iPhone 11 çok fazla ısınıyor

Piliniz daha önce muadil bir parça ile değiştiyse bu sebeple olmuş olabilir ancak yazdıklarınıza istinaden orijinal pil kullandığınızı düşünüyorum. Daha önce bu sitede sağlığı düşük pilin bu soruna neden olabileceği yazılıp çizilmiş ancak iPhone için değil farklı bir cihaz için. Bunun yanında benim şahsi deneyimlerim de bu yönde, faydası olacağını düşünüyorum ancak orijinal parça ile değişim yapmanız en doğrusu olacaktır. Yan sanayi parçalar ile bu sorunun tekrarı muhtemel ilerleyen süreçlerde.

Bunların yanında oyun boyutu / RAM miktarı tezinin yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü oyun oynarken mobil cihazlar sadece o anki görevi ön belleğe alıyor gördüğüm kadarıyla, ki öyle olmasa bekleme ekranları olmazdı diye düşünüyorum. Ayrıca benimde ufak tefek oynadığım bir oyunun dosya boyutu yaklaşık 8 GB ancak 4GB RAM'li 2018 model telefonumda bile çalışıyor. Yani A13 Bionic yonga yetersiz tezi biraz tartışmalı ancak bana göre neye göre yetersiz kalıyor bunu da açıklamak lazım gelir diye düşünüyorum.

Telefonun pili orijinal evet, değiştirirsem de servisinde orijinal ile değiştiririm. Diğer arkadaşların yaptığı hesap bana da mantıksız gelmişti, oyun boyutu ile telefonunun rami ne alaka çünkü. O zaman GTA 5’i çalıştırmak için minimum 64 GB ramli bilgisayar kullanmamız gerekirdi ya da mobil PUBG oynamak için minimum 6-8 GB ramli telefon kullanmak gerekirdi. Ama ısınmayı engelleyebilirsek 4 GB ramli iPhone’dan bile oynanır. Ram’den ziyade telefonun işlemcisi ve soğuma performansı önemli.

Pil sağlığı 79'a düşen 11'ime servisinde 3500 TL karşılığında pil değişimi yaptırdığımda hızı bir nebze artmıştı ve ısınıp parlaklık kısma olayı çok çok azalmıştı. Pil sağlığının düşmesi voltaj dalgalanmasına ve işlemcinin kararsız çalışmasına sebep olabilir. Fakat şunuda unutmayın elinizdeki telefon 5 yaşında ve son IOS'i çalıştırıyor. iPhone 11 soğuk çalışan bir cihaz değil. Parlaklık kısıyor mu bu arada ısındığında?

O parlaklık kısmayı o kadar çok yapıyor ki sprun olarak alışkanlıktan sorun olarak belirtmemişim bile. Onu telefon yeniyken de yapıyordu ama. iPhone’ların genel sorunu sanırım oyunda çok çabuk ısınıp parlaklık kısması. Bir ara arkasına buz torbası koyup oynuyordum ki ısınma ve kasma yapmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…