.io uzantılı oyun yapmak için iyi bir sistem gerekiyor mu?

mrhelloworld

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2020
Mesajlar
37
Selamlar, .io uzantılı bir web oyunu üzerinde çalışıyorum şu anda. goDaddy'den domain alacağım. Bu serveri canlıya aldığımda iyi bir sisteme ihtiyacım olacak mı? Yani online oyuncuların olacağı server ile benim bilgisayarımın bir alakası var mı onu bilmiyorum.
 
Sitede oynayacak insan sayısı fazla olursa güçlü bir sunucu almanız gerek. Eğer hobi amaçlı yaptığınız bir iş ise kendi bilgisayarınızdan kurduğunuz sunucu yeterli olacaktır.
 
Sunucu ve domain farklı şeyler. Domain sadece alan adı; yani insanların adres satırına girince DNS serverinin bu adı çözümlemesi ve onu bir IP'ye yönlendirmesi için. Server da ya kiralanır ya da satın alınır, server'ın IP'sini de aldığınız alan adına bağlarsın.

Arkadaşın dediği gibi önce ev internetinizin IP'sini kullanarak siteyi açıp, trafiğe bağlı olarak server mimarisine geçiş yapabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı