İnceleme IOS 17 deneyimlerim ve 12 Pro uzun kullanım değerlendirmesi

60 Hz nedir ya? 60 Hz olmaz diyorsun hemen cevap geliyor "average consumer doesn't care". Yahu neden? Neden paranın karşılığını daha iyi almayasın ki? Bence de Apple ve Samsung zirveyi hak ediyor ama bu her sene bir şey eklemeden piyasaya sunalım demek değil ki. Samsung'u savunmak için demiyorum onun fanları da ayrı zaten ama mesela S serisinde olmayan yada iyi olmayan bir şey olunca herkes atlıyor. Note 20 60 Hz gelince herkes ayaklandı ama Iphone 15 bile hala 60 Hz ve kimse gıkını çıkartmıyor. Ben bu 120 Hz e taktım. Kullanana kadar çok umursamazdım ama kullandım ve umursuyorum. Bu gibi şeyler firmaların daha riskli şeyler denemelerini önlüyor. Firmaları tutuyorlar. Biraz yapıcı eleştirin ki yenilik görelim. Yeni şeyler geç gelince de hemen cevap hazır "Apple way". O da kalmadı artık. Eskiden öyleydi. Mesela USB-C nin nesi var ki? Takın gönderin. Her şeyi aynı şarjla şarj edelim. Geçen forumda birisi bana diyor ki"Lightning Apple'ı Apple yapan şey". Canım sıkkın boş yaptım.
İyi sosyaller.

Telefon görüşmesi tasarımı gerçekten çok ucube. Asla kabul edilebilir değil, güncellemeyi yaptığımda şok oldum resmen. Rehberimdeki beş yüz küsür kişinin tamamına özel poster mi yapacağım?

Sırf o rezil ekranı görmemek için iOS 16'ya düştüm ben tekrar. Arama uygulaması çok hantal çalışıyor ve bu da sinirimi bozdu açıkçası. 17.2 veya 17.3 çıkmadan geçmeyeceğim. 16.7 devam biz.

Bir güncelleme yapayım dostlar. iOS 16'ya geri döndüm. Burada bahsettiğim buglar dışında iOS 17 ile cihazım kamera kullanırken özellikle aşırı pil kaybetmeye ve ısınmaya başladı. Bildirim merkezinin kasarak çalışması, çirkin arama ekranı falan da hiç hoşuma gitmedi. iOS 17 adam olana kadar devam iOS 16.7 ile. iOS 17'ye şu an için kesinlikle geçilmez. Ki adamların ne yaptığı da belli değil. iOS 17.1 halen çıkmadı beta olarak bile.

@PossibleTurco Iphone 15 serisi de sıkıntı yaşıyor. Son yıllarda neden böyle yapıyorlar bilmiyorum. Üzdü.
Apple yazılım departmanında bir haltlar dönüyor da hayırlısı hocam. En son böyle sıkıntıları 2017 yılında gördük. O dönem iOS 11 ve iPhone X çıkmıştı. iOS 11 öyle rezil bir işletim sistemiydi ki iPhone X'in bakın çıkış yaptığı cihazın üstünde bile düzgün çalışmıyordu. iPhone 6S ve 7 gibi yine dönemin son model ve güncel modellerinde de aynı şekilde düzgün çalışmıyordu. Kasma, donma, takılma, ısınma gibi çok fazla şikayet ve problem vardı.

Ha bunun tek sebebi Apple değildi. iOS 11 ile 32-bit desteği kaldırıldığı için tüm uygulamaların baştan optimize edilmesi ve yazılması gerekiyordu. Geliştiriciler de bunu aceleye getirip sorunlu uygulamaları piyasaya sürdüler. Sonuç felaket oldu. Biraz da üçüncü parti uygulama geliştiricilerinin özensizliği ile alakalı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…