IP ile neler yapılabilir?

Tekrar Merhaba,

Belirtmeyi unuttuğum bir husus daha bulunuyor: IP adresinden ziyade tıklanılan link içerisinde otomatik indirmeye yönlendiren javascriptler tehdit oluşturmaktadır. Bu sayede bilgisayarınız ile bilgisayar korsanının bilgisayarı arasında bağlantı kurulmasını sağlayan küçük bir yazılım indirilmesi sağlanır. Bağlantının istenilen zaman diliminde kurulabilmesi için yazılım Windows'un her zaman kullandığı bir dll içerisine sızacak şekilde tasarlanır. Çok sayıda bu tarz kod bulunuyor, ancak Windows her güvenlik güncelleştirmesi aldığında bu açıkları kapatıyor.

Sıfırdan buna benzer bir kodun yazması için muazzam bir ters mühendislik bilgisine sahip olunması gerekiyor. Bu nedenle çok endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Bilgisayarımda Kaspersky Total Security var. Korurdu herhalde, değil mi?

Bilgisayarımda Kaspersky Total Security var. Korurdu herhalde, değil mi?
Dediğim gibi muazzam bir bilgisayar korsanı ile karşı karşıya değilseniz, Kaspersky ping dahi atmasını engeller. Şahsi görüşüm, herhangi bir sorun yaşamayacağınız yönünde. Ancak karşı taraf yine de suç işlemiş sayılmaktadır. Bu nedenle BTK'ya bildirimde bulunabilirsiniz.

Minik hacker, en fazla bilgisayarınızı kapatır, siz de geri açarsınız zaten.
BTK'ya şikayette bulunmayı düşünmüyorum. Ancak ona "Seni BTK'ya şikayet edeceğim." yazdım. Gözü korksun biraz lamerımızın.
Mesajlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız. Herkes için çok yararlı bir konu oldu.
O bilgisayar veya telefonu kırmıştır korkudan, camdan atmıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı