iPhone 11 aşırı RAM kullanımı

onurbey.77

Femtopat
Arkadaşlar merhaba.

2 Hafta önce iPhone 11 aldım ve cihazın teknik özelliklerni görebileceğim CPU-Z adlı uygulamayı yukledim.
Uygulamayla birlikte cihazın mevcut RAM miktarının (4 GB) tamamını kullandığını fark ettim.
İki haftalık güncel bir cihazın üstelik iOS sistem olmasına rağmen RAM'in tamamını kullanması cihazımla ilgili bir sorun olduğu düşüncesini aklıma getirdi?
Bir önceki cihazım HTC 10 (4GB RAM) da aynı uygulamalı kullanıyordum ve ortalama kullanım 2 GB'dı.
İşin garip tarafı bu arkaplanda uygulamalar açık olduğunda bu halde, tümümü kapatıp cihazı yeniden başlattığımda dahi yani hiçbir uygulama açık değilken cihaz boş durumdayken RAM kullanımı 3 GB.
Diğer iPhone 11 kullanıcıları kendi cihazlarındaki durumu benimle paylaşabilirler mi?

Tüm cihazlarda durum bu şekilde mi? Yoksa benim cihazımla ilgili teknik veya yazılımsal bir problem mi var?

Görsel paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

2 Hafta önce iPhone 11 aldım ve cihazın teknik özelliklerni görebileceğim CPU-Z adlı uygulamayı yukledim.
Uygulamayla birlikte cihazın mevcut RAM miktarının (4 GB) tamamını kullandığını fark ettim.
İki haftalık güncel bir cihazın üstelik iOS sistem olmasına rağmen RAM'in tamamını kullanması cihazımla ilgili bir sorun olduğu düşüncesini aklıma getirdi?
Bir önceki cihazım HTC 10 (4 GB RAM) da aynı uygulamalı kullanıyordum ve ortalama kullanım 2 GB'dı.
İşin garip tarafı bu arkaplanda uygulamalar açık olduğunda bu halde, tümümü kapatıp cihazı yeniden başlattığımda dahi yani hiçbir uygulama açık değilken cihaz boş durumdayken RAM kullanımı 3 GB.
Diğer iPhone 11 kullanıcıları kendi cihazlarındaki durumu benimle paylaşabilirler mi?

Tüm cihazlarda durum bu şekilde mi? Yoksa benim cihazımla ilgili teknik veya yazılımsal bir problem mi var?

Görsel paylaşacağım.

Bende de İphone 11 Pro Max var. Hiç normal değil garantiye yollayın derim.

Arkadaşlar merhaba.

Bir önceki cihazım HTC 10 (4GB RAM) da aynı uygulamalı kullanıyordum ve ortalama kullanım 2 GB'dı.

Görsel paylaşacağım.

RAM kullanımı bu şekilde, ben cihazın yazılımsal veya donanımsal bir sorunu olduğunu düşünüyorum. 2 haftalık cihazın tüm RAM'ini tüketmesi iOS bir sistem için hiç normal gelmiyor. Üstelik basit sosyal medya ve müzik uygulamalarıyla bu halde, ileride performans gerektiren uygulamalar kullandığımda kesinlikle etkisini gösterecektir.

Cihazı yeniden başlatıp SS aldım. Birkaç uygulama kullanıp SS aldım sonuç ortada. Kullandığım uygulama da: WhatsApp insta Tidal Safari YouTube twit vs.
çok basit uygulamalar?

Bende de iPhone 11 Pro Max var. Hiç normal değil garantiye yollayın derim.

Rica etsem aynı uygulamayı yükleyip durumu paylaşır mısın?

Dosya Ekleri

• 3ECA1E14-C923-4666-B9F0-9B9012F75750.png
    3ECA1E14-C923-4666-B9F0-9B9012F75750.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 600
  • BF69019F-889C-4DFD-8C11-FA3E34DBB49B.png
    BF69019F-889C-4DFD-8C11-FA3E34DBB49B.png
    37 KB · Görüntüleme: 396
  • 69C7A0B0-7D6E-4C9D-84DC-B12DC0E34AA4.jpeg
    69C7A0B0-7D6E-4C9D-84DC-B12DC0E34AA4.jpeg
    99,4 KB · Görüntüleme: 444
Son düzenleme:
RAM kullanımı bu şekilde, ben cihazın yazılımsal veya donanımsal bir sorunu olduğunu düşünüyorum. 2 haftalık cihazın tüm RAM'ini tüketmesi iOS bir sistem için hiç normal gelmiyor. Üstelik basit sosyal medya ve müzik uygulamalarıyla bu halde, ileride performans gerektiren uygulamalar kullandığımda kesinlikle etkisini gösterecektir.

Cihazı yeniden başlatıp SS aldım. Birkaç uygulama kullanıp SS aldım sonuç ortada. Kullandığım uygulama da: WhatsApp insta Tidal Safari YouTube twit vs.
çok basit uygulamalar?

Rica etsem aynı uygulamayı yükleyip durumu paylaşır mısın?
Merhaba. Ben İOS işletim sistemi kullanmıyorum ancak P30 model cihazım var. CPU-Z ile kontrol ettiğimde yaklaşık 2.5GB boş RAM bulunurken cihazın kendi sisteminde 3.75-4 GB arasında değişmekte. Demek istediğim bu tür uygulamalarda yanlışlık olma ihtimali vardır belki de. Cihazın akıcılığıyla ilgili herhangi bir problem var mı?

Merhaba. Ben iOS işletim sistemi kullanmıyorum ancak P30 model cihazım var. CPU-Z ile kontrol ettiğimde yaklaşık 2.5GB boş RAM bulunurken cihazın kendi sisteminde 3.75-4 GB arasında değişmekte. Demek istediğim bu tür uygulamalarda yanlışlık olma ihtimali vardır belki de. Cihazın akıcılığıyla ilgili herhangi bir problem var mı?

Appstoredaki diğer uygulamalarda aynı sonucu verdi.
Android bir cihaz olsa, donanımı düşük seviyede olsa, eski bir cihaz olsa bu durumu anlayacağım fakat hiçbiri değil.
Son derece güçlü bir cihaz donanım olarak. Ayrıca iOS isletim sistemi Android sistemler kadar RAM gereksinimi duymaz.
Sizin cihazınızda 6 GB RAM var ve 2.5 GB ının boş olduğunu belirtmişsiniz. Bakın yine de yarıya yakını boş şu an benim cihazımda boş RAM miktarı 100 MB.
Şu an basit uygulamalar kullandığım için bunu fark ettirmiyor olabilir ama Adobe Photoshop vs. güçlü uygulamalar kullanmaya başladığımda etkisini gösterecektir diye düşünüyorum.
100 MB boş RAM'le Photoshop'u nereye sığdıracak?

iPhone XR kullanıyorum, bende de değerler şu şekilde; (Cihazı açıp kapattım, arkada da açık hiçbir uygulama mevcut değil)

“Temizlemek” butonuna basmadan önce;
F5D94B0B-FF95-41C6-BD9F-46C1B9DCBE6B.png
“Temizlemek” butonuna bastıktan sonra;
E07C5C69-6C4F-473F-810D-4EEEFFF4C593.png

Acaba orada sadece Aktif yazanı kullanıyor olup, Pasif, bağlı ve sıkıştırılmış olanları otomatik olarak güç gerektiren bir uygulamada mı kullanıyor diye düşündüm. Bu dediğim biraz saçma olabilir ama, dediğin gibi geriye kalan 70-100MB RAM ile bir şey yapılacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
iPhone 8 ile aynı durumdayım RAM'ler tam olarak kullanılıyor. Gayet normal bir durum. Bu arada iOs kullanıyorsun artık bu tarz şeylere çok takılma..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı