını düşünüyorum. Sizin zayıf halkanız aracın 12V soket çıkışı. Onun değerini aşmadıkça bir sorun olmaz. Aşarsanız da sigortası artar. En fazla onu değiştirirsiniz.

İnverter için çakmaklık girişi yerine aküden direk kablo çekilmesi ve araya da sigorta konulması daha mantıklı olacaktır ne çalıştıracağınıza bağlı olarak. Ama telefon şarjı, laptop gibi çok fazla akım çekmeyen cihazlar için çakmaklık kullanabilirsiniz.

Eğer akımı fazla çekecek ürün kullanırsanız hem akünüz çabuk deforme olur, hem tesisata zarar verme riski vardır, ayrıca bu tarz ürünleri kullanırken aracın çalışır vaziyette olması aküye binen yükü azaltacaktır.

İnverter için çakmaklık girişi yerine aküden direk kablo çekilmesi ve araya da sigorta konulması daha mantıklı olacaktır ne çalıştıracağınıza bağlı olarak. Ama telefon şarjı, laptop gibi çok fazla akım çekmeyen cihazlar için çakmaklık kullanabilirsiniz.

Eğer akımı fazla çekecek ürün kullanırsanız hem akünüz çabuk deforme olur, hem tesisata zarar verme riski vardır, ayrıca bu tarz ürünleri kullanırken aracın çalışır vaziyette olması aküye binen yükü azaltacaktır.

Dönüştürmede mutlaka kayıp olur. İnverter'in verimliliği ile alakalı artık o konu. Muhtemelen bir sıkıntı yaşamazsınız. Yeterli olacağını düşünüyorum. Sizin zayıf halkanız aracın 12V soket çıkışı. Onun değerini aşmadıkça bir sorun olmaz. Aşarsanız da sigortası artar. En fazla onu değiştirirsiniz.

Araba daha yeni alalı 3 gün oldu. Yetkili yerden aldığımız için garantisi var. Farlar Sarı ışık. Adamlara LED takabilir miyiz diyoruz. Evet ama elektrik sisteminde hata olursa garanti dışı kalır diyor. O yüzden kullanmaya korkuyorum sisteme zarar veririm diye. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı