iPhone 11 ile ne yapılmalı?

Jakesully039

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 2018 yılında aldığım iPhone 6S cihazımdan iPhone 11'e geçiş yapma kararı aldım. Sebebi net bir şekilde yeni gelen güncellemelerle telefonun sıkıntı çıkartması (Donmalar, takılmalar çok sık yaşanıyor.). Sizden ricam: Bana neler tavsiye edebilirsiniz iPhone 11 ile ilgili şunu yap, şunu yapma gibi?

Ben iPhone kullandığım zamanlarda. Uygulamların internet ile olan ilişkililerini, "Ayarlar"dan keserdim.
Örneğin, bulutu kapatırdım.

Sonra daima güncelleme kontrolü yapardım.
Touch Asistan ile ekran resmi alıcıyı kesin eklerdim.
Bildirim paneline, ekran kaydedici, güç tasarrufunu eklerdim.
Ayarlardan Video kaydedici için FPS'i 60 seçerdim.

Kullanmadığım ve arka planda çalıştığına emin olduğum uygulamaları kaldırırdım. Örneğin iWatch.
Bilgisayarıma iTunes yükleyip, iPhone ile eşler, müzikler falan atardım.
Apple Store'dan Fox FM adlı uygulama ile, videolar, filmler, dosyalar indirip cihazımda sanki bir dosya yöneticisi varmış gibi hissederdim. ( iPhone'nun kendi dosya yöneticisi var ama saçma).

Ayrıca Jetlag mıydı neydi o işlere falan pek girme.
Ben cihazımı en verimli bu şekilde kullanırdım.

Ama iPhone'dan daha iyileri var. Kapitalist bir ürün en başta. Sanki ortamlar da bu cihaz olmazsa olmaz hissi verir ama boş histir o. Sonra güncelleme alınca kasan bir cihaz olduğu aşikar. Aslında güncelleme demek, cihazın performansı artması demek, bakınız Windows 10 ve Linux ve ya Android. Her biri güncelleme aldığında aslında daha da performanslı oluyor. Ama iPhone, son kullanıcılarını psikolojik bir baskıya sokuyor. Hadi yenisini al bu eskidi.
Ayrıca cihaz internete bağlı olduğunda kafa yiyor gibiydi. Kasmalar falan oluyordu.

Son olarak;
Dünyada ki tüm telefonları sakat bırakma sebebi olan çentik olayı.
Sağ olsun bir nesli sakat bıraktı iPhone bu kozmetiği ile. Abi o ne leş bir tasarımdır öyle ya. Nasıl seviyorsunuz onu.

Olumlu yanları: Günlük kullanıma çok uygun bir cihaz. Kamera, ses kaydedicisi, notlar falan kullandıkça kullanasınız geliyor. Oradan götürüyor bence işi. Ama mantıken çöp yani. Aynısını her cihaz yapar. Sade oldukları için durum bu.

Yerinde olsaydım Samsung Galaxy S10 ve ya üstü S10'un üstü bir S serisi cihaz almaya bakardım. Görürdün o zaman Samsung'un farkını ve güzelliği.

Tabi Miui tarafı da çok gelişmiş. Arayüzü inanılmaz güzel.
Mac'teki işletim sistemlerini bilmiyor diye benimle dalga geçmeyin. Yoksa IPhone'nu insalardan bile iyi kullanan maymunların videolarını atarım.

Dosya Ekleri

• Yeni Bit Eşlem Resmi.png
    Yeni Bit Eşlem Resmi.png
    139,3 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı