Benim araştırdığım noktalarda en üzüldüğüm mevzu çoğu kişinin Apple fanboyluğu yapıp sürekli Apple sattırmaya çalışmasıydı. Yaklaşık 7-8 aydır tabs9FE+ kullanıyorum. Almadan önce 10.nesil iPad ile arasında kalmıştım. Daha sonra ekran, kalem, depolama gibi mevzulardan dolayı Samsung'u tercih etmiştim. Apple cihazlar dışarıdan uygulama indirmene izin vermediği için App Store'dan indireceğin uygulamalarda bile para ödeme durumu olabiliyor. Hepsinde değil fakat benim gördüğüm kadarıyla çok kullanılan uygulamalar bu şekilde. Ki şunun garantisini verebilirim ki piyasanın en iyi not uygulamasına Samsung sahip. Ve bunu ücretsiz bir şekilde sunuyorlar. Ayrıca Samsung cihazlar kalemiyle beraber gelmesiyle bana kalırsa öğrenciler ve tasarımcılar için daha iyi bir tercih olabilir. Öte yandan kalemlerin karşılaştırılmasında da benim gördüğüm kadarıyla S Pen daha çok beğeniliyor. Ben Apple Pencil kullanmadığım için yorum yapamam ama S Pen'den oldukça memnunum. Kalemin ucu erime mevzusu olabiliyor uzun kullanımdan sonra. Ben bunun için mat ekran koruyucuyla beraber metal kalem ucuna geçiş yaptım. Oldukça rahat bir kullanım sunuyor şu an. Cihazların güç karşılaştırması olarak da ben fan Edition modelini bile daha iyi bulduğum için sana A16'yı öneremem. İşlemci haricinde değişen pek bir mevzu yok çünkü. Bana kalırsa gerek kalemiyle gerek ekran boyutuyla gerek arttırılabilir depolamayla Samsung daha tercih edilesi bir cihaz. Bana kalırsa fanboy yorumlarına takılmayıp Samsung alıp keyfine bakman. Ki bunu telefon olarak iPhone kullanan birisi olarak söylüyorum. Yeni model Air bir cihaz alacak olsan karşılaştırmaları daha iyi yapmanı önerirdim ama bahsettiğin iki cihaz arasında çok rahat bir şekilde S9 diyorum.