İnceleme iOS 26 Beta 1 inceleme

Merhaba, 14 Pro Max telefonuma iOS 26 Beta 1 indirmiş bulunmaktayım ve incelemesini yapmak istedim, umarım yeterli olur.

Öncelikle sürümü indirdiğimde telefonumun 3 FPS çalıştığını söyleyebilirim. Sabah olunca arayüz biraz daha iyileşti ancak sanki 120 Hertz çalışmıyor gibi. Arada sırada 10 FPS falan çalışıyor telefon arayüzü, haberiniz olsun.

Öncelikle ilk bakışa gelelim, siz telefonu açtığınızda sizi şeffaf bir “Hello” yazısı karşılıyor. iOS 26’nın asıl olayı resmen şeffaflık olmuş. Dediğim şeyi ben size ekran görüntüsü örnekleri gösterdikçe anlayacaksınız.

Kilit Ekranı

IMG_4605.png

Kilit ekranını gördüğünüz gibi iOS 26 ile gelen duvar kağıdı ile kullandım. Gelen yenilikler ise kilit ekranı widget’larının alt kısıma yerleştirilmesi ve saati gösteren kısmın istediğiniz kadar genişletilmesi:

IMG_4606.png

Şimdi ise Ana Ekrana gelelim.

IMG_4608.png

Gördüğünüz gibi tamamen şeffaf yapılabilen uygulama ikonları iOS 26 ile gelmiş bulunmakta. Ben bu özelliği çok sevdim ancak iOS’u iOS’tan çıkaran bir özellik diye düşünüyorum.

Düzenleme kısmı da şu şekilde:

IMG_4609.png

Kontrol Merkezine bakmasak da olmaz tabii:

IMG_4599.png

Gördüğünüz gibi bu şeffaflık Kontrol Merkezinde de uygulanabiliyor.

Not: Düz hali ve azıcık da şeffaf hali o kadar berbat ki yani resmen Xiaomi kullanıyorum falan sandım… Xiaomi olmasına laf etmiyorum, iOS’un buna dönmesi hiç hoşuma gitmiyor.

Gelelim şimdi ayarlar uygulamasına:

IMG_4611.png

Arama kısmı alta alınmış ve daha hoş durmuş ancak One UI’yi nedense andırıyor. iOS’un arama kısmının üstte olmasına alışmıştık, böyle bir şey olunca elimde One UI veya Microsoft Edge ile yapılan uygulama arayüzlerine sahip bir telefon kullanıyormuşum gibi 😀

Pil kısmı da değişmiş, size artık telefonun ne zaman şarj olacağını söylüyor:

IMG_4612.png

Bu eklentinin umarım resmi sürümde ana ekrana gelmesini sağlarlar çünkü bunu sadece Ayarlar uygulamasında göstermesi hoş değil.

Kamera uygulaması:

IMG_4601.png

Yine Xiaomi telefonları andıran bir değişiklik olmuş, pek beğenmedim açıkçası.

Safari uygulaması:

IMG_4602.png

Yine arama kısmı alta alınmış, Apple’a ait uygulamaları hep böyle yapmışlar.

Klavye:

IMG_4604.png

Klavye de Microsoft Swiftkey klavyeyi andırıyor, pek beğenemedim.

Yeni sonuca gelir olursak ben bu güncellemeye 10 üzerinden 5 veriyorum çünkü gerçekten iOS ile uzaktan yakından alakası yok. İndirmeyi düşünen varsa soruları memnuniyetle cevaplarım, WatchOS 26 sürümünü de indirdim duruma bakacağız.

Dosya Ekleri

• IMG_4607.png
    IMG_4607.png
    332 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük bir hevesle aldığım 16 Pro'dan istediğim performansı alamayıp Android havasını andıran bu güncellemeyi kullanacağım için üzülüyorum...

Büyük bir hevesle aldığım 16 Pro'dan istediğim performansı alamayıp Android havasını andıran bu güncellemeyi kullanacağım için üzülüyorum...

iOS 26 Beta 5 oldukça iyi olmuş, bir süre sonra alışınca daha da iyi oldu diyorsunuz hocam.
Yine de Apple’ın kendi hali gayet iyiydi…

iOS 26 Beta 5 oldukça iyi olmuş, bir süre sonra alışınca daha da iyi oldu diyorsunuz hocam.
Yine de Apple’ın kendi hali gayet iyiydi…
Kilit açarkenki animasyonda kasma yaşıyorum daha güncellemeden, umarım bunu ileride yaşamam. Bir de elimi yakacak derecede olan ısınması hallice tabii... Umarım batarya performansı zayıflamaz güncelleyince.

Kilit açarkenki animasyonda kasma yaşıyorum daha güncellemeden, umarım bunu ileride yaşamam. Bir de elimi yakacak derecede olan ısınması hallice tabii... Umarım batarya performansı zayıflamaz güncelleyince.

O ısınma ve kilit ekranındaki donma bende de var ama kilit ekranındaki donma düzeldi. Beta 1’den beridir duvar kağıdı değiştirip özelleştirdiğimiz arayüz telefonun deli gibi ısınmasına neden oluyor.

O ısınma ve kilit ekranındaki donma bende de var ama kilit ekranındaki donma düzeldi. Beta 1'den beridir duvar kâğıdı değiştirip özelleştirdiğimiz arayüz telefonun deli gibi ısınmasına neden oluyor.

Biraz problem yaşadım şahsen beklemiyordum şaşırdım yani bu güncellemeyle düzelir umarım yaşadıklarım. WhatsApp'ta bir videoyu baştan izlerken sesin olmaması veya görüntünün sabit kalıp arkada sesin oynaması gibi daha birkaç problem daha yaşadım telefonda. Arayüze alışırız da bir şekilde umarım bunlar düzelir.

Ah Apple ah, yeni güncelleme daha iyi olabilir genel olarak stabil olduğunu söylüyordu kullanıcıları.

Biraz problem yaşadım şahsen beklemiyordum şaşırdım yani bu güncellemeyle düzelir umarım yaşadıklarım. WhatsApp'ta bir videoyu baştan izlerken sesin olmaması veya görüntünün sabit kalıp arkada sesin oynaması gibi daha birkaç problem daha yaşadım telefonda. Arayüze alışırız da bir şekilde umarım bunlar düzelir.

Garip sorunlar, Apple destek ile iletişime geçtiniz mi o kadar para verdiğiniz cihazda kabul edilemez hatalar bunlar.

Birebir aynılarını yaşadım hocam.

Ah Apple ah, yeni güncelleme daha iyi olabilir genel olarak stabil olduğunu söylüyordu kullanıcıları.

Garip sorunlar, Apple destek ile iletişime geçtiniz mi o kadar para verdiğiniz cihazda kabul edilemez hatalar bunlar.

Geçmedim muhtemelen kıytırık bir cevapla güncelleme beklememi falan söyleyeceklerini düşündüğümden ötürü. Cihazda da genel bir sorun yok bunların haricinde ısınmayı saymazsak. İşe yarar derseniz bir görüşebilirim ama daha önce hiç işim düşmemişti.

Birebir aynılarını yaşadım hocam.
Bazen bu telefonu alacağıma elimdeki sistem parçalarımı satıp hem AM5'e geçip hem de S24U tarzı bir cihazla kafam rahat şekilde ilerleseydim demiyor değilim...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı