iOS 18 beta güncellemesi yapılmalı mı?

Geçtim ben de, şimdilik ufak takılmalar mevcut ama yeni yüklemiş olduğumdandır diye düşünüyorum. Biraz vakit geçirdikçe düzeliyor gibi, cihazım iPhone 13. Olumsuz tecrübeler yaşarsam mutlaka aktaracağım.

Hayırlı olsun. Evet yeni yüklediğimde bende de ufak tefek genel bir takılma olmuştu. Ancak neredeyse 2 gün olacak herhangi bir takılma sorunu vesaire ilk sefer ki kadar yaşamıyorum.

En son ios'un bir betasını kurduğumda telefonda başıma gelmeyen kalmamıştı. Sesli mesaj gönderemiyordum, uygulamalar kafalarına göre hareket etmeye başlamıştı, daha önceden yaşanmayan performans sorunları vs. Güncelleme resmi olarak çıkana kadar sabredin bence.

En son ios'un bir betasını kurduğumda telefonda başıma gelmeyen kalmamıştı. Sesli mesaj gönderemiyordum, uygulamalar kafalarına göre hareket etmeye başlamıştı, daha önceden yaşanmayan performans sorunları vs. Güncelleme resmi olarak çıkana kadar sabredin bence.

Bende bazen bu sıralar Kamera uygulamasından hata alıyorum. Feedback'ta konu açarak bildirdim. Arada sırada cihazda kasma donma vesaire oluyor.

Benim yaşadığım sorun da spotlight arama kısmının düzgün çalışmaması. Uygulama adını yazıyorum, bekliyorum bekliyorum gelmiyor. Haricinde biraz cihaz hantallaştı ve arada kablosuz ağa bağlanma sorunu yaşıyorum. Kapatıp açınca düzeliyor. Ama yine de geri dönecek kadar kötü değil.

Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi iOS 18 beta güncellemesi az önce telefonuma geldi. Apple Developer'a kayıtlıydım daha önceden. Az önce Wwdc'den bir 25 dakika sonra baktığımda güncelleme telefonuma gelmişti.

iPhone 12 mini kullanıyorum. Güncellemeyi çok merak ediyorum. Ancak ilk beta sürümlerinin de ne kadar tehlikeli olduğunu da biliyorum. Sizce yapmalı mıyım?
Merakliysaniz yapilir fakat bir cok hata oluyor ve batarya sagliginiz vs dusebiliyormus.

Beta kullanım sürem 1 ay oldu bile. Şu ana kadar arada sadece çok ufak tefek hatalar yaşadım. Onlarda bi kerelikti kameradan atması. Bunun dışında herhangi bir kasma, donma ve takılma vesaire yaşamadım. Pil evet betadan dolayı normale göre daha hızlı bitiyor.

Ek olarak Apple Watch saatimde watchOS 10 olmasına rağmen IOS 18 işletim sisteminde sorunsuz kullanıyorum. Saatimde de watchOS 11 Beta denemek isterdim ancak. Saatlerde downgrade işlemi daha zor olduğu için şu anlık gerek duymadım.

Karanlık temada düzeltmeler yapıldı.
Uygulama simge renk değişimlerinde gecikme ve takılma oluyordu düzeltilmiş.
Denetim merkezinde ki ağırlık giderilmiş.
Emoji sayfasında klavyede emojilerin boyutları yükseltilmiş.
Genel Türkçe dil desteği artmış.
( YUKARIDA YAZDIKLARIM BETA 3 KADAR DÜZELTİLMİŞ OLAN BAZI MADDELER )

Zamanla konuyu güncelleyeceğim.
Sorusu olan yazabilir, müsait bir zamanda yardımcı olurum. 😊

Ben de ilk betadan beri kullanıyorum. Kullanıma engel herhangi bir hata görmedim, sorusu olanların sorusunu ben de cevaplayabilirim.
hocam betaya geçmeyi düşünüyorum. Şu karanlık modda ki yenilikler ilgimi çekiyor. Fakat telefon zarar görür diye korkuyorum. Çok rahatsız edici sıkıntılar olur mu betada. İphone 14 kullanıyorum bu arada.

hocam betaya geçmeyi düşünüyorum. Şu karanlık modda ki yenilikler ilgimi çekiyor. Fakat telefon zarar görür diye korkuyorum. Çok rahatsız edici sıkıntılar olur mu betada. İphone 14 kullanıyorum bu arada.
Telefona zarar verecek bir işlem değil. İlk yüklediğimde birkaç gün hantallık vardı, sonra düzeldi. Ufak tefek buglar gözlemliyorum. (son çağrı listesinde, arama kaydını silmeme rağmen gitmiyor. App’i kapatıp açınca gitmiş oluyor gibi.) İlk betadan beri aralıksız kullanıyorum henüz kullanıma engel bir sorun görmedim, geçebilirsiniz. Son betalar daha stabil zaten.

Beta kullanım sürem 1 ay oldu bile. Şu ana kadar arada sadece çok ufak tefek hatalar yaşadım. Onlarda bir kerelikti kameradan atması. Bunun dışında herhangi bir kasma, donma ve takılma vesaire yaşamadım. Pil evet betadan dolayı normale göre daha hızlı bitiyor.

Ek olarak Apple Watch saatimde watchOS 10 olmasına rağmen iOS 18 işletim sisteminde sorunsuz kullanıyorum. Saatimde de watchOS 11 beta denemek isterdim ancak. Saatlerde downgrade işlemi daha zor olduğu için şu anlık gerek duymadım.

Karanlık temada düzeltmeler yapıldı.
Uygulama simge renk değişimlerinde gecikme ve takılma oluyordu düzeltilmiş.
Denetim merkezinde ki ağırlık giderilmiş.
Emoji sayfasında klavyede emojilerin boyutları yükseltilmiş.
Genel Türkçe dil desteği artmış.
( Yukarıda yazdıklarım beta 3 kadar düzeltilmiş olan bazı maddeler )

Zamanla konuyu güncelleyeceğim.
Sorusu olan yazabilir, müsait bir zamanda yardımcı olurum. 😊

Hocam galiba iOS 18 public beta 1 çıkmış. Sizce geçilir mi yoksa eylül ayını mı bekleyelim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı