iPhone 11 vs Samsung S20FE

Bütçe
7000
Instagram hakkında dedikleri doğru. S10e ile 720P çektiğim videoları bile hikayeye ya da gönderi olarak atamıyorum. Attığım zaman da çok fazla kesmem gerekiyor. Buna rağmen çamur gibi çıkıyor.
Sosyal medya konusunda katılıyorum zaten inkar etmiyorum.

Bunun dışında takılmalar var. Telefona oyun yüklemedim hiçbir zaman. Alalı 2 sene oldu ve aldığımdan beri format ya da sıfırlama yapmadım mesela. Ancak zaman zaman bazı programlar çöküyor ya da düzgün çalışmıyor. Ayrıca arkaplandaki uygulamaların yönetimi de iyi değil. Bluetooth kulaklıklar ile performansı iyi değil. Çok fazla kopuyor. Bataryası da gitti artık. 2021 başından beri gün ortasında şarj etmem gerekiyor.
Bunlar abartılacak sorunlar değil. Stabilite ve optimizasyon konusunda Android hiçbir zaman IOS gibi olamadı zaten.

Telefon özellikle 11 güncellemesi sonrası biraz hantallaştı ve batarya performansı düştü. iPhone 11 7000 TL imiş. Güzel fiyat bence.
S20 serisinin yerine defalarca ben 11 modelini önerdim, öneriyorum.

Burada senin yazdıkların ile diğer kişinin yazdıkları arasında dağlar kadar fark var. Adam bir kere Android düşmanı. Abartma ve fanboyluk noktasında rakipsiz. Evet Android sorunsuz değil, IOS kadar stabil değil, IOS kadar iyi bir işletim sistemi değil ama bu kişinin abartığı kadar da asla kötü değil.

Sosyal medya konusunda katılıyorum zaten inkar etmiyorum.

Bunlar abartılacak sorunlar değil. Stabilite ve optimizasyon konusunda Android hiçbir zaman IOS gibi olamadı zaten.

S20 serisinin yerine defalarca ben 11 modelini önerdim, öneriyorum.

Burada senin yazdıkların ile diğer kişinin yazdıkları arasında dağlar kadar fark var. Adam bir kere Android düşmanı. Abartma ve fanboyluk noktasında rakipsiz. Evet Android sorunsuz değil, IOS kadar stabil değil, IOS kadar iyi bir işletim sistemi değil ama bu kişinin abartığı kadar da asla kötü değil.

Haklısınız.

Adam pireyi deve yapıyor sorun burada. Yoksa bana da Android mi, IOS mu dersen? Ben IOS derim kesinlikle. Benim kullanım ve zevklerime uymadığı için ben Android tercih ediyorum.

Arkadaşlar iPhone 11 mi Samsung S20 FE mi alsam emin olamadım. Arakadi fiyat farkına değer mi? Kaç yıl götürür. Telefonda çok oyun oynayan biri değilim genellikle Instagram ve YouTube kullanıyorum. Uzun süre Android kullandım ama IOS'ya da Android diye bir isteğim yok. Kamera önemli ama sırf kamera iyi diye birini tercih etmem. Sadece olsa daha iyi olur kafasındayım.

Her iki sistemin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Düşmanlık yapmadan yorum yapmak lazım. Bunun gibi Çöproid ve 8 cigolayt RAM ile kendini avutun diyen birisini zerre ciddiye almaya gerek yok. Android ve IOS sevebilirsiniz, her iki işletim sistemi hakkında birbirine amaçsızca sallayan ve tamamen düşmanlık içeren yorumlar yapmayın. Biri çıkar IOS çöp der, diğeri çıkar Android çöp der. Bu ikisini diyenin birbirinden farkı yok.

IOS daha stabil ve uzun ömürlü bir işletim sistemi. Sosyal medya kullanıyorsan iPhone öneririm lakin S20FE ile iPhone 11 arasında biraz fiyat farkı var. S20 FE alacaksan Exynos olan modeli alma MediaMarkt sitesinde Snapdragon 865+'lı model var. Ekran anlamında bariz bir şekilde S20FE daha iyi. Batarya olarak da öyle. Uzun süre Android kullanıyorsan ve iPhone tercih edeceksen bazı şeyleri gözden çıkarman gerekiyor. APK uzantılı dosyaları internet üzerinden indiremeyeceksin, standartlaşmış dosya formatları MP3, MP4 gibi formatlar desteklenmediği için internet üzerinden müzik indiremeyeceksin, zil sesi yapamayacaksın. Bilgisayarına iTunes gibi programlar indirmen gerekiyor. Ama tüm bunların karşılığında değerini kaybetmeyen gerçekten güzel bir OS'u olan Android işletim sistemli telefonlar gibi 2 sene büyük güncelleme verip sonrasında desteği kesilmeyen en az 4 yıl daha destek verilecek olan oyun oynasan dahi üzmeyecek bir yonga setine sahip olan bir telefon alacaksın. Android'in özgür dünyasına alıştıysan ve APK dosyalar indiriyorsan S20FE tercih et güçlü bir telefondur, ekranı iyidir, Samsung telefonların arayüzü olan One UI Android telefonlar içinde deneyimlediğim en iyi ve hızlı arayüzdü. Samsung cihazlarına 3 yıl destek veriyor zannedersem. Sosyal medyayla aktif olarak ilgileniyorsan iPhone tercih et nedeni belli, Instagram uygulaması maalesef Android telefonlarda düzgün çalışmıyor bu hepsi için geçerli değil lakin benim denediğim telefonlarda bazen sorun yaşıyorum uygulamayla. Kuzenimin telefonu olan Redmi Note 9S'de Instagram'a girip siyah temayı seçtiğim zaman ve bir sohbete girip çıktıktan sonra siyahlar beyaz oluyor ve hiçbir şey görünmüyor. Mesaj yazarken sohbet ekranı gözükmüyor. Yine kendi telefonum olan ZenFone 3 (Android 8.0 , ZenUI)'de de aynı sorunu defalarca yaşadım. Kalite düşüklüğü yaşatıyor istersen ham bir görüntüyü hiç işlemeden yükle yine bariz bir kalite düşüklüğü yaşarsın Android bir telefonda Instagram kullanıyorsan. iPhone'da galeride ki fotoğraf, video neyse aynı görüntüyü alırsın herhangi bir kalite düşüklüğü olmadan. Karar senin ben internet üzerinden APK uzantılı dosyalar, mp3 formatlı müzikler indiriyorum, modlu uygulamalar kullanıyorum diyorsan S20FE seçebilirsin. Bazı arkadaşların dediği gibi önbellek temizleyici programlarda kullanmazsın yan sanayi telefon değil Samsung gibi bir firmanın One UI gibi güzel bir arayüzünün olduğu içinde üst segment bir işlemci bulunduran kamera anlamında kendisiyle aynı segmentte ki çoğu cihazdan güzel bir kameraya sahip olan S serisi bir cihaz. Sosyal medyayla aktif olarak ilgileniyorsan ve sık sık paylaşım yapıyorsan iPhone tercih et.

Arkadaşlar şöyle açıklayayım. Şu anda Samsung Galaxy A20 kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Babam telefon alacak ve pek bir şey istemediği için benim telefonu benden alıp bana telefon alacak. Normalde ben A20'yi 3 yıl daha rahat kullanırdım o yüzden ne alırsam alayım pişman edeceğini sanmıyorum. İşletim sistemi olarak 8 yıllık telefon kullanımımda 3 yıl iPhone 4S kullandım 3 yıl Lenovo kullandım ve son 2 yıldır A20 kullanıyorum. Telefon kullanımımda her gün hikaye atayım post paylaşayım diye bir olayım yok. Sadece girip dolaşmayı seviyorum. Uzun süreler YouTube'da video izleyerek takılıyorum. Oyun oynuyorum ama zaman geçirmelik 2 dakika oynayıp çıkayım dediğim oyunları oynuyorum. O yüzden iPhone 11e de S20FE ye de sıcak bakıyorum. Beni düşündüren tek olay aralarında 2500 TL fark var. Sonuçta iPhone alınca adaptör ve kulaklık çıkmıyor onlar da masraf. Bu farkı ödemeye değer mi ondan emin olamadım.

Nesi anlam ifade etmiyor? Android stabillikte IOS'un yanına bile varamaz. 9 yıl Android kullandım çoğu zaman bütçem el vermediği için. Bir telefonumda amiral gemisiydi. Bıkmıştım her ay önbellek temizleme ve mikro takılmalardan.
Kendini Android'i savunmaya adamış olabilirsiniz ama çöp olduğu ve IOS'un yanına yaklaşamayacağı gerçeğini değiştirmez. Siz 8 cigolayt RAM var diye avutun kendinizi telefonlarınızda.

"Bütçem el vermediği için" kısmından sonra okumayı bıraktım :D
Git iPhone rakibi olarak çıkan modelleri incele, kullan öyle gel konuş kardeşim hadi kardeşim hadi.

Sonradan görme olan herkes böyle oluyorsa (inş olmuyordur) zenginlik istemiyorum kalsın :D
Arkadaşlar şöyle açıklayayım. Şu anda Samsung Galaxy A20 kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Babam telefon alacak ve pek bir şey istemediği için benim telefonu benden alıp bana telefon alacak. Normalde ben A20'yi 3 yıl daha rahat kullanırdım o yüzden ne alırsam alayım pişman edeceğini sanmıyorum. İşletim sistemi olarak 8 yıllık telefon kullanımımda 3 yıl iPhone 4S kullandım 3 yıl Lenovo kullandım ve son 2 yıldır A20 kullanıyorum. Telefon kullanımımda her gün hikaye atayım post paylaşayım diye bir olayım yok. Sadece girip dolaşmayı seviyorum. Uzun süreler YouTube'da video izleyerek takılıyorum. Oyun oynuyorum ama zaman geçirmelik 2 dakika oynayıp çıkayım dediğim oyunları oynuyorum. O yüzden iPhone 11e de S20FE ye de sıcak bakıyorum. Beni düşündüren tek olay aralarında 2500 TL fark var. Sonuçta iPhone alınca adaptör ve kulaklık çıkmıyor onlar da masraf. Bu farkı ödemeye değer mi ondan emin olamadım.

Bahsettiğiniz şeyler için değer mi?
Değmez :D
S20 FE SD model alın geçin A20'nin bile böyle uzun süre seni idare edeceğini düşünüyorsan, S20 FE SD hayli hayli yeter sana.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı