iPad Air mi yoksa Pro mu?

Fukua

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ve kolay gelsin. Ders çalışmak için iPad almak istiyorum çünkü tuttuğum notlar cidden çok karmakarışık, yazımı bile okuyamıyorum ve PDF olarak soru çözmek istiyorum ki hep kitaplara para vermeyeyim. Daha önce hiç iPad kullanmadım fakat iki seçenek arasında kaldım. Ekonomik bir problemim yok ve Pro'nun Air'den iyi olduğunu ben de biliyorum fakat eğer aralarında hiçbir fark yoksa gereksiz yere paramı çöp etmek istemiyorum. Klavyeli ve kalemli (Pro versiyon) bir şekilde kullanacağım fakat inç açısından kararsız kaldım. 11 inç çok küçük gözüküyor fakat 13 inç ideal gibi. 13 inç istememin başka bir sebebi ise 2 uygulamayı aynı anda kullanabilme şansı (bu özellik 11 inç'de var mı bilmiyorum fakat 11 inç'de olsa bile zorlanacağımı düşünüyorum.) 128 GB yeter de artar diye düşünüyorum ve hücresel veri dahil etmemeyi planlıyorum. Air 56.757 TL iken Pro 83.257 TL. Sizce?

Herkese merhaba, ve kolay gelsin. Ders çalışmak için iPad almak istiyorum çünkü tuttuğum notlar cidden çok karmakarışık, yazımı bile okuyamıyorum ve PDF olarak soru çözmek istiyorum ki hep kitaplara para vermeyeyim. Daha önce hiç iPad kullanmadım fakat iki seçenek arasında kaldım. Ekonomik bir problemim yok ve Pro'nun Air'den iyi olduğunu ben de biliyorum fakat eğer aralarında hiçbir fark yoksa gereksiz yere paramı çöp etmek istemiyorum. Klavyeli ve kalemli (Pro versiyon) bir şekilde kullanacağım fakat inç açısından kararsız kaldım. 11 inç çok küçük gözüküyor fakat 13 inç ideal gibi. 13 inç istememin başka bir sebebi ise 2 uygulamayı aynı anda kullanabilme şansı (bu özellik 11 inç'de var mı bilmiyorum fakat 11 inç'de olsa bile zorlanacağımı düşünüyorum.) 128 GB yeter de artar diye düşünüyorum ve hücresel veri dahil etmemeyi planlıyorum. Air 56.757 TL iken Pro 83.257 TL. Sizce?

Pro birçok alanda daha iyi tabii ki de. Fakat ders çalışma, not tutma gibi aktiviteler yapiyor iseniz Air size fazla bile gelir. Ekran konusunuda dert etmeyin çünkü ekranı uzaklaştırıp yaklaştırabildiğiniz için. Küçük olan hem daha az alan, hem tutarken eli yormaz diye düşünüyorum.

İmkan varsa 13" Pro alınması en mantıklı bence. 5. nesil Air kullanıcısı olarak yorum yapacağım: Ders için 11" kesinlikle yetersiz, özellikle dediğin gibi 2 uygulamayı beraber kullanma durumunda kesinlikle hiç kullanışlı olmuyor, bu yüzden ben de kısa zaman içinde 13" iPad'e geçmeyi düşünüyorum. 2. konu cihazda M1 olmasına rağmen çok hantal, sanki kasıyor gibi. Home kaydırma tuşunun telefondakiyle alakası yok, parmağımı algılasın diye zorlanıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. 6. nesilde de böyle midir bilmiyorum ama 120Hz varken 60 almak gereksiz bence. Diğer nokta da M4 işlemci olması. Örnek veriyorum Air'ı 6 sene sorunsuz kullanacaksın Pro'yu 9. İlk anlattığım durum kafa karışıklığı oluşturabilir ben de tam emin değilim fakat işlemcinin daha iyi olması sana da mantıklı geliyorsa Pro al derim. Çok uygulama yüklenmeyecekse 128 GB yeter.

Pro ile Air arasında günlük kullanımda fark yaratacak tek özellik OLED ekran ve 120Hz OLED ekranı gözünüz çok hassas değilse ve sürekli OLED bir ekran ile karşılaştırmıyorsanız anlamazsınız bile 120Hz konusunda ise kişiden kişiye değiştiği için sizin bileceğiniz iş, tablet konusunda M4 Pro şu an rakipsiz bir tablet ama o paraya sizin kullanım senaryonuz için aşırı bir tablet olur ve Pro alacaksanız kullanımınıza göre 512 bile düşünün derim çünkü hemen değiştirilecek bir tablet değil uzun yıllar sizinle olacak. 11' konusunda ise ben 11 kullanıyorum ve gayet yeterli geliyor mobilite açısından 13 inç'e bakışla çok çok daha iyi ama çok hareket etmem büyük ekran olsun derseniz 13 de alabilirsiniz tamamen sizin kullanım senaryonuza bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı