iPhone 11 vs. Samsung S20 FE SD

zerolife

Hectopat
İki cihaz arasında kalmış olsanız, oyun için değil. Günlük kullanım ve özellikle kamerası için karşılaştırma yapılacak olursa hangisini seçerdiniz?

@sh3lll

SD versiyonu iyi.
Exynos 990 sorunlu işlemciydi sd versiyonu kamerada da etki edecektir.
SD 865 le işlemci konusunda a13 bionic le aralarındaki fark kapanır exynosta kamerada iyi olmasına rağmen puan konusunda geride.
SD ile fark kapanır ya da geçme olasılığı var.(Karşılaştırmada SD versiyonun geekbench ve antutu puanları değilse)
Bunlar dışında İOS iyi one ui de iyi arayüzdür.
S20 FE ekrandan bataryasına kamera sensör boyutlarından diyafram açıklığına kadar herşeyiyle iyi zaten.
Oyun oynamayacaksanız S20 FE de üzmez İ phone 11 de üzmez.
6 sene daha ömrü var S20 FE nin 3 yıllık android güncellemesi 4 yıl güvenlik güncellemesi.
Android 11 oldu 1 ini aldı diye 6 sene diyorum he güncelleme kesilse bile hala kullanmaya devam edebilirsin tabi.

Kasa olarak S20 FE metal i phone 11 alüminyum.
Arka kapak s20 fe nin plastik i phone 11 in cam.

Ekran olarak 720 p i phone 11 zaten birde IPS ekran amoled in yanından geçemez ve ekranı hassas ufak düşmelerde dağılır arka kapakta cam olduğundan onunda çatlama olasılığı var bunlar hep parasal açıdan zarar.
Bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda 1500 tl ya da 2000 tl fazla verip apple almak mantıklı gelmiyor bana.

Amoled in yanma sorunu ghost screen gibi sorunlar oto parlaklıkta kullanınca problem teşkil etmiyor.
Oyun oynamayacağın içinde telefonun ısınma sorunu olmayacaktır aşırı ısınmadan dolayı da ekran yanıyor amoled te.

IPS ekrana nazaran da daha canlı daha net gösterir amoled ekranlar.

Son düzenleme:
@sh3lll

SD versiyonu iyi.
Exynos 990 sorunlu işlemciydi SD versiyonu kamerada da etki edecektir.
SD 865 le işlemci konusunda A13 bionic le aralarındaki fark kapanır Exynos'ta kamerada iyi olmasına rağmen puan konusunda geride.
SD ile fark kapanır ya da geçme olasılığı var.(karşılaştırmada SD versiyonun geekbench ve AnTuTu puanları değilse)
Bunlar dışında iOS iyi One UI de iyi arayüzdür.
S20 FE ekrandan bataryasına kamera sensör boyutlarından diyafram açıklığına kadar her şeyiyle iyi zaten.
Oyun oynamayacaksanız S20 FE de üzmez i Phone 11 de üzmez.
6 sene daha ömrü var S20 FEnin 3 yıllık Android güncellemesi 4 yıl güvenlik güncellemesi.
Android 11 oldu 1'ini aldı diye 6 sene diyorum he güncelleme kesilse bile hala kullanmaya devam edebilirsin tabii.

Kasa olarak S20 FE metal i Phone 11 alüminyum.
Arka kapak S20 FEnin plastik i Phone 11'in cam.

Ekran olarak 720P'i Phone 11 zaten bir de IPS ekran AMOLED'in yanından geçemez ve ekranı hassas ufak düşmelerde dağılır arka kapakta cam olduğundan onunda çatlama olasılığı var bunlar hep parasal açıdan zarar.
Bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda 1500 TL ya da 2000 TL fazla verip Apple almak mantıklı gelmiyor bana.

AMOLED'in yanma sorunu ghost screen gibi sorunlar oto parlaklıkta kullanınca problem teşkil etmiyor.
Oyun oynamayacağın içinde telefonun ısınma sorunu olmayacaktır aşırı ısınmadan dolayı da ekran yanıyor AMOLED'te.

IPS ekrana nazaran da daha canlı daha net gösterir AMOLED ekranlar.

Hocam SD 865 ile A13 bionic arasında pek fark yok, yazılımla birlikte iPhone 11 daha iyi bir performans verir.
Geekbench, AnTuTu gibi programlara bakmanızı pek önermem özellikle AnTuTu'ya.

Ekran hariç iPhone 11 genel olarak önde diyebiliriz.

@HaWlI KuLlANIcI gittim canlı baktım, Android telefonlar nedense iPhone kameraları kadar güzel değil. İlla bir fark görülüyor. Samsung FE sağa sola hareket ettirirken donuyordu meaela ama iPhone çok akıcıydı.

Çoğu şey yazılımda bitiyor hocam :D

Daha 5dk önce kuzenimin tost makinesi gibi çeken kamerasını GCAM ile çok daha iyi hale getirdik.
iOS yazılım olarak her alanda daha önde normal olarak, zaten Apple cihazların en büyük kozu bu.

Kıyas kabul etmez. 11 alır geçersin. 5 sene akıcı rahat kullanabileceğin bir cihaz. Diğerini ise 3 ay sonra donmaya kasmaya başlayacak.

En pahalı Android cihazı bile alsanız Android'in yapısından dolayı erken eskiyor.

Üst segment bir cihaz için söylediğiniz şeyi tasvir etmeye absürt demek bile yeterli kalmıyor.

Evet iOS Android'e göre çok daha kötü ama asla abarttığınız seviyede değil.
Hele SD 865 ve One UI kullanan bir cihazda söylediğiniz şeyin mümkünatı yok.

Kıyas kabul etmez. 11 alır geçersin. 5 sene akıcı rahat kullanabileceğin bir cihaz. Diğerini ise 3 ay sonra donmaya kasmaya başlayacak.

En pahalı Android cihazı bile alsanız Android'in yapısından dolayı erken eskiyor.
Şu iPhone'lara bir türlü alışamadım gitti.
Ama S20 FE SD ise 3 ayda eskiyecek telefon değildir bugün hâlâ akıcı şekilde S9-S10 kullanan var.
İkisi de iyi telefondur. Media Markt a falan gidip iki telefonu elinize alıp incelerseniz daha iyi olur.

Üst segment bir cihaz için söylediğiniz şeyi tasvir etmeye absürt demek bile yeterli kalmıyor.

Evet iOS Android'e göre çok daha kötü ama asla abarttığınız seviyede değil.
Hele SD 865 ve One UI kullanan bir cihazda söylediğiniz şeyin mümkünatı yok.

1.000'den fazla ceptelefonu satmış biriyim hepsinin tek tek kurulumlarını ayarlarını aktarımlarını yapmış biriyim. Evet dönem dönem bu inancım benim de oldu özellikle Huawei tarafında çünkü diğer üreticilere göre daha stabil bir yazılımı vardı ( en sıkıntılı arayüz hala Samsung'da ) maalesef evet o güçlü işlemci sizi daha uzun süre götürür ama aynı anda hem Apple hem Android kullansanız benim gibi ve sürekli yeni güncel cihazları elinizden düşürmeseniz beni ancak öyle anlayabilirsiniz.

Bu arada cihazların yaşadığı değer kaybını da unutmamak lazım. iPhone 6S hala en güncel sürüm güncellemesini almaktadır.

1.000'den fazla ceptelefonu satmış biriyim hepsinin tek tek kurulumlarını ayarlarını aktarımlarını yapmış biriyim. Evet dönem dönem bu inancım benim de oldu özellikle Huawei tarafında çünkü diğer üreticilere göre daha stabil bir yazılımı vardı ( en sıkıntılı arayüz hala Samsung'da ) maalesef evet o güçlü işlemci sizi daha uzun süre götürür ama aynı anda hem Apple hem Android kullansanız benim gibi ve sürekli yeni güncel cihazları elinizden düşürmeseniz beni ancak öyle anlayabilirsiniz.

Bu arada cihazların yaşadığı değer kaybını da unutmamak lazım. iPhone 6S hala en güncel sürüm güncellemesini almaktadır.

İstersen 1000 değil 10000 tane telefon sat, beni ilgilendirmez. Bu seni haklı çıkarır mı? İnternette ki birçok kullanıcının yorumlarına bakmak önemli 1-2 kişinin sözü ile bir şey olmaz. Şimdi gelip, benim sattığım bir sürü kişi diyor bunu falan deme lütfen 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı