iOS 14: Yine başardı

Durumu bundan ibaret zannedenler var ama. Örneğin konuyu açan arkadaş sadece Androidin artılarını görüyor. Ben de ona IOS'un az ve öz artılarını vurgulamaya çalıştım :)

Hepsinin kendisine göre bir artısı var. Aynen özellikler Android'e daha önce geliyor. Ben bazı özellikleri jailbreak ile hallediyordum. 1-2 sürüm sonra o özellik geliyordu telefona. Ama iOS'un stabilini de android de bulamıyorum.

Babama 1-2 ay önce yeni android telefon aldık Redmi Note 9 Pro. Biraz kurcaladım ama yok bana göre değil bu dedim. :D Tuşlu telefon kullanmış gibi hissettim kendimi. :D
 
Veyahut şöyle bir durum var. Evet eski telefonlarda yüz tanıma var ama bunu normal kamera ile yazılımsal olarak yapıyorlar. Bazen sorun olabiliyor bende. iPhone'larda faceid sensörünün olmadığı telefonlarda yok. Tamamen güvenlik.
 
4 yıldır LG G5 kullanıyorum, 2K çözünürlükten 1080'e düşürdükten sonra çoğu uygulamada hızlandı. Apple da düşük çözünürlüğü iyi işlemciyle verince 6S de rahat kullanılıyor. Yine de iOS kısıtlılığı sebebiyle tercih etmezdim. Bedavaya yüklediğim şeyleri sayamam bile :D Ayrıca SD karta istediğimi atabilmek, bilgisayarla kolay veri alışverişi yapmak gibi kolaylıklar da benim için Android'i cazip kılıyor.
 
İşitme engelli bir birey olarak işitme cihazlarım için doğrudan stream özelliğini iOS sunuyorken Android sunmuyor mesela :)

Apple bu konuda takdire şayan bir hamlede bulunmuş ve engelli bireylere kolaylık sağlamış. Ancak bu özellik belirttiğim gibi ortamı sinsice dinlemek içinde kullanılabilir o yönden kötü. Engelli bireyler için yapılmış bir özelliği kısmen kötü kullanılması.
 
Şahsen ben IOS'u Android gibi değil diye seviyorum ve o yüzden iPhone tercih ediyorum. IOS çok sade geliyor sanki herkes de olan bir telefonu kullanıyormuş gibi klasik geliyor. :D

Ama Jailbreak çıkmaz ise cihazıma büyük ihtimalle Xiaomi Note 8 Pro'ya geçeceğim
 
8 bin lira telefona para verip 2 yıl sonra 'android desteği çekti' dememek için. Bakınız geçen hafta çıkan iOS 14, 5 yıl önce çıkan iPhone 6s modelini destekliyor ve bu güncellemeler eski telefonlar için bir ilaç gibi nerdeyse.
 
Bir kere kamera devrimleri çok önemli. S4 ve S5 devrim niteliğinde ders verdiç
S4 birçok mod ile,
S5 gece kamerası, 20MP ve 4K özellik sundu.

İkinci güvenlik;
Yıllardır Android, gerek kendi, gerekse 3.parti uygulamalar ile birçok güvenlik seçenekleri tanıdı.

Ekstra kullanabilirlik;
Temassız ödeme ve temassız kontrol, oyun modu, karanlık mod, çoklu penceler ( 5 adete kadar), widgets, kalem ile çalışma, Edge, Ultra güç tasarruf modu, always on display, sesli kamera kontrolü, dış mecralara dosya paylaşımı ve aktarımda sınır tanımamak... Uzar da uzar.

Lakin anlam veremediğim nokta, bu özellikerin birçoğu IPhone'da yok ve Samsung'ta var. Hatta yıllardır var.
İnsanlar neden öncelliğini iPhone tutuyor? Yoksa ben mi böyle zannediyorum.

Belki de Amerika'nın amborgaları yüzündendir. Huawei'de neler neler var.
 
Apple bu konuda takdire şayan bir hamlede bulunmuş ve engelli bireylere kolaylık sağlamış. Ancak bu özellik belirttiğim gibi ortamı sinsice dinlemek içinde kullanılabilir o yönden kötü. Engelli bireyler için yapılmış bir özelliği kısmen kötü kullanılması.
Hocam stream özelliği o değil. Stream cihazın sesini doğrudan aracı bir streamer cihazı bulunmadan doğrudan telefona bağlamanızı ve görüşme yapıp müzik dinlemenizi sağlıyor.
 
8 Bin lira telefona para verip 2 yıl sonra 'Android desteği çekti' dememek için. Bakınız geçen hafta çıkan iOS 14, 5 yıl önce çıkan iPhone 6S modelini destekliyor ve bu güncellemeler eski telefonlar için bir ilaç gibi neredeyse.

8 Bin lira verecek olsam bende Android almam paramla rezil olmak gibi bir şey bu. O paraya XR olur 2. el 10 Pro veya 11 olabilir ileriye dönük bir şey alırım en azından paramın hakkını verir yarı yolda bırakmaz.
 

Geri
Yukarı