IOS vs Android

iPhone 5S sahibi ve eski Android kullanıcısı olarak iPhone öneriyorum. Telefona JB yapmadan da paralı uygulamaları telefonuna yükleyebilirsin. Tongbu, PP25 gibi çok ücretli oyun indirme uygulamaları var. Ama JB yaparsan tadından yenmez. Android olarak hangi telefonu alırsan al illa ki kasacaktır. Çevremdeki arkadaşlarımda S4, Note3, Note2, Lg G2 her türlü telefon var ve buna dayanarak konuşuyorum. iOs>Android.

iPhone 5S sahibi ve eski Android kullanıcısı olarak iPhone öneriyorum. Telefona JB yapmadan da paralı uygulamaları telefonuna yükleyebilirsin. Tongbu, PP25 gibi çok ücretli oyun indirme uygulamaları var. Ama JB yaparsan tadından yenmez. Android olarak hangi telefonu alırsan al illa ki kasacaktır. Çevremdeki arkadaşlarımda S4, Note3, Note2, Lg G2 her türlü telefon var ve buna dayanarak konuşuyorum. iOs>Android.

O kadarda değil her andorid telefon kasmaz. Al bakalım Nexus 4 ( Galaxy S3 donanımına eş değer donanımı var diyebiliriz.) kasıyor mu? Kasmıyor mu? Note 3, Note 2'nin de kastığını görmedim ben. Ama defalarca söylediğim gibi bence ios, androidden daha stabil bu bir gerçek. Fakat gerçek android deneyimide, Nexus'larda yaşanır bu da bir gerçek.

O kadarda değil her andorid telefon kasmaz. Al bakalım Nexus 4 ( Galaxy S3 donanımına eş değer donanımı var diyebiliriz.) kasıyor mu? Kasmıyor mu? Note 3, Note 2'nin de kastığını görmedim ben. Ama defalarca söylediğim gibi bence ios, androidden daha stabil bu bir gerçek. Fakat gerçek android deneyimide, Nexus'larda yaşanır bu da bir gerçek.
Teyzemde Nexus4 var. 1 sene önce almıştı. Menü geçişlerinde değil ama bazı uygulamalarda kasma oluyor. Kasmayı boşverelim Nexus4'ün pili sıkıntılı yani çabuk bitiyor. 5'i inceleme fırsatım olmadı, çevremde yok. Onun dışındaki bütün son model telefonları inceleme fırsatım oldu. Gerçekten kasma oluyor ve funboyluk yapmıyorum. Apple kullanmadan önce Apple'ı kötülerdim hep para tuzağı diye, şimdi iş değişti hakkını verdiğini gözlerimle gördükten sonra Android'i sevmemeye başladım.

Samsung Note 2 ve Iphone 5 kullandım. Gözlemlerim şu şekilde;

Note 2
- Ara ara donma sorunu yaşıyorum. Rehber, mesajlaşma gibi temel uygulamalar gecikme ile açılıyor.
- Ekran film\dizi izlemek için uygun ancak renkler soluk. (Iphone 5 ile yanyana kıyaslayarak bu sonuca vardım.)
- İstediğim müziği, diziyi veya filmi format değiştirmeye gerek kalmadan rahatlıkla izleyebiliyorum. Kendim altyazı ekleyebiliyor ve altyazının rengini ve boyutunu değiştirebiliyorum.
- Kalem harika özelliklere sahip, küçük bir araştırma ile faydalarına ulaşabilirsiniz.
- Yukarda da dediğim gibi, donma sorunlarından ve uygulamaların anlamsızca kapanmasından şikayetçiyim.

Iphone 5
- Tasarım harika.
- İşletim sistemi çok kararlı, herhangibir kasma veya takılma sorunuyla karşılaşmadım.
- Marketteki uygulamalar androide göre daha özenle hazırlanmış diyebilirim.
- Müzik sesi kalitesini (aynı kulaklıkla) Note 2'ye göre daha iyi buluyorum.
- Ekran kalitesi bariz bir şekilde daha iyi ve ekran dokunmatiğindeki gecikme Note 2'ye göre çok düşük seviyede.
- Alüminyum kasa olduğu için çizilmesinden ve eğilip, bükülmesinden korkuyorum.

Not: Yazdıklarımı tekrardan okudum da, konudan biraz sapmışım, afedersiniz :)

Eğer geliştirici iseniz telefonun heryerini kurcalıyim bilmediğim kurcalamadığım yer kalmasın diyorsan android ama ben telefonda sade kolay kullanışlı bir arayüz istiyorum diyorsan ios. Geliştirici iseniz android dedim çünkü ios da geliştirici olabilmek için yıllık 100tl gibi bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı