iPhone 11 şarjı nasıl %20 ile %80 arasında tutulur?

selim1192

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Telefonum iPhone 11 ve telefonumu sıfır olarak 2-3 ay önce aldım. İlk 2 ay çok dikkat ediyordum, işte şarjda telefonumu açmıyordum ya da %20 ile %80 arasında tutmaya çalışıyordum falan fakat şu an pil ömrüm %97 ve bu kadar çabuk gitmesini doğru bulmuyorum. Bu yüzden ne kadar dikkat etsem de şarjı %20 ile %80 arasında tutamıyorum telefonu. Şarjım %0 olduğunda şarja takıyorum ve fark etmeden %100'e kadar çıkıyor. iPhone'larda %20 ile %80 arasında tutacak bir ayar yok mu? Yani iyileştirilmiş pil şarjını önerdiler açtım fakat herhangi bir katkısını göremedim gene %100'e çıkıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonum iPhone 11 ve telefonumu sıfır olarak 2-3 ay önce aldım. İlk 2 ay çok dikkat ediyordum, işte şarjda telefonumu açmıyordum ya da %20 ile %80 arasında tutmaya çalışıyordum falan fakat şu an pil ömrüm %97 ve bu kadar çabuk gitmesini doğru bulmuyorum. Bu yüzden ne kadar dikkat etsem de şarjı %20 ile %80 arasında tutamıyorum telefonu. Şarjım %0 olduğunda şarja takıyorum ve fark etmeden %100'e kadar çıkıyor. IPhone'larda %20 ile %80 arasında tutacak bir ayar yok mu? Yani iyileştirilmiş pil şarjını önerdiler açtım fakat herhangi bir katkısını göremedim gene %100'e çıkıyordu.

Yani yüzde 3 gitmesi bana da azıcık çok gibi geldi sıfır batarya olduğunu düşünürsek ama kablosuz şarj olabilir oyundayken kullanma çok fazla pili bitirme yani bitirmeden kastım 1 günde 2 kere 20'den 80'e doldurduysan bu da normalden 2 katı pil kullanımı 3 ay değil de 6 ay gibi yapar hadi 5 olsun bu koşullarda normal karşılanabilir.

Yani yüzde 3 gitmesi bana da azıcık çok gibi geldi sıfır batarya olduğunu düşünürsek ama kablosuz şarj olabilir oyundayken kullanma çok fazla pili bitirme yani bitirmeden kastım 1 günde 2 kere 20'den 80'e doldurduysan bu da normalden 2 katı pil kullanımı 3 ay değil de 6 ay gibi yapar hadi 5 olsun bu koşullarda normal karşılanabilir.

Sorunumda o zaten. 20'den 80'e kuralına uyamıyorum bu kurala uyduracak bir ayar var mı? Örneğin şarj 2'deyken bir ses çalsın uyarı sesi veya şarj olurken 80'de dursun falan.

Sorunumda o zaten. 20'den 80'e kuralına uyamıyorum bu kurala uyduracak bir ayar var mı? Örneğin şarj 2'deyken bir ses çalsın uyarı sesi veya şarj olurken 80'de dursun falan.

Kardeşim boşuna kendini sıkıntıya sokuyorsun sen o kurala uyucam diye stres yapıyorsun bence her türlü o sağlık azalacak ve düşecek iyileştirilmis ayarda kullan.

Bazı cihazlar da çok çabuk düşer daha sonra yavaşlar düşme hızı bazıların da ise az düşer bir anda çok düşme ye başlar pil kendini kalibre etmesinden kaynaklanır bu durum 22 aylık iPhone 11 cihazımın pil sağlığı
IMG_0588.png

Öncelikle bende 11 kullanıyorum ve cihazımı 2 ay önce aldım, pil yüzdem şu an 99 durumunda. Kafana takılan her soruyu ücretsiz şekilde telefondaki destek uygulamasına girip sorunu seçip beni ara seçeneğine basarsan en geç 2 dakika içerisinde seni arayıp destek sağlıyor Apple, ben birkaç sefer pil ile ilgili aradım görüştüm aklıma takılan soruların hepsini sordum. Telefonun şarjını illa 20-80 arasında tutmana gerek yok aradığımda ben bizzat sordum öyle bir takıntı yapmadan kullan cihazını, onun haricinde eğer ki gece telefonunu şarjda bırakmak istiyorsan yine bırak çünkü iyileştirilmiş pil şarjı birkaç gün sonra anlıyor sen gece yaklaşık aynı saatlerde şarja takıp telefonu bıraktığında senin yaklaşık olarak telefonu şarjdan çekeceğin süreyi hesaba katarak telefonunu yavaş yavaş şarj ediyor ve şarjdan çekmene bir saat kala telefonun şarjını %100 seviyesine getiriyor, yani bataryan zarar görmüyor. Tek yapman gereken şey pil konusunda cihazını çok fazla %10 altı seviyede kullanma onun sebebi ise telefonların şarjı belli bir yüzdenin altına düştüğünde anakarta yeterli miktarda enerji gönderemez (tüpü azalmış araba gibi düşün teklemeye başlar yani telefonunda kasma yapar) onun haricinde ekstra bir şey yapmana gerek yok. Ha bir de telefonunu şarjda çok acil olmadıkça işin kullanma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı