iOS sürümunde uygulama desteği neden az yıl veriliyor?

ciftcisami77

Decapat
Daha fazla  
Bugün benim aklıma bir şey takıldı, bir Android sürümüne 9 veya 10 yıl destek veriliyor, bir iOS sürümüne ise 3 veya 4 yıl destek veriliyor en fazla, yani bir Android sürümüne uzun yıl destek verilip, iOS sürümüne ise neden az destek veriliyor? Bunun nedeni nedir yani, bileniniz varsa cevaplasın.

Bunun en büyük sebeplerinden birisi şirket kazancı,3-4 sene 1 adet telefon kullandırıp,yenisini aldırmak. Tamamen ticaret mantığı,yıllardır Apple kullanmama rağmen söylüyorum. Apple aç bir şirket bence. En iyisi olsun istiyor,en iyi şekilde ödememizi istiyor. Tabi ki Türkiye de sistem farklı,vergiler vs. Ekstra telefonların kasmasını istemiyor da olabilir,'Aaa bu iPhone hep kasan model' dememizi istemiyor olabilirler.

Android kısmındaki desteği tam anlayamadım. Biraz daha açar mısın?
Şundan bahsettim android, uygulama desteği olarak 8 Veya 9 yıl güncelleme alıyor, ios ise uygulama desteği olarak 3 veya 4 yıl güncelleme alıyor. Uygulama desteğinden bahsettim.

Bir ios sürümü uygulama desteği olarak en fazla 3 veya 4 yıl güncelleme alıyor.

Samsung 7 sene garanti verdi ya,telefon güncellemesi. iPhone 3-4-5 sene vs neyse,o kadar neden az veriyor ? diyor arkadaş bence. Hem telefon güncellemesi,hem uygulama vs.
Yazılım desteği ayrı bir konu. Garanti ayrı bir konu. Uygulama desteği ayrı bir konu.

Şundan bahsettim android, uygulama desteği olarak 8 Veya 9 yıl güncelleme alıyor, ios ise uygulama desteği olarak 3 veya 4 yıl güncelleme alıyor. Uygulama desteğinden bahsettim.

Bir ios sürümü uygulama desteği olarak en fazla 3 veya 4 yıl güncelleme alıyor.
Uygulama desteğinin apple ile şöyle bir ilgisi yok. Adamlar sistemini güncelliyor. Sistem güncellenince uygulama yazan adamların da uygulamayı güncellemesi gerekiyor. Her versiyon arası farklılıklar olabileceği için geçmiş versiyonlara destek sağlamak ekstra maliyetli. Android tarafında uygulamaları inanılmaz etkileyecek değişiklikler daha uzun vadede geldiği için böyle bir algı oluşmuş.

Bu işin iOS işletim sistemiyle falan alakası yok. Bu tamamen planlı eskitmeye itmek uygulama bahanesiyle. Her büyük iOS güncellemesinde iPhone kullanıcılarının kamera kalitesi düşüyor ve pil sağlıkları daha hızlı eskimeye başlıyor. Dolaylı yoldan model değiştirmeye itiyorlar. Yavaşlama ve performans kayıpları da cabası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı