iPhone 11 vs iPhone 12

Akame3142

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
63
iPhone 11 ve 12 arasındaki fiyat farkına değer mi? Şu an Android kullanıcısıyım. Çok sık oyun oynamam, video, fotoğraf çok çekmem. iPhone 11 keşke 12 alsaydım dedirtir mi?
 
Yani yeni model takıntınız yok ise alınabilir.
Yani şu an iPhone 11 kullanıyorum ve 12'nin alınacak en önemli yeniliğinin işlemci ve ekran olmasıdır bana göre.
Tabii bu farklar kullanıcıya göre değişiyor.
Benim tercihim iPhone 11'den yana olurdu.
 
iPhone 11 ve 12 arasındaki fiyat farkına değer mi? Şu an Android kullanıcısıyım. Çok sık oyun oynamam, video, fotoğraf çok çekmem. iPhone 11 keşke 12 alsaydım dedirtir mi?

Bence keşke dedirtmez iPhone 11 iş görür. Ama diyorsan param var ardaki farkı verebilirim sıkıntı olmaz diyorsan iPhone 12 al tabii ki. Ama dediğim gibi iPhone 11 fazlasıyla iş görür gerek yok bence.
 
Çok oyun oynamazsınız, fotoğraf ve video çekmezsiniz ama ilk tercihiniz iPhone 11 veya 12 mi? Şaşırdım doğrusu. İkisi arasında kıyas yapacaksak, dediğinize göre size iPhone 11 lazım. Lakin iPhone SE 2020, iPhone X, iPhone XR telefonları da sizin için fazlasıyla yeterli. Oyun oynamanız veya oynamanız bu telefonlar için çok önem arz etmiyor. Çok güçlü telefonlar lakin iPhone SE 2020'de batarya tatmin eder mi emin değilim.
 
Ben de sizin gibiyim, oyun oynamam, fotoğraf/video vesaire ile sıradan bir insandan fazla haşır neşir değilim ve bir iPhone almak istiyordum. Aslında bana 7 Plus veya 8 yeterliydi ama tasarımdan dolayı Xr aldım dün. Bayağı da ucuza aldım Easycep üzerinden, 4999TL idi, her tarafını kontrol ettim, Apple logosunun etrafında kılıf kullanımına bağlı kılcal çizik oluşmuş ve batarya sağlığı %85 olarak geldi. Bunların hepsini bilerek aldım tabii. 1 gündür kullanıyorum telefonu ve şunu diyebilirim ki, sıradan bir kullanıcının daha fazlasına ihtiyacı yok. A12 çip hali hazırda çok iyi, ortalama kullanıcıya uzun bir süre daha yetecektir. Bence basitinden Xr bile alabilirsiniz. 12 almak için o kadar para harcamanıza gerek yok, en azından bunu söyleyebilirim. 11 alıp bir de güzelinden bir kulaklık alırsanız çok daha memnun olursunuz bence.
 
6 aydır 11 kullanıyorum. Daha önce 2 yıl S9+ kullanmıştım. Almadan önce süper AMOLED QHD+ ekrandan 720p LCD ekrana geçilir mi diye çok sormuştum foruma. Kendi görüşüm 2 yıl diğer ekranı kullanmış biri olarak farkı devamlı hissediyorum. Bütçem daha fazla olsaydı OLED ekranlı 12 alırdım. Devamlı film ve dizi izliyorsan ve AMOLED bir Android cihazdan geçeceksen farkı çok rahat anlıyorsun.
Eğer ekrana fazla takmayan biri isen bence ikisi de donanım olarak aynı. Kamera olarak biraz farkları mevcut. 12 daha iyi çekiyor ama dediğim gibi 11 zaten iyi bir kameraya sahip, devamlı fotoğraf çeken ve en iyisini istiyorsan tercihin 12 olmalı. Aralarında 3-4 bin gibi bir fark var. Ben 1 ay önce bir de Watch 6 44m ve sennhesier momentum TWS2 aldım. Bence 12 yerine 11+Watch 6 44mm+ AirPods al. Kısacası ekran konusunda devamlı keşke 12 alsaydım diyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı