iOS cihaz seçimi

Hocam çok doğru düşünüyorsunuz fakat 11 de olan siyah çizgiler 12 modelinde de mevcut ve ayriyetten bütçem 11 in sıfırını almaya anca yetiyor hatta eksik bile kalıyor o yüzden.
Kendim 13 Pro kullanıyorum. 12 de kullandım siyah çizgiler aynı düzeyde mevcut fakat rahatsız etmiyor. Apple 12'den sonra tasarım değiştirdi. Fiziksel olarak farklılıklar çok fazla. Tabii bütçe önemli alıcaksanız sıfır almaya gayret edin bence.
 
Günümüz teknolojisinde gerçekten 11 alınmayacak kadar kötü bir model mi peki
Bence değil. 2-3 sene içerisinde değiştirebilirim diyorsanız alınır. İlk Apple telefon tecrübesi için yeterli. Güncelleme de almaya devam eder hala 8 Plus'a update geliyor ama ne kadar sağlıklı oluyor güncellemeden sonra orası tartışılır 11'in hala 2-3 sene ömrü var bence.
 
Günümüz teknolojisinde gerçekten 11 alınmayacak kadar kötü bir model mi peki​
Tabi ki de kötü değil. 8 Plus dahi alsanız (ki ben şu an 8 Plus kullanıcısıyım. Pil ömrü dışında sorunum da bulunmuyor) piyasadaki çoğu telefondan daha iyi performans alacaksınız. O yüzden 11 kötü demek doğru değil. Sadece ileriyi de düşünerek güncel modellere yönelmekte ekstra fayda var demek istiyoruz.

Ayrıca Ocak ayında sanki Apple yeni ve güncellenmiş tasarımıyla SE modeli çıkaracak diye okumuştum sanki. Araştırmanızda fayda var bence.​
 
"Uzun ömürlülük" kısmı sizin telefondan ne istediğinize bağlı, mesela ben ikinci nesil iPhone SE kullanıcısıyım, muhtemelen bu telefonu 4-5 sene daha kullanırım, yapacağım tek masraf ise pil değişimi olur.
Demem o ki evet, cihazınızın güncel olması daha iyi olur ama "uzun ömürlü" kısmı sizin insiyatifinize bağlı bir durum.
 
Arkadaşlar merhaba, Xiaomi Note 8 Pro kullanıyorum ve uzun yıllardır Android kullandığım için bu sefer farklılık açısında IOS'a geçmek istiyorum. Aklımda ki cihazlar birbirinden çok alakasız ama IOS'u ilk defa kullanacak birini baz alarak tavsiyede bulunursanız çok sevinirim aklımda ki cihazlar ise: iPhone 8 Plus, XS Max, iPhone 11.
(11 alırsam 0 almayı düşünüyorum, XS Max'ın garantisi kalan bir cihazı zaten yok)

0 iPhone 11 ya da ikinci el 11 Pro Max almanı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı