IP ile neler yapılabilir?

Genellikle bunları bilen kısım çok az hepsi şöyle seni "hackledim" şimdi görürsün.
Yazışmalardan da açıkçası, sizin belirttiğiniz gibi birisiyle karşı karşıya kalındığını hissediyorum. Kimliğini zor gizleyebileceği Instagram gibi bir yerden bu şekilde hack girişiminde bulunmazdı zaten :)

Yazışmalardan da açıkçası, sizin belirttiğiniz gibi birisiyle karşı karşıya kalındığını hissediyorum. Kimliğini zor gizleyebileceği Instagram gibi bir yerden bu şekilde hack girişiminde bulunmazdı zaten :)
Hocam bunlar en tehlikelisi hem söz söyletmezler hem de kendilerini çok bilgili sanarlar.

IP adresini bulmuş, ekran kartını, sistem çözünürlüğünü, ISS'ini, şehrini (tam konumun değil) bulmuş. Zor bir şey değil. Çok korkuyorsan modemi aç kapa yeni IP adresine geçersin. Şu an yapabileceği en büyük şey evinin internetini kesmek ki bunu da ISS'in engeller zaten.

İmkansız onlar gibi hiçbir kimse olamaz Full derece bilgililer (!)
Sınıftan birisi vardı. Kendisi ileri derecede bir hackermiş ve kendisini bundan dolayı Yunanistan'a çağırmışlar fakat annesi gitmesine izin vermemiş. Youtube kanalı vardı "İsmailefepro" diye. Zula videoları falan çekiyordu. 😀

Sınıftan birisi vardı. Kendisi ileri derecede bir hackermiş ve kendisini bundan dolayı Yunanistan'a çağırmışlar fakat annesi gitmesine izin vermemiş. YouTube kanalı vardı "İsmailefepro" diye. Zula videoları falan çekiyordu. 😀

Herhalde 5.sınıfta falan çünkü Yunanistan diyecek kadar bilgisiz olması.

Tekrar Merhaba,

Belirtmeyi unuttuğum bir husus daha bulunuyor: IP adresinden ziyade tıklanılan link içerisinde otomatik indirmeye yönlendiren javascriptler tehdit oluşturmaktadır. Bu sayede bilgisayarınız ile bilgisayar korsanının bilgisayarı arasında bağlantı kurulmasını sağlayan küçük bir yazılım indirilmesi sağlanır. Bağlantının istenilen zaman diliminde kurulabilmesi için yazılım Windows'un her zaman kullandığı bir dll içerisine sızacak şekilde tasarlanır. Çok sayıda bu tarz kod bulunuyor, ancak Windows her güvenlik güncelleştirmesi aldığında bu açıkları kapatıyor.

Sıfırdan buna benzer bir kodun yazması için muazzam bir ters mühendislik bilgisine sahip olunması gerekiyor. Bu nedenle çok endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum.

Tekrar Merhaba,

Belirtmeyi unuttuğum bir husus daha bulunuyor: IP adresinden ziyade tıklanılan link içerisinde otomatik indirmeye yönlendiren javascriptler tehdit oluşturmaktadır. Bu sayede bilgisayarınız ile bilgisayar korsanının bilgisayarı arasında bağlantı kurulmasını sağlayan küçük bir yazılım indirilmesi sağlanır. Bağlantının istenilen zaman diliminde kurulabilmesi için yazılım Windows'un her zaman kullandığı bir dll içerisine sızacak şekilde tasarlanır. Çok sayıda bu tarz kod bulunuyor, ancak Windows her güvenlik güncelleştirmesi aldığında bu açıkları kapatıyor.

Sıfırdan buna benzer bir kodun yazması için muazzam bir ters mühendislik bilgisine sahip olunması gerekiyor. Bu nedenle çok endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum.
😍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı