Rapinoğlukasva
Decipat
- Makaleler
- 1
En azından 6'nın cezbedici olması için 120Hz olması gerekirdi diye düşünüyorum. En azından benim için.
Katılıyorum sadece en üst premium ürünlerine 120Hz koyması hiç mantıklı değil bir de satış stratejisi diyorlar
Kardeşim (yaşım 41) hala aynılar diyorsun.
Vallahi şaşkınım.
İşlemci nedir ne işe yarar?
RAM nedir ne işe yarar?
Bunları biliyorsun değil mi?
13.500 vs 18.000₺.
Arada 4.500₺ farkı hem daha iyi işlemci hem daha yüksek RAM için vereceksin.
Param yok veya bütçem 14.000 dersen iPad 10 al.
Ya da Samsung s9FE düşünülebilir.
Ekranı çok iyi değil ama iPad 6-10 saar süre verirken s9FE tam 12-18 saat ekran süresi veriyor.
Kalem kutuya dahil!
Samsung Galaxy S9 (FE) neden alınmaz?
1. Batarya performansı:
Yetersiz batarya ömrü: Batarya kapasitesi (3000 mAh), özellikle yoğun kullanımda günü tamamlamakta zorlanabilir.
Hızlı deşarj: Güçlü işlemci ve yüksek çözünürlüklü ekran enerji tüketimini artırabilir.
2. Kamera:
Gelişen rakiplerle kıyaslama: Kamera performansı iyi olsa da, özellikle gece çekimlerinde rakiplerine göre bir adım geride kalabilir.
Telefoto lens eksikliği: Rakip modellerde bulunan ek lens seçenekleri (ör. Telefoto veya geniş açı) eksik olabilir.
3. Tasarım ve güncellik:
Klasik tasarım: Çerçeveler ince olsa da, günümüzde daha modern tasarımlar (ör. Tam ekran veya çentiksiz tasarımlar) ön planda.
Ekran Çentiği/Tam ekran eksikliği: Rakip markalarda daha yenilikçi ekran tasarımları mevcut.
4. Yazılım desteği:
Eski Android sürümleri: Yazılım güncelleme desteği sınırlı olabilir. Galaxy S9 için en son Android sürümünün güncellemesi alınamıyor olabilir.
5. Depolama ve RAM:
Depolama kapasitesi: Başlangıç depolama seçenekleri düşük gelebilir (örneğin, 64 GB). Daha yüksek depolama isteyen kullanıcılar için yetersiz kalabilir.
RAM yetersizliği: 4 GB RAM, günümüzde çoklu görevler için sınırlı performans gösterebilir.
6. Isınma sorunları:
Özellikle yoğun kullanımda (ör. Oyunlar veya yüksek işlemci gerektiren uygulamalar), cihaz ısınabilir.
7. Fiyat-performans:
Daha eski bir model olduğundan, aynı fiyata daha iyi donanım sunan rakip cihazlar bulunabilir.
Sonuç:
Galaxy S9, döneminde güçlü bir telefon olsa da, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte donanım ve yazılım açısından bazı eksik yönler yaşanabiliyor. Eğer ikinci el veya yeni bir cihaz almayı düşünüyorsanız, bu yönleri göz önünde bulundurmanız faydalı olur.
Son düzenleyen: Moderatör: