iPad 9'dan daha üst bir modele geçiş yapmak

tuonela

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar. Şu an haliyle çoğunlukla dersler ve dijital medya için kullanmakta olduğum iPad 9 Wi-Fi 256 GB kullanıyorum Apple Pencil'iyle beraber. Yaklaşık 1 sene önce alma aşamasındayken 64 GB Air 5 ile arasında kalmıştım ancak hafızayı sorun ettiğim için şu anki kullandığım modeli aldım. Ancak bir süre sonra biraz pişman oldum özellikle ekranından dolayı. Bu yüzden bende biraz takıntı haline döndü. Önümüzdeki yaz Pro veya yeni çıkacak Air 6 almayı düşünüyor gibiyim. Ancak bunu satarken çok zarara girmiş olur muyum malum yeni modeller çıkıyor ve 9 daha eski model kategorisine giriyor yavaştan. Ve değer mi bunun için?

Bence simdiden satın. Değer evet. Ipad almayi bende dusunuyorum ipad air 7 bin lirayken almadim simdi 16 bin lira cok pismanim bende.
Şu an yapmam epey zor hem şu an ders görüyoruz ve aktif olarak kullanıyorum hem de biraz durum olarak pek müsait değilim önümüzdeki yıl daha müsait olacağım

Eğer bütçeniz yeterse şimdi iPad Pro alın. Mart'tan sonra iPad 9'u satın. Seçimden sonra bu cihazlar ateş pahası olacak.
Bütçe konusunda şu an müsait değilim o yüzden ileriki aylarda düşünüyorum ancak seçimden sonrası bu yıl da olduğu gibi beni endişelendiriyor

8 kullanıyorum mis gibi bence. Çok takıntı yapmaya gerek yok çok rahat götürecek bir cihaz. Sonuçta medya ve ders için kullanıyorsan aşırı güçlü ve ısınan Air 5'e ihtiyacın yok. İhtiyacın gerçekten var mı bunu düşünüp karar ver.

8 kullanıyorum mis gibi bence. Çok takıntı yapmaya gerek yok çok rahat götürecek bir cihaz. Sonuçta medya ve ders için kullanıyorsan aşırı güçlü ve ısınan Air 5'e ihtiyacın yok. İhtiyacın gerçekten var mı bunu düşünüp karar ver.

Dediklerimin dışında bazen oyun da oynarım o yüzden daha güçlü bir işlemci iyi olabilir. Ancak dediğim gibi asıl ekran konusu beni tatmin etmiyor oldukça eski bir tasarım, bazen bakınca pikseller göze çarpıyor ve arasındaki boşluk rahatsız ediyor kalemle yazarken bir tık fazla ses geliyor daha önce paperlike muadili kullandım bunun önüne geçmek için. Görüntü kalitesi ve kalemin silikon ucu kalitesi azaldığı için sonra normal koruyucuya geçtim. Uzun vadede daha iyi kullanmak istiyorum özetle.

Eğer tabletin gücünü tam anlamıyla kullanmıyorsanız bu farkı anlamazsınız. Ama bazı insanlar için bazı özellikler gerekli oluyor. Bazen işlemci/ram yetersiz kalıyor, bazen de ekranın sRGB renk gamı. Yani bir insanın basit PDF notlarıyla ders çalışması veya video izlemesi ile çizim-tasarım yapması veya render alması arasında fark var. Ve burada iPad Air 5 ciddi anlamda önde.

Dediklerimin dışında bazen oyun da oynarım o yüzden daha güçlü bir işlemci iyi olabilir. Ancak dediğim gibi asıl ekran konusu beni tatmin etmiyor oldukça eski bir tasarım, bazen bakınca pikseller göze çarpıyor ve arasındaki boşluk rahatsız ediyor kalemle yazarken bir tık fazla ses geliyor daha önce paperlike muadili kullandım bunun önüne geçmek için. Görüntü kalitesi ve kalemin silikon ucu kalitesi azaldığı için sonra normal koruyucuya geçtim. Uzun vadede daha iyi kullanmak istiyorum özetle.
Beni bunlar pek rahatsız etmiyor mesela ama pişman olurum kesin diyorsan alıp rahatla.

Eğer tabletin gücünü tam anlamıyla kullanmıyorsanız bu farkı anlamazsınız. Ama bazı insanlar için bazı özellikler gerekli oluyor. Bazen işlemci/ram yetersiz kalıyor, bazen de ekranın sRGB renk gamı. Yani bir insanın basit PDF notlarıyla ders çalışması veya video izlemesi ile çizim-tasarım yapması veya render alması arasında fark var. Ve burada iPad Air 5 ciddi anlamda önde.
Çizim için de yeterli bir tablet 8-9 nesilleri fakat render ve video edit gibi işler yapanlar tabii Air ve Pro'ya yönelecek. Ben arkadaşın ihtiyaçlarını düşündüm.

Şu an yapmam epey zor hem şu an ders görüyoruz ve aktif olarak kullanıyorum hem de biraz durum olarak pek müsait değilim önümüzdeki yıl daha müsait olacağım.

Bütçe konusunda şu an müsait değilim o yüzden ileriki aylarda düşünüyorum ancak seçimden sonrası bu yıl da olduğu gibi beni endişelendiriyor.

Ne kadar erken alırsanız o kadar iyi, iPad 9 güzel bir cihaz ama amiral sınıfı bir iPad kullanıncaya kadar. Mini ya da Pro aldığınız ekran kalitesi ve renk paleti direkt göze çarpıyor.

Air 5 modeli güçlü ama orta seviye bir tablet, Pro'ya da mini Apple için amiral sınıfı deneyim sunan tabletlerdir.

Air 5 modelinin eksi yanları aşağıdaki gibidir.

Gıcırdayan kasa yapısı.
Dokunmalarda iz yapan ekran.
Pilinin biraz hızlı bitmesi.
Biraz ısınması.
El feneri özelliği bulunmaması.
Ekranı Pro'ya da mini serisi kadar canlı olmaması.

Artı yönleri aşağıdaki gibidir.

Güç konusunda rakibi sadece Apple tarafında bulunuyor.
Android cihazların hepsinden çok daha güçlü olması.
Kesinlikle iPad 9 & 10 ve mini 6'dan çok daha güçlü olması.

Serilerin başlangıcı
IMG_0161.jpeg
IMG_0162.jpeg
IMG_0163.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı