IPad'de olup Samsung Tab'da olmayan uygulamalar aşırı fark yaratır mı?

Normalde öyle de iPad A16'da 1'er çekirdek kısılıyor tabletlerde %10 15 performans kaybı var telefon versiyonunda Snapdragon'da böyle bir şey yok diye biliyorum.

CPU testleri böyle GPU da ise 8 gen 2 önde normal versiyonlarında da aynı.

Dosya Ekleri

• IMG_1181.jpeg
    IMG_1181.jpeg
    349,3 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1180.jpeg
    IMG_1180.jpeg
    464,3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1179.jpeg
    IMG_1179.jpeg
    473,8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1178.jpeg
    IMG_1178.jpeg
    340,6 KB · Görüntüleme: 17
S9 da Snapdragon 8 gen 2 var ve aşırı ısınan bir işlemci ısınınca doğal olarak performansı düşürüyor. Apple'dan şaşma derim. A16 Bionic gayet güzel çip fakat biraz daha çıkılıp M işlemcili Air serisi alınabilir.

Ayrıca öğrenci kampanyasıyla alırsan hem indirim hem de kalem hediye diye biliyorum bu indirim Samsung'da da geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim araştırdığım noktalarda en üzüldüğüm mevzu çoğu kişinin Apple fanboyluğu yapıp sürekli Apple sattırmaya çalışmasıydı. Yaklaşık 7-8 aydır tabs9FE+ kullanıyorum. Almadan önce 10.nesil iPad ile arasında kalmıştım. Daha sonra ekran, kalem, depolama gibi mevzulardan dolayı Samsung'u tercih etmiştim. Apple cihazlar dışarıdan uygulama indirmene izin vermediği için App Store'dan indireceğin uygulamalarda bile para ödeme durumu olabiliyor. Hepsinde değil fakat benim gördüğüm kadarıyla çok kullanılan uygulamalar bu şekilde. Ki şunun garantisini verebilirim ki piyasanın en iyi not uygulamasına Samsung sahip. Ve bunu ücretsiz bir şekilde sunuyorlar. Ayrıca Samsung cihazlar kalemiyle beraber gelmesiyle bana kalırsa öğrenciler ve tasarımcılar için daha iyi bir tercih olabilir. Öte yandan kalemlerin karşılaştırılmasında da benim gördüğüm kadarıyla S Pen daha çok beğeniliyor. Ben Apple Pencil kullanmadığım için yorum yapamam ama S Pen'den oldukça memnunum. Kalemin ucu erime mevzusu olabiliyor uzun kullanımdan sonra. Ben bunun için mat ekran koruyucuyla beraber metal kalem ucuna geçiş yaptım. Oldukça rahat bir kullanım sunuyor şu an. Cihazların güç karşılaştırması olarak da ben fan Edition modelini bile daha iyi bulduğum için sana A16'yı öneremem. İşlemci haricinde değişen pek bir mevzu yok çünkü. Bana kalırsa gerek kalemiyle gerek ekran boyutuyla gerek arttırılabilir depolamayla Samsung daha tercih edilesi bir cihaz. Bana kalırsa fanboy yorumlarına takılmayıp Samsung alıp keyfine bakman. Ki bunu telefon olarak iPhone kullanan birisi olarak söylüyorum. Yeni model Air bir cihaz alacak olsan karşılaştırmaları daha iyi yapmanı önerirdim ama bahsettiğin iki cihaz arasında çok rahat bir şekilde S9 diyorum.

Benim araştırdığım noktalarda en üzüldüğüm mevzu çoğu kişinin Apple fanboyluğu yapıp sürekli Apple sattırmaya çalışmasıydı. Yaklaşık 7-8 aydır tabs9FE+ kullanıyorum. Almadan önce 10.nesil iPad ile arasında kalmıştım. Daha sonra ekran, kalem, depolama gibi mevzulardan dolayı Samsung'u tercih etmiştim. Apple cihazlar dışarıdan uygulama indirmene izin vermediği için App Store'dan indireceğin uygulamalarda bile para ödeme durumu olabiliyor. Hepsinde değil fakat benim gördüğüm kadarıyla çok kullanılan uygulamalar bu şekilde. Ki şunun garantisini verebilirim ki piyasanın en iyi not uygulamasına Samsung sahip. Ve bunu ücretsiz bir şekilde sunuyorlar. Ayrıca Samsung cihazlar kalemiyle beraber gelmesiyle bana kalırsa öğrenciler ve tasarımcılar için daha iyi bir tercih olabilir. Öte yandan kalemlerin karşılaştırılmasında da benim gördüğüm kadarıyla S Pen daha çok beğeniliyor. Ben Apple Pencil kullanmadığım için yorum yapamam ama S Pen'den oldukça memnunum. Kalemin ucu erime mevzusu olabiliyor uzun kullanımdan sonra. Ben bunun için mat ekran koruyucuyla beraber metal kalem ucuna geçiş yaptım. Oldukça rahat bir kullanım sunuyor şu an. Cihazların güç karşılaştırması olarak da ben fan Edition modelini bile daha iyi bulduğum için sana A16'yı öneremem. İşlemci haricinde değişen pek bir mevzu yok çünkü. Bana kalırsa gerek kalemiyle gerek ekran boyutuyla gerek arttırılabilir depolamayla Samsung daha tercih edilesi bir cihaz. Bana kalırsa fanboy yorumlarına takılmayıp Samsung alıp keyfine bakman. Ki bunu telefon olarak iPhone kullanan birisi olarak söylüyorum. Yeni model Air bir cihaz alacak olsan karşılaştırmaları daha iyi yapmanı önerirdim ama bahsettiğin iki cihaz arasında çok rahat bir şekilde S9 diyorum.

Diğerlerini boş verdim de güç konusunda FE yi iyi bulmanızın sebebini merak ediyorum hangi test hangi incelemeye dayanarak yaptınız bunu.

İşlemciyi bu kadar kolay es geçmeniz komik bir durum işlemci bir cihazın ömrünü performansını hızını işlevliğini belirleyen oldukça önemli bir faktör ayrıca burada kimsenin fanboyluk yaptığını düşünmüyorum artırrılabilir depolamadan bahsetmişsiniz Apple da da iCloud var 50 GB aylık 25 TL gibi bir şey 128 GB modeli hayli hayli yeteceğini düşünüyorum ben 10. nesil kullanıcısıyım 64 GB bana fazlasıyla yetiyor yaklaşık 2 senedir kullanıyorum sadece ekranı kırıldı performansı falan gayet iyi durumda Samsung da tabii ki kendine göre iyi yanları var fakat ekosistem ve uzun ömürlü olması için ben yine Apple tercih ederdim gayet objektif bir yorumda bulunduğumu düşünüyorum dediğim gibi sadece kendi yorumlarım kesin onu al ya da kesin bunu al demiyorum ihtiyacına göre kendin belirle fakat iPad A16 burada senin için daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor fakat arkadaşın dediği gibi IPad'e ek kalem satın alman gerekiyor.

kalem istiyorsanız zaten ipad airde öğrenci kampanyasıyla hem indirim oluyor hemde apple pencil pro hediye veriliyor air düşünürseniz ayrıca m3 çipi geçebilecek bir işlemci sanırım yok

Mac kullaniyorsan kesinlikle Ipad.

Ayri monitor olarak kullanabilir, aldigin notlari paylas butonuna bile basmadan her iki cihazda da gorebilir, bilgidayardan sunum yaparken direkt ipad de cizim yaparak olayi anlatabilir ya da mac te aldigin screen shotlari ipad de modifiye ederek kaydedebilirsin.

Bu dedidllerimin tamaminin ekosistem ve yazilimla gelen ozelljkler oldugunun farkindayim, eger tumu ya da fazlasi yine ayni derecede sorunsuz Samsung & Windows kombosuyla yapiliyorsa degerlendirilebilir. Aksi halde bence islemciden %10 performans, GPU da bilmem kac performans benchmark olayina pek gerek yok, eger kullanim amaci salt productivity ise.

Sahsen benim icin double tab yaparak kalemi silgi moduna almak bile tercih sebebi.

Hocam işlemci dışında bir özelliği yok zaten tabletin. 2025 yılında hala 60 Hz ekran, arttırılamayan sabit depolama, saçma sapan ekran çerçevesi derken çok da yeterli bir cihaz değil.10.nesile kıyasla işlemci haricinde de bir yeniliği yok. Cihazın işlemcisinin fiyatına göre iyi olması o fiyattaki en iyi cihaz yapmaz.

Bu işler zaten kullanıcıya göre değişir.Ben mesela bolca not tutuyorum ve dışarıda çalışma ihtimalime karşın videoları indiriyorum.Ayrıca ekran boyutu da çalışma konusunda bana göre çok önemli.Ben de özellikle Samsung alsın demiyorum.Benim özelliklerini karşılaştırdığında Samsung'u daha iyi bulduğu için alan fakat Apple'ı çok seven bir arkadaşım cihazı iyi bulmasına rağmen satmıştı mesela.

İki cihazın işlemci karşılaştırmalarında iPad daha iyi olan taraf olsa bile genel çerçevede iPad almamı sağlamadı benim. Çünkü bu cihaz sadece işlemci cihazı değil. Kullanımına göre değişir tabii. Video edit gibi işlere girilecekse ben yine de A16 modelinin pek yeterli olacağını düşünmüyorum. Ben kişisel olarak ders ve dizi/film ağırlıklı kullandığım için cihazı bana göre daha elzem mevzular vardı. Kalem mevzusu başlı başına buna bir örnek. İkinci olarak ekran boyutu. 11 inç bir ekranın bana yeteceğini düşünmüyordum ki haklı da çıktım. Not alma konusunda da büyük ekran çok daha rahat oluyor. Ayrıca tabletin en sevdiğim özellikerinden biri de DeX modu. iPad seven arkadaşlar genelde laf ediyor Samsung cihazların işlemcilerine ama benim kendi yaptığım testlerde cihazı çok zorlamama rağmen sıkıntı yaşanmadı. Bilmiyorsanız anlatayım DeX modu tableti bilgisayar masaüstüne çeviren bir mod. Bildiğiniz bilgisayar gibi kullanılabiliyor. Bu modda Netflix, YouTube, Google, WhatsApp, HBO, Prime Video gibi uygulamalar açıp hız testi yaptığımda çok bir yavaşlık ve kullanımda aksama yaşamadım. IPad'lere yeni gelen sekme görünümüyle birden fazla uygulama açma işi de Samsung'da birkaç senedir var herhalde. İşin özü kullanıcı kullanımında göre değişir. Bana kalırsa bu fiyat bandındaki IPad'ler pek iş görmüyor. Bu fiyat bandındaki çoğu tablet öyle zaten. Maddiyat sıkıntısı olmayacaksa en iyisi Air alıp devam etmek olur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı