iPhone 11 piyasası nasıl?

Makaleler
12
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Asker
Bu yaz asgari ücretle çalışıp kendime 2.el iPhone 11 almayı düşünüyorum veyahut XS de alabilirim fakat şu an iPhone 11'in ve XS in 2.el için normal piyasası nedir? Bilmem 14K ya iPhone 11 koyup yurt içi diyen var aynı özellikli modeli 11k ya koyup yurt için diyen var. Bunun bir ortalama piyasası var mı? Ve telefonun yurt için oldugunu anlamak kolay mıdır? Yurt içi deyip eski usul pasaport kayıtlı falan çıkma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaz asgari ücretle çalışıp kendime 2.el iPhone 11 almayı düşünüyorum veyahut XS de alabilirim fakat şu an iPhone 11'in ve XS in 2.el için normal piyasası nedir? Bilmem 14K ya iPhone 11 koyup yurt içi diyen var aynı özellikli modeli 11k ya koyup yurt için diyen var. Bunun bir ortalama piyasası var mı? Ve telefonun yurt için oldugunu anlamak kolay mıdır? Yurt içi deyip eski usul pasaport kayıtlı falan çıkma ihtimali var mı?

iPhone 11'in garantili ikinci elleri 14-16k TL arasında fiyatlarla satılıyor. 11 yerine biraz daha bütçeyi zorlayıp ikinci el 11 Pro alsan senin için daha iyi olur.

Telefonun yurt içi olup olmadığını kontrol etmenin en garanti yolu E-Devlet üzerinden IMEI sorgulaması yapmaktır. Pasaport kaydı bilgisi de sistemde yazıyor.

Piyasa konusunda bir ortalama olmadığını düşünüyorum çünkü şehirden şehire, ilçeden ilçeye değişiklik gösterebiliyor. Aynı durumda olan iki cihazdan İstanbul'daki cihazı 15.000 TL'ye satın alabilirken, Karabük gibi küçük şehirlerde aynı durumdaki cihazı hatta daha temizini 12.500 TL'ye satın almak mümkün oluyor.

İkamet ettiğin şehirdeki tüm 11 ve XS modellerini gözden geçirip birbirlerine yakın durumdaki(pil, kozmetik vs.) cihazlar arasında fiyatı ve durumu içine sinen modeli tercih edebilirsin.

Ayrıyeten maddi imkanın mümkün kılıyorsa 11'den aşağı model tercih etmeni tavsiye etmem. Apple, muhtemelen XS modelinde IOS 18 sürümünü desteklemeyecek.

iPhone 11'lerin çok temizleri 16.000TL falan, ortalama olarak 14.000TL civarında.

Telefonun yurt içi olup olmadığını kontrol etmenin en garanti yolu e-Devlet üzerinden IMEI sorgulaması yapmaktır. Pasaport kaydı bilgisi de sistemde yazıyor.

Piyasa konusunda bir ortalama olmadığını düşünüyorum çünkü şehirden şehre, ilçeden ilçeye değişiklik gösterebiliyor. Aynı durumda olan iki cihazdan İstanbul'daki cihazı 15.000 TL'ye satın alabilirken, Karabük gibi küçük şehirlerde aynı durumdaki cihazı hatta daha temizini 12.500 TL'ye satın almak mümkün oluyor.

İkamet ettiğin şehirdeki tüm 11 ve XS modellerini gözden geçirip birbirlerine yakın durumdaki(pil, kozmetik vs.) Cihazlar arasında fiyatı ve durumu içine sinen modeli tercih edebilirsin.

Ayrıyeten maddi imkanın mümkün kılıyorsa 11'den aşağı model tercih etmeni tavsiye etmem. Apple, muhtemelen XS modelinde iOS 18 sürümünü desteklemeyecek.

Katılıyorum XS in ömrü kısa lakin bunu bilerek alıyorum geçici olarak kullanacagım. 1 yıl en fazla 1.5 yıl kullanacağım sonra daha üst modellere geçerim. Şu anki telefonum kafayı yemiş durumda Xiaomi'nin Note 9 prosunu kullanıyorum baslarda memnundum sonra cıvıttı iyiyce çok sorun çıktı geçiçide olsa Android almak istemiyorum sence yine de XS mantıklı bir seçenek midir? Ve yenilenmiş olarak Teknosa'dan alsam sence nasıl olur?

Katılıyorum XS in ömrü kısa lakin bunu bilerek alıyorum geçici olarak kullanacagım. 1 yıl en fazla 1.5 yıl kullanacağım sonra daha üst modellere geçerim. Şu anki telefonum kafayı yemiş durumda Xiaomi'nin Note 9 prosunu kullanıyorum baslarda memnundum sonra cıvıttı iyiyce çok sorun çıktı geçiçide olsa Android almak istemiyorum sence yine de XS mantıklı bir seçenek midir? Ve yenilenmiş olarak Teknosa'dan alsam sence nasıl olur?
iPhone 7 kullanırken sana XS alma diyemem :) Ben de Mi 9T ile Android serüvenime son verip IOS'a geçiş yaptım. Teknosa'nın yenilenmiş cihazlarıyla ilgili bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı