IP adresim alındı

Ben de arkadaşım adına açılan fake hesaptan atılan bir linke tıkladım. 3 aydır bir şey olmadı fakat korkmuyor değilim. Modemi falan resetledim. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.
 
Yanlış bilgi
Arkadaşlar ben MC'de srv.com uzantılı SW'ye girdim ama şimdi öğrendim SRV ıp buluyormuş. Ne yapmalıyım? İş işten geçti mi? IP adresimi şimdi değiştirsem olur mu?

Modem aç kapa yapabilirsiniz en azından Mac adresiniz değişir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korkmayın pek bir şey olacağını sanmam. Alan kişinin en fazla DoS atacağını düşünüyorum ki onu da iyi bir IS+statik IP hizmeti almadıysanız modemi kapatıp açma ile halledersiniz. İnternette girdiğiniz her yerde IP adresiniz kayıt ediliyor zaten.

Bu arada modemi açıp kapama ile MAC adresi değişmez.
 
İnternet sağlayıcıları zaten kullanıcılar için IP havuzları oluştururlar ve modeminiz her sıfırdan açıldığında bu havuzdan bir IP alır, tabii arkadaşların da dediği gibi statik bir IP hizmeti satın almadıysanız. Yani modemi kapatıp 5 dakika beklemek ve sonra tekrar açmak sizin havuzdan farklı bir IP adresi kiralamanıza neden olacaktır. IP adresiniz bilinse de zaten onu kullanarak size ulaşmak her babayiğidin harcı değil, müsterih olun.
 

Geri
Yukarı