İnceleme IOS 17 deneyimlerim ve 12 Pro uzun kullanım değerlendirmesi

1.5 senedir aktif olarak XR kullanıyorum şu anki sürüm 16.1 ve yükseltmeyi düşünmüyorum jailbreak için açık bulunursa diye bu sürümde kalmaya devam edeceğim. iOS 17'de GeekBench test skorlarında XR tarafında büyük bir düşüş olmuş, performans olarak zaten iOS 15 akıcılığı gibisi yoktu. iOS'u sürekli güncel tutmak hiç mantıklı değil nitekim büyük güncelleme altında küçük özellikler ekliyorlar ve her cihazda stabil kalmıyor.

Her telefon biraz ısınır. Sonuçta elektronik bir zımbırtı. Isı vermesi çok normal. Bazı kişiler sanki telefon çalıştıkça soğuyor zannediyor.
Ya iPhone 12 ya da iPad Mini 6 alacağım.
Hocam en az 13 alın bence.

Hocam diğer ülkelerde fiyatlar 100'er birim düşerken bizde binlerce TL zam geliyor. En sonunda ulaşılamayacak seviyeye geliyor. Eskiden aralarında 1K fark vardı iki telefonun. Şimdi nereden baksak 3-5K arası oynuyor. Diyorum ya bu yüzden tablet bakıyorum. Alo derim, tabletten de işimi görürüm. En azından böyle güncelleme desteği acısı çekmem Hadi yine 5 sene güncelleme aldıkta böyle sorunlu bırakılmamalıydık. Ben iOS 16 Beta kurduğumda telefon yanacak sandım.

Her telefon biraz ısınır. Sonuçta elektronik bir zımbırtı. Isı vermesi çok normal. Bazı kişiler sanki telefon çalıştıkça soğuyor zannediyor.

Hocam en az 13 alın bence.
Dediğim gibi hocam aradaki fark çok geliyor. iPhone 12'ye çıkabilir miyim onu da bilmiyorum. Artık güzel ekrana geçmek istiyorum ya. iPad Mini 6 şuan en sıcak baktığım ama tedirgin olduğum bir seçenek.

Son düzenleme:
Mini 6 güzel bence. iPad 8 aldım işte ikinci el ekranı çok ahım şahım değil true tone bile yok ama işlerimi görmesi açısından kafam çok çok rahat.

Mini 6 güzel bence. iPad 8 aldım işte ikinci el ekranı çok ahım şahım değil true tone bile yok ama işlerimi görmesi açısından kafam çok çok rahat.
En azından telefonlardan daha uzun ömrü olacak hocam. Tabletlerde aramaya bir çözüm olsa olacakta. Mini 6 güzel cihaz evet. WhatsApp falan olmadığını duydum. Gelmesi lazım gibi. Tabii iPhone 12 bile olsa telefon ilk önceliğim. Şu sürümden kurtulmak, uzun batarya süresine geçmek. iOS 16'dan beri 3 saat kullanıyorum bayılıyor telefon

Whatsapp hariç her şeyi var. Aramaları da telefondan tablete aktarıp açabiliyorsun. Ben yapmadım ama yapılabilir. iOS 16 ile çöp oldu ne yazık ki ben de yükte kullanmazsam 4-5 saat gidiyor. Yeterli.

Whatsapp hariç her şeyi var. Aramaları da telefondan tablete aktarıp açabiliyorsun. Ben yapmadım ama yapılabilir. iOS 16 ile çöp oldu ne yazık ki ben de yükte kullanmazsam 4-5 saat gidiyor. Yeterli.
Artık yeni bir şey alana kadar idare edeceğim hocam. Değişmeye gerekçelerimde var zaten. Isınıyor, sarjı yetmiyor, kamerada toz var toz girmiş telefona nereden girdiyse. Hoparlör delik ekran cırt. Bir de böyle bir işletim sistemiyle terliyor telefon iPhone 12 bile olsa çağ atlayacağım

Apple'da çoklu modellerde yazılım kontrolünü kaybetti. Onun dışında piyasada adı olmak bir şekilde tekel olmak bu şekle büründürüyor herhalde. Türk Telekom gibi oldular Elma logusunun azizliği bazen çok iyi özellikleri olabiliyor haksızlık etmeyeceğim ama Android'de çoktan bulunan özellikleri yeni bir gezegen keşfetmişler edâsıyla pazarlıyorlar. Bir yazılım dehasıydılar, bir süredir insanlar sürünüyor.

Bunun sebebi de kullanıcılar bence. Sadece Apple nezdinde demiyorum Samsung da aynı. Toz kondurmuyorlar. Twitter a bir giriyorsun insanlar beynini çıkartıp markayı savunuyor. Bence Apple son yıllarda bozdu. Eskiden özellikle yazılım ve donanımsal olarak Android ile yarışırdı şimdi öyle değil. Aynı şey Android tarafında da var. Rekabet yok. Telefon almak istesen bir Samsung birde Apple var. Eskiden LG, HTC, Nokia, Sony, Huawei vardı. Bu hep bahsedilen plato ya ulaştık sanırım.

Değil mi? Yabancısından Türk'üne herkeste. İnsanların tatmin olma yollarından biri oldu ama onları yoluyor firmalar haberleri yok. Gün geçtikçe pazarlama teknolojisi üstüne daha çok çalışılacak. Herkes her şeyde kaliteli adı altına kalitesiz şeylere mecbur bırakılacak. Apple ve Samsung gerçekten zirveyi hakeden iki firma oldu lafım yok. Ama zirvede olmak kalitesizliği gerektirmiyor. Ki son zamanlarda Samsung Apple'dan daha iyi cihazlar üretiyor hem fiyat hem seviye olarak. Eskiden şey derdik, iOS'taki 2GB RAM Android'teki 4GB RAM'den iyi çünkü yazılım falan ama o da pek kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…