iPad 10.nesil vs iPad Air

En azından 6'nın cezbedici olması için 120Hz olması gerekirdi diye düşünüyorum. En azından benim için.

Katılıyorum sadece en üst premium ürünlerine 120Hz koyması hiç mantıklı değil bir de satış stratejisi diyorlar

Kardeşim (yaşım 41) hala aynılar diyorsun.
Vallahi şaşkınım.
İşlemci nedir ne işe yarar?
RAM nedir ne işe yarar?
Bunları biliyorsun değil mi?

13.500 vs 18.000₺.
Arada 4.500₺ farkı hem daha iyi işlemci hem daha yüksek RAM için vereceksin.

Param yok veya bütçem 14.000 dersen iPad 10 al.
Ya da Samsung s9FE düşünülebilir.
Ekranı çok iyi değil ama iPad 6-10 saar süre verirken s9FE tam 12-18 saat ekran süresi veriyor.
Kalem kutuya dahil!

Samsung Galaxy S9 (FE) neden alınmaz?

1. Batarya performansı:

Yetersiz batarya ömrü: Batarya kapasitesi (3000 mAh), özellikle yoğun kullanımda günü tamamlamakta zorlanabilir.

Hızlı deşarj: Güçlü işlemci ve yüksek çözünürlüklü ekran enerji tüketimini artırabilir.

2. Kamera:

Gelişen rakiplerle kıyaslama: Kamera performansı iyi olsa da, özellikle gece çekimlerinde rakiplerine göre bir adım geride kalabilir.

Telefoto lens eksikliği: Rakip modellerde bulunan ek lens seçenekleri (ör. Telefoto veya geniş açı) eksik olabilir.

3. Tasarım ve güncellik:

Klasik tasarım: Çerçeveler ince olsa da, günümüzde daha modern tasarımlar (ör. Tam ekran veya çentiksiz tasarımlar) ön planda.

Ekran Çentiği/Tam ekran eksikliği: Rakip markalarda daha yenilikçi ekran tasarımları mevcut.

4. Yazılım desteği:

Eski Android sürümleri: Yazılım güncelleme desteği sınırlı olabilir. Galaxy S9 için en son Android sürümünün güncellemesi alınamıyor olabilir.

5. Depolama ve RAM:

Depolama kapasitesi: Başlangıç depolama seçenekleri düşük gelebilir (örneğin, 64 GB). Daha yüksek depolama isteyen kullanıcılar için yetersiz kalabilir.

RAM yetersizliği: 4 GB RAM, günümüzde çoklu görevler için sınırlı performans gösterebilir.

6. Isınma sorunları:

Özellikle yoğun kullanımda (ör. Oyunlar veya yüksek işlemci gerektiren uygulamalar), cihaz ısınabilir.

7. Fiyat-performans:

Daha eski bir model olduğundan, aynı fiyata daha iyi donanım sunan rakip cihazlar bulunabilir.

Sonuç:

Galaxy S9, döneminde güçlü bir telefon olsa da, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte donanım ve yazılım açısından bazı eksik yönler yaşanabiliyor. Eğer ikinci el veya yeni bir cihaz almayı düşünüyorsanız, bu yönleri göz önünde bulundurmanız faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim (yaşım 41) hala aynılar diyorsun.
Vallahi şaşkınım.
İşlemci nedir ne işe yarar?
RAM nedir ne işe yarar?
Bunları biliyorsun değil mi?

13.500 vs 18.000₺.
Arada 4.500₺ farkı hem daha iyi işlemci hem daha yüksek RAM için vereceksin.

Param yok veya bütçem 14.000 dersen iPad 10 al.
Ya da Samsung s9FE düşünülebilir.
Ekranı çok iyi değil ama iPad 6-10 saar süre verirken s9FE tam 12-18 saat ekran süresi veriyor.
Kalem kutuya dahil!

Abiciğim herhalde biraz anlamakta güçlük çekiyorsun ben işlemcisi RAM'i aynı demedim bir daha söylüyorum ekranları tamamiyle aynı ondan bahsettim yani profesyonel bir amacım veya oyun gibi bir amacım yoksa RAM ve işlemciyi neden bu kadar dert edeyim onu anlamadım.

En azından 6'nın cezbedici olması için 120Hz olması gerekirdi diye düşünüyorum. En azından benim için.

Evet bence de. Eskiden Android bir tabletim vardı ve 2-3 sene anca dayanmıştı fakat arkadaşlarım hala uzun yıllardır kullandıkları IPad'leri kullanmaya devam ediyor bu sebeple iOS bir ürün düşünüyordum. Bu sebeple 10.nesil alacağım.

Abiciğim herhalde biraz anlamakta güçlük çekiyorsun ben işlemcisi RAM'i aynı demedim bir daha söylüyorum ekranları tamamiyle aynı ondan bahsettim yani profesyonel bir amacım veya oyun gibi bir amacım yoksa RAM ve işlemciyi neden bu kadar dert edeyim onu anlamadım.

Evet bence de. Eskiden Android bir tabletim vardı ve 2-3 sene anca dayanmıştı fakat arkadaşlarım hala uzun yıllardır kullandıkları IPad'leri kullanmaya devam ediyor bu sebeple iOS bir ürün düşünüyordum. Bu sebeple 10.nesil alacağım.
Zaten karar vermişsin paran bütçen kısıtlı.
Az biraz daha koyup 8gb ram ve daha güçlü Air 5 almıyor değil alamıyorsun!!

Çokta fark yok, aynılar diyorsun bunu anlam veremiyorum...
Air 5 her durumda ipad 10 dan üstün cihaz.

*Air 5 8gb ram ile ipad 10 daki 4gb daha iyi.
*Air 5 işlemcisi M1 her türlü iPad 10 daki işlemciden güçlü.
*Air 5 büyüktür > iPad 10.

Karar vermişsin zaten soru sorsanizda uzun uzun anlatsakta boş.
Daha evvel Air5 aldım kullandım.
Bütçe varsa tabiki Air 5 yoksa iPad 10.
Lite version gibi düşün.
Daha düşük işlemci daha az Ram.

Şu an yaklaşık 10k param var stajyer maaşımla alacağım. Zaten genelde Apple cihazlarda kasma etme çok olmaz diye düşünüyorum. Dediğim gibi profesyonel bir amacımda yok şarj süresi ve ekran kalitesi iyiyse alabilirim.

5K değil 10k fark var.

Siz kullanıyor musunuz?

Arkadaşlar iPad Air ve iPad 10 aynı ekranı kullanıyormuş bence bu fiyata değmez sanırım tercihim 10'dan yana olacak.

Aynı ekranı kullanmıyorlar teknonoji isimleri aynı ama gösterdikleri renk skalası ekranların kalitesi farklı, ek olarak Air serisinde lamine ekran kullanılıyor.

Katılıyorum sadece en üst premium ürünlerine 120Hz koyması hiç mantıklı değil bir de satış stratejisi diyorlar.

Samsung Galaxy S9 (FE) neden alınmaz?

1. batarya performansı:

Yetersiz batarya ömrü: Batarya kapasitesi (3000 mAh), özellikle yoğun kullanımda günü tamamlamakta zorlanabilir.

Hızlı deşarj: Güçlü işlemci ve yüksek çözünürlüklü ekran enerji tüketimini artırabilir.

2. kamera:

Gelişen rakiplerle kıyaslama: Kamera performansı iyi olsa da, özellikle gece çekimlerinde rakiplerine göre bir adım geride kalabilir.

Telefoto lens eksikliği: Rakip modellerde bulunan ek lens seçenekleri (ör. Telefoto veya geniş açı) eksik olabilir.

3. tasarım ve güncellik:

Klasik tasarım: Çerçeveler ince olsa da, günümüzde daha modern tasarımlar (ör. Tam ekran veya çentiksiz tasarımlar) ön planda.

Ekran Çentiği/Tam ekran eksikliği: Rakip markalarda daha yenilikçi ekran tasarımları mevcut.

4. yazılım desteği:

Eski Android sürümleri: Yazılım güncelleme desteği sınırlı olabilir. Galaxy S9 için en son Android sürümünün güncellemesi alınamıyor olabilir.

5. depolama ve RAM:

Depolama kapasitesi: Başlangıç depolama seçenekleri düşük gelebilir (örneğin, 64 GB). Daha yüksek depolama isteyen kullanıcılar için yetersiz kalabilir.

RAM yetersizliği: 4 GB RAM, günümüzde çoklu görevler için sınırlı performans gösterebilir.

6. ısınma sorunları:

Özellikle yoğun kullanımda (ör. Oyunlar veya yüksek işlemci gerektiren uygulamalar), cihaz ısınabilir.

7. fiyat-performans:

Daha eski bir model olduğundan, aynı fiyata daha iyi donanım sunan rakip cihazlar bulunabilir.

Sonuç:

Galaxy S9, döneminde güçlü bir telefon olsa da, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte donanım ve yazılım açısından bazı eksik yönler yaşanabiliyor. Eğer ikinci el veya yeni bir cihaz almayı düşünüyorsanız, bu yönleri göz önünde bulundurmanız faydalı olur.

Yapay zekaya yazı yazdırırken daha açıklayıcı olun da telefon hakkında yazıyı kopyalayıp tablet konusuna atmayın😂

Son düzenleme:
Şu an yaklaşık 10k param var stajyer maaşımla alacağım. Zaten genelde Apple cihazlarda kasma etme çok olmaz diye düşünüyorum. Dediğim gibi profesyonel bir amacımda yok şarj süresi ve ekran kalitesi iyiyse alabilirim.

5K değil 10k fark var.

Siz kullanıyor musunuz?

Arkadaşlar iPad Air ve iPad 10 aynı ekranı kullanıyormuş bence bu fiyata değmez sanırım tercihim 10'dan yana olacak.
Hocam son durum nedir?

Hocam son durum nedir?
Forumda böyle en az 7-8 konu var.
Ipad 10 vs Air 5.
Alacak kişi zaten kararını vermiş oluyor (ipad 10)
Insanlardan onay istiyor sadece boşver Air5 alma der gibi.
Sonuç bütçesi az ise,kredi,ek hesapla alacaksa ipad 10 alıyor.

Ben veya başkası tek tek bak Air 5 daha iyi.
Alınca daha uzuh süre değiştiremezsin desekte..
Işlemci daha güçlü+ram 2 katı desekte .... boşuna!!

Apple tam 4 seri tableti var.

Başlangıç: iPad 7-ipad 8-ipad 9-ipad 10

Günlük+Oyun: Air 4-Air 5- Air 6 11inch-Air 6 13inch (m2-m3 işlemcili)

Profesyonel kullanım+Laptop gücü: Pro Serisi (m3-m4 işlemcili)

Kompakt Taşınabilir Oyun oynanır Serisi: Mini 5- Mini 6-Mini 7.
Genel olarak Air serisinden zayıf ama ipad 9-10 serisinden daha güçlü oluyorlar.

Yani başlangıç ile daha güçlü olan Air serisi fark var.
Apple bilmiyor mu?
iPad Air ve ipad pro modelini çıkarır bu kadar.
Ama insanlar pahalı diye alamaz.

Başlangıç iPad serisi ucuz ipad almak için.
6-7-8.000 tl gidip eski MTK işlemcili Lenovo tablet almaktansa gidip ipad 10 alınabilir!!
Fakat; acele edip ipad serisi alanlar zaten 1 yila yetmiyor diye satıyorlar!
Depolama yetmiyor,ram yetmiyor, işlemci farkı nedeniyle...

Son düzenleme:
iPad 10 vs Air 5.
Alacak kişi zaten kararını vermiş oluyor (iPad 10)
Insanlardan onay istiyor sadece boş ver Air5 alma der gibi.
Sonuç bütçesi az ise, kredi, ek hesapla alacaksa iPad 10 alıyor.

Alınca daha uzuh süre değiştiremezsin desekte.
Işlemci daha güçlü+RAM 2 katı desekte... Boşuna!

Başlangıç: iPad 7-iPad 8-iPad 9-iPad 10

Günlük+Oyun: Air 4-Air 5- Air 6 11inch-Air 6 13inch ( M.2-M3 işlemcili)

Profesyonel kullanım+Laptop gücü: Pro Serisi (M3-M4 işlemcili)

Genel olarak Air serisinden zayıf ama iPad 9-10 serisinden daha güçlü oluyorlar.

Apple bilmiyor mu?
iPad Air ve iPad Pro modelini çıkarır bu kadar.

Başlangıç iPad serisi ucuz iPad almak için.
6-7-8.000 TL gidip eski MTK işlemcili Lenovo tablet almaktansa gidip iPad 10 alınabilir!
Fakat; acele edip iPad serisi alanlar zaten 1 yila yetmiyor diye satıyorlar!
Depolama yetmiyor, RAM yetmiyor, işlemci farkı nedeniyle...

Abi sen benim aklıma harbiden girdin.

iPad 10 vs Air 5.
Alacak kişi zaten kararını vermiş oluyor (iPad 10)
Insanlardan onay istiyor sadece boş ver Air5 alma der gibi.
Sonuç bütçesi az ise, kredi, ek hesapla alacaksa iPad 10 alıyor.

Alınca daha uzuh süre değiştiremezsin desekte.
Işlemci daha güçlü+RAM 2 katı desekte... Boşuna!

Başlangıç: iPad 7-iPad 8-iPad 9-iPad 10

Günlük+Oyun: Air 4-Air 5- Air 6 11inch-Air 6 13inch ( M.2-M3 işlemcili)

Profesyonel kullanım+Laptop gücü: Pro Serisi (M3-M4 işlemcili)

Genel olarak Air serisinden zayıf ama iPad 9-10 serisinden daha güçlü oluyorlar.

Apple bilmiyor mu?
iPad Air ve iPad Pro modelini çıkarır bu kadar.

Başlangıç iPad serisi ucuz iPad almak için.
6-7-8.000 TL gidip eski MTK işlemcili Lenovo tablet almaktansa gidip iPad 10 alınabilir!
Fakat; acele edip iPad serisi alanlar zaten 1 yila yetmiyor diye satıyorlar!
Depolama yetmiyor, RAM yetmiyor, işlemci farkı nedeniyle...

Abi para sıkıntısı çektiğim için ikinci el 10. nesil buldum. Eleman diyor kardeş yere düşürmedim daha. Alırken nelere dikkat etmeliyim?

Abi sen benim aklıma harbiden girdin.

Abi para sıkıntısı çektiğim için ikinci el 10. nesil buldum. Eleman diyor kardeş yere düşürmedim daha. Alırken nelere dikkat etmeliyim?
10 kullanmadım mini 5- Air 5- mini 6 kullandım sattım.
Bütçen 10 yetiyorsa al. Garanti sor.
Yere düşmedi diyorsa düşmüştür!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı