IP değiştirerek ping düşürebilir miyim?

kiyoshiqq

Kilopat
Herkese selam, Apex Legends adında bir oyun oynuyorum ve oyunun Frankfurt 1 isimli serverına bağlanıyorum pingim 45MS sabit. Dün akşam tekrar oyundayken internetimde sorun yaşadım ve download hızım 35-45 arasına düştü. İnternet sağlayıcım Vodafone'ı aradım. Cevap olarak "şu an da 179'lu IP alıyorsunuz 179'lu IP adreslerinde şu anlık sorun var size 212'li IP veriyorum" dedi ve download hızım normale döndü. Daha sonra oyuna girdiğimde yine Frankfurt 1 isimli serverına bağlandım fakat pingim 52MS sabit olmuştu.

Sorum şu ben bu Apex Legends'in Frankfurt 1 server IPS'ini bulsam ve Vodafone'a şu IP adresine en yakın Türkiye lokasyon IP adresini alabilir miyim desem pingimi daha düşürebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vodefone'ye demek sıkıntı zaten ilgileneceklerini sanmıyorum. Ayrıca Türkiye içinde değişiklik olsa da Ping çok fark etmez.

Vodefone'ye demek sıkıntı zaten ilgileneceklerini sanmıyorum. Ayrıca Türkiye içinde değişiklik olsa da Ping çok fark etmez.
Bu nasıl bir marka kötülemektir anlamadım. Hayır Vodafone' dan memnun değilsen git şikayet et yani benim sorum ile çok alakasız. Ayrıca geçen Kasım ayından beridir Vodafone kullanıyorum. Sadece 1 defa sorun oldu gayet memnunum.

@kiyoshiqq Etkisi olabilir. IP bloklarının yönlendirmeleri aynı olmayabiliyor. Açıkçası sizin oynadığınız oyuna/oyunlara göre en iyi ping değerlerini verebilecek IP bloğunu bulmak için uğraşmazlar.

Bu işlerden anlamayan kişiler yorum yapmasa daha iyi olur aslında. Çünkü insanları yanlış yönlendiriyorlar. Yanlış bilgiler veriyorlar. Bir de, kişi sorun yaşıyorsa tamam o ISS onun için bitiyor. En kötüsü oluyor. Ama bilmiyor ki, bir başkası çok iyi hizmet alabiliyor. Bu konu altyapı ve çeşitli faktörlere bağlıdır.

@kiyoshiqq kısacası sorunuzun cevabı evet. Size önerim ise deneme yanılma yöntemiyle bunu kendiniz bulun ve o IP bloğu içerisinden kendinize Static IP talep edin.

@kiyoshiqq Etkisi olabilir. IP bloklarının yönlendirmeleri aynı olmayabiliyor. Açıkçası sizin oynadığınız oyuna/oyunlara göre en iyi ping değerlerini verebilecek IP bloğunu bulmak için uğraşmazlar.

Bu işlerden anlamayan kişiler yorum yapmasa daha iyi olur aslında. Çünkü insanları yanlış yönlendiriyorlar. Yanlış bilgiler veriyorlar. Bir de, kişi sorun yaşıyorsa tamam o ISS onun için bitiyor. En kötüsü oluyor. Ama bilmiyor ki, bir başkası çok iyi hizmet alabiliyor. Bu konu altyapı ve çeşitli faktörlere bağlıdır.

@kiyoshiqq kısacası sorunuzun cevabı evet. Size önerim ise deneme yanılma yöntemiyle bunu kendiniz bulun ve o IP bloğu içerisinden kendinize Static IP talep edin.
Cevabınız için teşekkürler bu soruyu sadece bu platform da sormadım başka yerlerde de sordum fakat genel olarak cevap 5 ping düşürsen ne olur. İnsanlara şunu anlatamıyorum o 5 - 10 ping, 5 - 10 fps farkları ile shroud, ninja gibi iyi oyuncu olunuyor.

Cevabınız için teşekkürler bu soruyu sadece bu platform da sormadım başka yerlerde de sordum fakat genel olarak cevap 5 ping düşürsen ne olur. İnsanlara şunu anlatamıyorum o 5 - 10 ping, 5 - 10 fps farkları ile shroud, ninja gibi iyi oyuncu olunuyor.
Rica ederim. Haklısınız, 5ms bile çok önemlidir. Aslında 5-10 ping'den daha fazla farkta olabilir. Örnek: Bir IP bloğu Frankfurt'ta bulunan bir X sunucusuna 70ms verirken, bir başka IP bloğu 40ms verebiliyor. ISS aynı ama yönlendirmeler farklı oluyor.

Bu nasıl bir marka kötülemektir anlamadım. Hayır Vodafone' dan memnun değilsen git şikayet et yani benim sorum ile çok alakasız. Ayrıca geçen Kasım ayından beridir Vodafone kullanıyorum. Sadece 1 defa sorun oldu gayet memnunum.

Herhangi bir firma da uğraşmaz işleri yok millete ip mi dağıtacaklar?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı